Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Forslag til sommergave til ped.leder og assistenter?

#1

kokosbolle sa for siden:

Jeg er FAU-medlem for avdelingen til knerten og har samlet inn penger fra foreldrene til å kjøpe sommergaver til ped.leder og 2 assistenter. Har 300,- til ped.leder og 150,- til hver av assistentene.

Ped.leder slutter i barnehagen denne sommeren, så derfor får han noe ekstra. Han er en mann på ca 35 år.

Assistent nummer 1 er en ungdommelig dame på 35-40.

Assistent nummer 2 er en jente i midten av 20-årene.

Forslag?


#2

Skilpadda sa for siden:

Gavekort på bokhandel. Alle må da finne noe de vil ha der?


#3

kokosbolle sa for siden:

Har tenkt tanken, jeg bare synes kanskje den var litt for enkel? Da får jeg sikkert også kjeft av den ene veldig engasjerte moren som har foreslått noe skålgreier som jeg ikke får tak i til i morgen.


#4

Camomilla sa for siden:

Har de hage der de bor?
Kjøp et epletre eller en bærbusk.


#5

Skilpadda sa for siden:

"Skålgreier" ville jeg ikke kjøpt til noen dersom jeg ikke var helt sikker på at det faktisk var deres stil. Sørg nå i det minste for byttelapp i så fall. :)


#6

tiddelibom sa for siden:

Overlate jobben til den ene veldig engasjerte moren :nemlig:


#7

kokosbolle sa for siden:

Jepp, det er derfor jeg desverre ikke rakk innom for å se på de.

Mhm, har tenkt tanken, men hun meldte seg ikke til det teite FAU-greiene, så da. Nå er heldigvis min periode ferdig i august, og da skal ikke jeg være med der til neste år.


#8

Lorien sa for siden:

Ikke skålgreier, lov meg det. :ung og barnslig pedleder med særdeles avvikende interiørsmak:

Selv hadde jeg blitt veldig glad for gavekort på bokhandel eller musikkforretning, men det er nå meg. Noen syns kanskje det er upersonlig, men man skal faktisk kjenne en person ganske godt (eller ha usannsynlig mye flaks) for å treffe blink med "skålgreier" og tilsvarende.


#9

kokosbolle sa for siden:

Epletre var jammen en god ide til ped.leder. Han bor hvertfall langt utenfor byen og jeg regner med at han har hage. :riktig:

Hva koster et epletre? :blånn:


#10

Skilpadda sa for siden:

En annen ting er jo at selv om man liker "skålgreier", så kan det jo være greit å slippe å få det til jul og sommer hvert år gjennom et helt yrkesliv. Et par gavekort i året regner jeg derimot med at man fint får brukt opp - terskelen for å bruke det på gaver til andre, om man ønsker det, er jo også lavere enn terskelen for å gi bort en ting man har fått, gjetter jeg.


#11

Divine sa for siden:

Jeg lurer litt på det samme. Sønnen min har egen spesialpedagog og to assistenter, og jeg føler de må få noe fra han. Men jeg har landet på at de kanskje bare skal få et hjemmelaget kort av han. Men mulig det er litt kjipt? Jeg aner virkelig ikke hva de liker og ikke liker. Men gavekort på Norli eller noe kan vel ikke slå feil? Hvor mye bør i så fall et slikt gavekort være på?


#12

Ine sa for siden:

Vet ikke, men er det alltid man har plass i hagen til det altså? Epletre synes jeg havner i skålkategorien, tenk om de bor i blokk da?


#13

Divine sa for siden:

Jeg synes man skal kjenne en persons smak og ønsker ganske godt før man gir et epletre.


#14

Lorien sa for siden:

Epletre er uansett mye bedre enn skålgreier, men som nevnt over, kjipern hvis man bor i blokk eller har planer om å flytte innen overskuelig framtid. Selv ville jeg nok blitt veldig glad for et epletre, forutsatt at jeg bodde der jeg skulle bo de neste ti årene eller mer, og at jeg faktisk bodde et sted der epletrær kan overleve klimaet.


#15

Skilpadda sa for siden:

:nikker: Og planer for hvor lenge de har tenkt å bli boende der de bor, ikke minst.


#16

Salt sa for siden:

Blir det feil å f eks støtte Redd Barna i deres navn?


#17

kokosbolle sa for siden:

Treet blir i så fall bare til ped.leder og han bor langt utenfor byen, har hus og stor hage ser det ut til (har slått opp i telefonkatalogen :lupe:).

Kanskje en rosebusk eller noe i stedet?


#18

Maxine sa for siden:

Vi har de siste årene gitt i "bade"-tema. De har fått strandstoler, badehåndklær, strandbag, og i år en strandmadrass (og kopp). Har falt godt i smak, bruksartikler som alle trenger :)


#19

kokosbolle sa for siden:

Hmm, kanskje strandhåndkle hadde vært noe til assistentene da? Takk for tipset, Maxine!


#20

pippimamma sa for siden:

Jeg fikk rosebusk et år og ble veldig glad. Bare så synd at jeg greide å ta knekken på den etter noen år. Jeg syns rosebusk, frukt eller bærtre er bedre enn en gave som er smaksavhengig (som en skål). Men aller best har jeg likt å få vinflasker. Det er bruksting etter min smak, men da må man være sikker på at mottakeren liker vin og at det ikke finnes noen avholdsfolk blant giverene.


#21

Michelle sa for siden:

Jeg ville ikke gitt et tre eller rosenbusk om jeg da ikke hadde kjent vedkommende godt og sett hagen. Ikke er det sikkert det er plass i hagen og at han har lyst til å ha noe mere plantet. Mange har også en plan med sin hage og vil bestemme selv hva som skal være der.
Vi ga en gang et Rosehagtorntre i bryllupsgave men da var det ikke noe som var plantet der fra før og vi visste at de likte dette treet.

Hva om dere ga til pedagogisk leder en bukett med blomster til ca 200 kr eller gavekort (blomster) til ca 150 kr og da har du 150 kr igjen å kjøpe for. Evnt litt god kaffe og konfekt, ei lita dikt/sitatbok som du kan skrive en hilsen inni.


#22

kokosbolle sa for siden:

Dette skal ikke være lett gitt. Tror kanskje jeg kjøper en Hortensia eller noe, pluss gavekort på bok. Han får værsågod å ha plass til en Hortensia. :nemlig:


#23

Ine sa for siden:

Avholdsfolk kan da gi vin?


#24

Camomilla sa for siden:

Jeg hadde blitt kjempegld for både busker og trær i likhet med strandhåndklær.
Hortensia er lette å ta knekken på, men som du sier, ikke lett.
Hva med gavekort på kino?


#25

kokosbolle sa for siden:

Nå er det avgjort, det ble gavekort på bokhandel på 150,- til alle tre, og så får ped.lederen en blomst i potte ekstra.


#26

Pebbles sa for siden:

Jeg er tilhenger av forbruksgaver - nettopp for å unngå "skålgreier" som bare støver ned i skap.

Jeg gir gjerne sommerblomster, god te eller kaffe, fine stearinlys&servietter og slikt.


#27

pippimamma sa for siden:

Der kan du se hva slags fyllevrak jeg er. :knegg: Selvfølgelig kan avholdsfolk gi vin. Bare det at personlig ville jeg foretrukket vin med alkohol.


#28

Marge sa for siden:

Kan ikke avholdsfolk gi vin (med alkohol) i gave? :undrer:


#29

Ine sa for siden:

Lurer jeg og på.


#30

gullet sa for siden:

Avholdsfolk kan sikkert gi vin, men det er ikke sikkert de har lyst til å gi vin!


#31

Søster sa for siden:

De kan hvertfall finne på å bli snurte hvis du kjøper vin fra dem uten å spørre dem først. Blir vegetarianere sure hvis jeg kjøper spekemat fra dem? Hilsen uerfaren og litt brent FAU-leder.


#32

isola sa for siden:

Strandtema er lurt ja! Jeg fikk en bag og et piknikteppe en gang, det var helt knall!


#33

Marge sa for siden:

Ikke de jeg kjenner ihvertfall, men mulig det er vanlig ellers. Har faktisk aldri tenkt over den problemstillingen.


#34

kokosbolle sa for siden:

Jeg tenkte litt på det faktisk, for i mailen jeg sendte rundt foreslo jeg vin som et gavealternativ. Jeg fikk ikke noe respons på det, så da regnet jeg med at det ikke var like aktuelt.


#35

Java sa for siden:

Så vanskelige dere er. Hvis man skal tenke slik klarer man helt fint å finne noe galt med hver eneste gave. Tenk om vedkommende som får gavekortet i bokhandelen er i familie med en i bokklubben og har masse bøker hjemme som vedkommende enda ikke har lest og som ikke aner hva gavekortet skal brukes til? Er det virkelig noen som vil se det som et problem å få et epletre i gave? Hvis vedkommende som får det bor i blokk (det er for øvrig lett å sjekke om h*n gjør eller ikke) så vil sikkert treet bli plantet i barnehagen i stedet.


#36

Skilpadda sa for siden:

Jeg ville synes det var helt meningsløst å få et epletre i gave - jeg tror ikke jeg en gang kjenner noen som ville være interessert i å få det av meg og hadde noe sted å gjøre av det. Og ingen av de tre barnehagene Poden har gått i har heller hatt noe sted det hadde gått an å plante et epletre. Så jeg synes ikke det å påpeke at det ikke er en gave som passer alle er å være spesielt vanskelig. Selvsagt er det mulig å tenke seg situasjoner der en hvilken som helst gave ikke ville passe, men et epletre ville bare være en passende gave for et ganske lite mindretall av befolkningen (i hvert fall hvis jeg skal vurdere ut fra folk jeg kjenner til). Et gavekort på bokhandel kan man jo gi videre i julegave til noen andre man kjenner, hvis man ikke finner på noe å bruke det til selv. Eller man kan, ut fra samme logikk som det å plante epletreet i barnehagen (er det vanlig at de fleste barnehager har en hage der det går an å ha epletre, forresten?), kjøpe bøker til barnehagen for gavekortet.


#37

allium sa for siden:

Lærerne til guttungen fikk operabilletter. Selvsagt bare brukbart hvis man bor i nærheten av operaen, men jeg synes det var en god idé.


#38

Java sa for siden:

Selvfølgelig passer ikke et epletre til alle, men i dette konkrete tilfelle hadde jo allerede den som evnt skulle kjøpe treet nevnt at det mest sannsynlig passet veldig godt. Da synes jeg det er å være litt vanskelig å trekke frem at det godt kunne være slik at det ikke passet likevel.

Det kunne for øvrig ikke falt meg inn å kjøpe et epletre til en ped.leder som bodde i bygård i Oslo. Men om noen skulle gjøre det så vil jeg tro vedkommende hadde tatt det i mot med et smil og funnet et fint sted å plante treet allikevel.


#39

kokosbolle sa for siden:

Jeg er enig med Kanne. Men epletreet utgikk likevel, pga prisen. Det gikk over budsjettet. :knegg:


#40

Skilpadda sa for siden:

Jeg sa ikke at det ikke passet til ham, jeg sa meg enig i at man bør være ganske sikker på at det passer før man kjøper det.

Jeg ville selvsagt ikke tatt mot en hvilken som helst gave med noe annet enn et smil, og hadde jeg fått et epletre i gave, regner jeg med at noen på FP ville sagt seg villig til å gi det et godt hjem. (Men jeg ville likevel syntes det var ganske meningsløst å gi meg det - litt som å gi bilutstyr til noen som ikke har bil, liksom.)


#41

Java sa for siden:

Jeg tenker med motsatt fortegn. Hvis jeg skal unnlate å kjøpe en gave er det fordi jeg er sikker på at den ikke passer. Derfor kjøper jeg ikke epletrær til de jeg vet bor i blokk, eller bilutstyr til de jeg vet ikke har bil. Denne typen sommergaver er ment som oppmerksomheter og da gjør jeg ikke dypdykk i personens liv for å finne den perfekte gaven. Epletre har jeg aldri kjøpt til en privatperson, men har to ganger vært med på å spleise på det som avskjedsgave til barnehagen. Begge ganger ble treet mottatt veldig godt. (Når jeg skal kjøpe en gave til noen jeg kjenner personlig legger jeg meg mer i selen for å være sikker på at det passer.)


#42

Skilpadda sa for siden:

Nei, der er jeg helt enig, og nettopp derfor synes jeg gavekort er en sånn kjekk gave i slike sammenhenger. :) Hvis jeg derimot skulle vurdere å kjøpe en gave som bare passer i spesielle tilfeller (nytt anker som bare passer til folk som har båt, flagg som bare passer til folk som har flaggstang, tre som bare passer til folk som har hage), så ville jeg først forsikret meg om at det spesielle tilfellet gjaldt i dette tilfellet. Og da ville man trenge, om ikke nødvendigvis et "dypdykk", så i alle fall litt kjennskap til personens liv.


#43

Java sa for siden:

Da er jeg igjen tilbake til hvorfor jeg synes dere gjorde dere vanskelig ved å trekke frem at et tre ikke passet for alle. Potensiell kjøper hadde jo allerede sagt at minste kriterie for å ha glede av et epletre (nemlig hage) var tilstede hos mottaker. Det er mange andre grunner til at et epletre ikke trenger å være den optimale gaven, det er der "dypdykket" kommer inn. Sikker blir man aldri med mindre man kjenner vedkommende veldig godt.


#44

Skilpadda sa for siden:

Jeg synes ikke egentlig man "gjør seg vanskelig" om man kommer med en generell uttalelse som dette - selv om tråden er opprettet av én spesifikk person som ber om råd (og hun visste forsåvidt heller ikke at personen hadde hage, hun sa hun regnet med det, og da er det jo greit å sjekke det først), så synes jeg FP-tråder generelt har rom for at man kommer med meninger og evt. tips som kanskje er relevante for andre som er i tilsvarende situasjon. Dessuten synes jeg argumenter for eller mot de forslagene som har kommet er veldig relevante å poste i en slik tråd. ("Ja, vin er en fin idé, men da bør man huske på at det ikke passer så bra hvis vedkommende er avholds (eller alkoholiker, for den del)" og "Epletrær er en fin og original gave, men passer bare hvis man har hage, og passer dessuten best hvis har tenkt å bli boende på stedet en stund, og ønsker et nytt epletre i hagen".) Det at man kommer med argumenter og innspill og i det hele tatt setter i gang diskusjoner, er jo noe av det morsomste med forumet.


#45

Java sa for siden:

Jeg knebler ingen og har heller ikke sagt at det ikke er lov til å komme med genrelle betraktninger i spesifikke tråder. Jeg synes allikevel den generelle betraktningen kom fram på en måte som fikk meg til å tenke at dette var å gjøre seg vanskelig. Hadde ikke jeg kommet med det innspillet hadde ikke du argumentert og forumet hadde være mindre morsomt.


#46

Skilpadda sa for siden:

Ja, det ligger vel i det jeg sa opm diskusjon at jeg ikke synes det gjør noe at du eller andre kommer med innspill til det jeg sier. Men når du sier at det jeg gjør er å "gjøre meg vanskelig", synes jeg ikke det høres ut som om du synes det jeg sa var hverken spesielt relevant eller hyggelig.


#47

kokosbolle sa for siden:

Det ble vellykket! Jeg kjøpte 1 tomatplante og 1 jordbrplante, og han ble kjempefornøyd, for han hadde allerede plantet det i hagen sin fra før. :blink:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.