Hm.
Jeg har laget det flere ganger, men ikke helt tenkt over antallet.
Men kanskje en 20-30 boller? Kommer litt an på størrelsen vil jeg påstå.
Noen spiser sikkert ikke kjøttboller heller, mens andre spiser 10 :knegg:
Men det er jo en ting man kan fryse også, senere. Så jeg ville heller laget for mange enn for få.
Jeg aner jo i grunn ikke. :humre:
Vill gjetting. :nemlig: Men det er godt mulig du må ha opp mot 200 også. Kjøttboller er kanskje noe de fleste liker? :vetikke:
Min mor synes det er unødvendig å spørre på forum all den tid min far som skal ordne dette er utdannet kokk. :fnis:
Men jeg vil gjerne synse litt for han lager alltid alt for mye!
Jeg tror jeg har lest et sted at man skal beregne 4-500 gram mat per pers? På et koldtbord. Nå er dette tapas, men det går vel ut på det samme.
Altså at hver kjøttbolle er la oss si 40 gram? Da får vi 10 stk pr pakke kjøttdeig, og trenger... 21 pakker hvis vi skal ha 3 til hver. 14 for 2 til hver.
Ok det høres logisk ut gitt at de 40 gram store kjøttbollene ikke er megasvære. De krymper jo når de stekes også.
Jeg lager små kjøttboller, typ teskjestørrelse, og da får man mange kjøttboller ut av en pakke. Folk spiser da ca 5-10 stykker hver, altså det man får oppi en øse. Velg gjerne en litt mindre øse. 40-50-60 kjøttboller pr pakke, litt etter størrelse og jeg ville laget av ca 5 kilo kjøttdeig, 12-13 pakker.
Hvis du ser på matprat så er porsjonen kjempestor (over 11 kilo kjøtt til 70), men da kan de umuilg regne med at man skal spise noe annet enn det. De regner nemlig 170 g kjøtt pr. pers. Jeg ville nøyd meg med halve. :gnien:
Halverer du matpratberegningen, er du omtrent der jeg ville regnet, altså rundt 5 kilo kjøtt.
Ja nå har jeg snakket med min far, og de (han og min søster) har regnet ut å bruke 14 kjøttdeiger. Det er 5.6 kg kjøtt. Da blir det kanskje litt rester og så spiser de sikkert endel underveis hehe.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.