Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste pastasaus?

#1

Neados sa for siden:

Trenger litt gode pasta sauser. Gjerne noen vegetariske, noen med sjømat og noen med kjøtt/rødvinsaus. Skal lage flere forskjellige pasta til en stor fest med Italia som tema.
Så er her noen som har en knakendes god pastasaus oppskrift, please del den med meg :)


#2

Neados sa for siden:

Ingen!?


#3

Camomilla sa for siden:

Jeg har en god

1 boks creme fraiche
1 ts sennep
1 ss kikkoman
1 kylling eller grønnsaksbuljong terning som smuldres oppi
Pepper etter smak

Jeg bruker gjerne stekt sjampinjong og kylling til.
KAloribombe, men god.



#5

Retz sa for siden:

Ingen saus akkurat, mer pesto oppløst i sine enkelte faktorer:

Fersk tagliatelle
Hell over:
Salt og pepper
olivenolje
litt sitronsaft
knust hvitløk
små parmesanflak
pinjekjerner - noen knust, noen hele
masse fersk hakket basilikum

Hvis du vil ha litt mer mat i sausen, stek noen scampi.


#6

alice sa for siden:

Jeg pleier ofte lage en veldig enkel saus, med masse grønnsaker. Veldig god! :)

Deler opp det jeg har lyst på av grønnsaker, f.eks. squash (både gul og grønn), løk/vårløk/purre, gulrot, blomkål, brokkoli, fersk champignon, stangselleri - steker det i litt olje, og heller over en boks eller to med hakkede tomater.

Eventuelt steker jeg kjøttdeig eller kjøttbiter (okse, svin eller kylling ettersom hva jeg har på lager) og litt løk og gulrot, og blander med en boks tomater.

Ikke så avanserte sauser, men veldig gode!


#7

Claire sa for siden:

Noe som er knallgodt er å dele masse kirsebærtomater i 2, legge dem på et bakebrett, ha en skive hvitløk på hver og bake i ovnen på svak varme til de blir litt innskrumpet (ca 1 time, kanskje). Dette blandes inn i nykokt pasta (helst linguine eller vanlig spagetti), sammen med olivenolje og havsalt. Tomatene og hvitløken får en deilig, søtlig smak. Ev. kan man surre en chili i lit olje og blande inn det også. Parmesan på toppen. Enkelt og godt.


#8

Camomilla sa for siden:

Claire: Den hørtes kjempegod ut :ja:


#9

Slettet bruker sa for siden:

1 purreløk - skjæres i skiver og surres myk i panna på lav varme
1 pk. fløte - helles i
1/2 muskatnøtt - rives
pepper
oregano
ca. 70 gram ferskrevet parmesan - haes i
1 boks kalkunskinke i terninger haes i når osten har smeltet
1 hardkokt egg - kuttes i terninger og haes i rett før servering.

Sausen skal ikke koke etter at osten er tatt i. En mektig men deilig saus.


#10

Neados sa for siden:

Tusen takk for svar!

Tar gjerne mot fler :D


#11

Frida sa for siden:

1 liten kremfløte
3 fedd hvitløk
1 rød chilli
1 bunt vårløk
1 pk smårettbacon

Varm fløten med småhakket hvitløk og chilli, vårløk,og litt salt og grovmalt pepper.
La koke noen minutter.
Stek baconet og tilsett dette i sausen.
Serveres med nykokt pasta.

Kaloribombe men veldig godt:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.