Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tapas- kjøttboller i tomatsaus (haster litt)

#1

Daisy sa for siden:

Noen som har en formening om hvor mange slike små kjøttboller man får ut av en kjøttdeig på 400 gram?

Vi skal lage kjøttboller til 70 personer. Det inngår som en del av en 8 retters tapas.

Jeg lurer også på hvor mange kjøttboller jeg skal beregne per pers?

Det er til et bryllup hvis det er av betydning.


#2

Nessie sa for siden:

Hm.
Jeg har laget det flere ganger, men ikke helt tenkt over antallet.
Men kanskje en 20-30 boller? Kommer litt an på størrelsen vil jeg påstå.

Noen spiser sikkert ikke kjøttboller heller, mens andre spiser 10 :knegg:
Men det er jo en ting man kan fryse også, senere. Så jeg ville heller laget for mange enn for få.

Kanskje 4 x 400 gram? :vetikke:


#3

Daisy sa for siden:

Det var mye mindre enn jeg hadde tenkt! Jeg så for meg at jeg kanskje skulle beregne 3 stk per pers, så 210 kjøttboller.

Hmm. 20 - 30 på en altså?

Takk for svar, blir spennende å se hva andre sier her, veldig greit å slippe unna med 4 kjøttdeiger!


#4

Nessie sa for siden:

Jeg aner jo i grunn ikke. :humre:
Vill gjetting. :nemlig: Men det er godt mulig du må ha opp mot 200 også. Kjøttboller er kanskje noe de fleste liker? :vetikke:


#5

Nessie sa for siden:

Men det kan være kjekt å lage de litt små, og heller flere.
Folk går ofte uansett etter "antall" liksom.


#6

Daisy sa for siden:

Bedre med synsing enn ingenting!
Lurt å lage de små ja!


#7

allium sa for siden:

Jeg ville heller tenkt vekt når jeg beregnet.

100 gram kjøttboller på hver er da ikke for mye? Da blir det 7 kilo kjøtt til 70 personer, sånn cirka. Det man tilsetter veier jo ikke så mye.


#8

Daisy sa for siden:

Ca 15 kjøttdeider altså?
Hehe bra sprik foreløpig


#9

Nessie sa for siden:

Men 100 gram kjøttdeig på hver er jo mye når dette er en del av flere retter?


#10

allium sa for siden:

Hvis det var bare kjøttboller, ville jeg sagt 200 gram. Minst. Men selv 50 gram pr. person gir 9 pakker kjøttdeig.


#11

Daisy sa for siden:

Min mor synes det er unødvendig å spørre på forum all den tid min far som skal ordne dette er utdannet kokk. :fnis:
Men jeg vil gjerne synse litt for han lager alltid alt for mye!

Jeg tror jeg har lest et sted at man skal beregne 4-500 gram mat per pers? På et koldtbord. Nå er dette tapas, men det går vel ut på det samme.

De andre rettene er

50%-Kyllingspyd
50%-Potet båter
50%-Blåskjell
50%-Ovnsbakte babypoteter
-Bacondadler
-Asparges med serrano skinke
-Lammedpyd
-Osteboller

I tillegg kommer brød, aioli og oliven + tomatsalat. Alt dette fra cateringselskapet, og så skal vi lage kjøttboller og Scampi i tillegg.

Så jeg tenker at det vil holde med ca 3 kjøttboller per pers. Vi må kanskje bare begynne å steke og regne ut derfra?


#12

Nessie sa for siden:

Jeg tipper et par hundre boller holder jeg. ;)


#13

Hjertensfryd sa for siden:

Mannen seier 2-3 kjøttboller på 40-50 g kvar.


#14

Daisy sa for siden:

Altså at hver kjøttbolle er la oss si 40 gram? Da får vi 10 stk pr pakke kjøttdeig, og trenger... 21 pakker hvis vi skal ha 3 til hver. 14 for 2 til hver.

Ok det høres logisk ut gitt at de 40 gram store kjøttbollene ikke er megasvære. De krymper jo når de stekes også.


#15

Hjertensfryd sa for siden:

Mannen meiner kjøttboller skal vera litt størrelse på :knegg:


#16

Harriet Vane sa for siden:

Jeg lager små kjøttboller, typ teskjestørrelse, og da får man mange kjøttboller ut av en pakke. Folk spiser da ca 5-10 stykker hver, altså det man får oppi en øse. Velg gjerne en litt mindre øse. 40-50-60 kjøttboller pr pakke, litt etter størrelse og jeg ville laget av ca 5 kilo kjøttdeig, 12-13 pakker.

Hvis du ser på matprat så er porsjonen kjempestor (over 11 kilo kjøtt til 70), men da kan de umuilg regne med at man skal spise noe annet enn det. De regner nemlig 170 g kjøtt pr. pers. Jeg ville nøyd meg med halve. :gnien:

Halverer du matpratberegningen, er du omtrent der jeg ville regnet, altså rundt 5 kilo kjøtt.


#17

Daisy sa for siden:

Ja nå har jeg snakket med min far, og de (han og min søster) har regnet ut å bruke 14 kjøttdeiger. Det er 5.6 kg kjøtt. Da blir det kanskje litt rester og så spiser de sikkert endel underveis hehe.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.