Sonar sa for siden:
Noen som har en god oppskrift (og enkel) på hjemmelaget potetsalat?
Skal på grillfest til helgen og har sagt jeg stiller med potetsalat.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Sonar sa for siden:
Noen som har en god oppskrift (og enkel) på hjemmelaget potetsalat?
Skal på grillfest til helgen og har sagt jeg stiller med potetsalat.
rajraj sa for siden:
Superenkel, veldig god:
Skjer poteter i terninger og kok i lettsaltet vann.
Ha møre potetbiter i en stor bolle og la dampe litt av seg.
Tilsett finhakket vårløk, oliven, soltørket tomat.
Bland god olivenolje blandet med salt, pepper, chilikrydder og balsamicoeddik over.
Robyn sa for siden:
Nå finnes det jo en mengde oppskrifter på potetsalat. Min er super-enkel og får alltid skryt, men nå vanker ikke jeg i kretser hvor maten blir eksperimentert veldig mye med.
Kok opp poteter. Skrell og skjær i biter og ha på litt salt og pepper. Skjær løk og bland i. (Kan med fordel vente til potetene ikke er rykende varme lengre.)
Bland i ca en del majones og to deler remulade til potetene er godt dekket. La stå kaldt noen timer.
Passer veldig fint å lage dagen før, blir best da.
Ru sa for siden:
Lun potetsalat
nypoteter, skjæres i biter og kokes
balsamico, olje, salt, pepper, pinjekjerner, hakket sjalottløk og en neve ruccola.
M&M sa for siden:
Den aller beste (i min vennekrets hvertfall!):
Kokte poteter i terninger, kokt egg i "terninger", rødløk - hakket, gressløkk - klippes, crem fresh, salt & pepper.
Jeg bruker ca. 1/2 egg per stor potet...
Blandes, serveres!
Røverdatter sa for siden:
Her er mine to oppskrifter. En oljebasert og en med majones/rømme.
Majones/rømme:
Oljebasert:
Imma sa for siden:
Denne får jeg mye skryt for. Tradisjonell, men veldig god.
Kokte poteter i terninger. Majones og rømme. Purreløk. Bittelitt sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Best dagen etter den er laget.
Shane sa for siden:
Denne pleier vi å lage:
Kok nypoteter, og del i to eller fire. Bland med salat (den du liker best), soltørkede tomater, agurk, vårløk, ev andre grønnsaker du liker, mozzarella i terninger, og halve cherrytomater på toppen :nikker:
isola sa for siden:
Denne ligner veldig på den jeg lager, men jeg bruker vårløk eller purre istedet for rødløk og gressløk, og så blander jeg majones og rømme/creme fraiche. Bruker nok noe mer egg også, bruker ca halvparten så mange egg som "vanlig" potet. :)
liefje sa for siden:
Jeg liker veldig godt aa ha i vaarlök, eplebiter og biter av sure agurker. Sausen er like deler majo og römme. Maa staa en stund i kjöleskap. Og hvis man bruker nypoteter, beholder man gjerne skallet paa.
Hyacinth sa for siden:
Jeg liker best lune potesalater med oljebasert dressing. Jeg tar det jeg har, men synes nypoteter er best, og så er det godt med chili i.
Men jeg har en oppskrift på en kald, kremete variant som er veldig god, faktisk. Den har enormt mye egg i seg, hakkede sylteagurker og luftløk i tillegg til majones og rømme, tror jeg. Lenge siden jeg har laget den.
Sonar sa for siden:
Takk! Skal se hvem jeg velger å prøve denne gang og lager imorgen! Helt perfekt siden jeg skal avgårde rett etter jobb!!
Sonar sa for siden:
Valget falt på Kasia sin potetsalt med rømme/majo denne gangen.
Enkelt og greit siden hun hadde skrevet hvor mye jeg trengte av de ulike tingene :o
Nå vet jeg litt mer om hva som skal til...så da skal jeg prøve meg på flere av oppskriftene!
Festen ble vellykket og potetsalaten ble tom :nikker:
Hondacrv sa for siden:
Og jeg skal ta en utskrft av hele denne tråden!
September sa for siden:
Da har jeg laget hjemmelaget potetsalat for første gang. :kry:
Jeg laget en variant av Imma sin oppskrift, bare jeg hadde vårløk istedet for purre. Kjempegodt!
Millis sa for siden:
Er det flere som har eksprimentert litt og har noen gode tips her? :)
Jeg pleier å blande creme fraiche med litt grovkornet sennep, gressløk, rødløk og så lune poteter. Salt og pepper. Veldig enkel, men god.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.