lavendely sa
for 16år siden:
Denne iskaken må jeg bare dele med dere.
Jeg har laget den flere ganger, nå sist til barnedåpen vi hadde i pinsen. Tror samtlige gjester ba om å få oppskriften, den falt med andre ord i smak!
Jeg elsker den!
2 pk.philadelphiaost
6 eggeplommer
4 dl sukker
6 dl.fløte
2 ts. vaniljesukker
8 digestive kjeks
Pisk eggeplommer og sukker luftig , bland inn ost. Fløten og vaniljesukker piskes stiv og blandes sammen med ostemassen. Knus 4 digestivekjeks og legg i bunnen av kaken (på kakefatet), hell isblandingen over i kakeformenog knus de siste 4 kjeksene på toppen av kaken.
Sett i fryseren til isen har stivnet.
HSJ73 sa
for 16år siden:
Den er kjempegod, men jeg har bare smakt den med enten daimkuler, eller knust non stop. Mange variasjonsmuligheter her, altså!
Hyacinth sa
for 16år siden:
Så godt ut.
Jeg har en nesten identisk oppskrift, men der bruker man kremost med mandarin og ananas.
eka sa
for 16år siden:
Mmm, ja den er kjempegod! Og favoritten til de fleste gjestene når vi serverer den med varme bær.
lavendely sa
for 16år siden:
Mange variasjonsmuligheter ja, skal jammen prøve ut det dere nevner!
HSJ73; daimkuler i kaken eller oppå?
Ema sa
for 16år siden:
Den hørtes god ut, takk for oppskriften, den MÅ prøves ut!
September sa
for 16år siden:
Den er god ja. :riktig:
Jeg lager den også med daimkuler, både inni kaken og oppå.
HSJ73 sa
for 16år siden:
I røra, slik at de er godt fordelt i isen.
lavendely sa
for 16år siden:
Ble nyskjerrig på denne.
Har du oppskrift du har lyst til å dele?
Blåbær sa
for 16år siden:
Den er nydelig! Vi hadde knust krokanrull i og oppå.
Mamarazzi sa
for 16år siden:
Takk for tips - den må prøves!! :riktig:
Hondacrv sa
for 16år siden:
Denne må fram i lyset. Den må vel være fin å pynte med litt smilsaus der det står "... 4 år" eller noe?
Tegne det inn i røra før den fryses?
Tror ikke jeg kan ha krokanbiter i pga fireåringen, men er det noe annet man kan putte i den?
Filifjonka sa
for 16år siden:
Jeg smakte den med knuste havrekjeks og knuste Nonstop i helgen, og har laget den samme i dag (til bursdag i morgen). :)
Den er supergod. Og selve isen er jo veldig nøytral, og passer med det aller meste av frukt, bær, sjokolade, kjeks, nøtter osv.
GinaK sa
for 16år siden:
Den hørtes knallgod ut.
Jeg digger Dajmiskake men har sluttet helt å lage den siden storebror er superallegrisk for nøtter og mandler.
Men denne skal jammen testes i bursdagsselskap nå i august med kjeks i bunn og hakkede nonstop i røren og på toppen!! :)
Mange supre varianter her.
Filifjonka sa
for 16år siden:
Jeg har også en gutt med nøtteallergi, men han tåler heller ikke rått egg. Så for ham blir det vanlig is istedet.
Nessie sa
for 16år siden:
Denne har jeg laget også, mange ganger. Utrolig enkel og god!
Den oppskrifta jeg har lagt inn her, frossen jordbærostekake, er ganske lik. Men litt ekstra oppi. ;)
Hondacrv sa
for 16år siden:
Hvor mange dager på forhånd kan den lages? Og fryses den med formen rundt?
eka sa
for 16år siden:
Hondacrv sa:
Hvor mange dager på forhånd kan den lages? Og fryses den med formen rundt?
Jeg pleier å lage den i en paiform.
Den kan fint lages lang tid i forveien. Jeg pleier som regel å lage en ny med en gang den forrige er spist opp. Kjekt å ha i fryseren. :jupp:
Thelma sa
for 16år siden:
Denne er knallgod! Anbefales!
Hondacrv sa
for 16år siden:
Ok. Jeg kasta paiforma for et par år siden. Men det går vel an å lage den på et kakefat med vanlig kakeform (altså ringen) rundt?
Nessie sa
for 16år siden:
Hondacrv sa:
Ok. Jeg kasta paiforma for et par år siden. Men det går vel an å lage den på et kakefat med vanlig kakeform (altså ringen) rundt?
Det går helt fint.
Jeg bruker bake it easy formen.
Hondacrv sa
for 16år siden:
Da bruker jeg mine fra Nille :knegg:
Lyppa sa
for 16år siden:
Bruker den lang tid til å tines til "spisbar tilstand"?
Går denne f.eks an å servere med bær til?
Hondacrv sa
for 16år siden:
Det med bær står lenger oppe i tråden, men jeg også lurer på det med tininga.
Dixie Diner sa
for 16år siden:
Jeg tar den ut ca. et kvarter før om den skal serveres. Skal jeg bare ha et stykke selv, spiser jeg den ofte med en gang, synes den er helt fin da også.
Hondacrv sa
for 16år siden:
Må si jeg følte meg litt på konditor-nivå når Verket var ferdig.
Måtte lave en litt barnevennlig variant, derfor ble det philadelphiaost, pluss en mandarinost fra Tine. Og Smilsaus oppå, da.
Litt dumt med den blå kanten oppå da, men på dette tidspunktet var den ikke fryst, så da ble det sånn.
Hondacrv sa
for 16år siden:
Kremt. Den var da litt stilig?
Nessie sa
for 16år siden:
Jeg bruker ta den opp et par timer før servering jeg, og putte den i kjøleskap. Med ringen på. :jupp:
Dixie Diner sa
for 16år siden:
Honda: :knegg:
Den så veldig snaddet ut. sikle
Filifjonka sa
for 16år siden:
Vi skal ha gjester i helgen, og jeg har akkurat lagd denne i en ny variant: Espressopulver i halvparten av røra, og en blanding av hakket mørk sjokolade og Walters Mandler-sjokolade på toppen.
Hondacrv sa
for 16år siden:
Er det meg Honda du ler av? Hva var morsomt her da? :vurderer å bli litt fornærmet:
Men takk. Det var liksom ikke så veldig respons på det fine bildet mitt nei.
Hondacrv sa
for 16år siden:
Necesario sa:
Jeg bruker ta den opp et par timer før servering jeg, og putte den i kjøleskap. Med ringen på. :jupp:
Er det den beste måten å gjøre det på for å få av ringen på mest mulig verdig måte?
Dixie Diner sa
for 16år siden:
Jeg ler bare fordi jeg synes du var så søt. "Hey, få respons på bildet mitt da". :knegg: Synes kaken din var fin jeg.
Hondacrv sa
for 16år siden:
TAKK!
[color=#ff00ff][/color]
OG den var enda finere i virkeligheten assa.
Filifjonka sa
for 16år siden:
Etter å ha tatt en liten prøvesmak av espresso-varianten med Walters Mandler kan jeg bare si: NAM, NAM, NAM! :hjerteøyne:
Hondacrv sa
for 16år siden:
Maximillia sa:
Etter å ha tatt en liten prøvesmak av espresso-varianten med Walters Mandler kan jeg bare si: NAM, NAM, NAM! :hjerteøyne:
Hvordan klarte du å prøvesmake uten å sette fingermerker i kaka? Hvis noen kan gi meg løsningen på hvordan man gjør det, så :tilber:
Filifjonka sa
for 16år siden:
Jeg lagde en ekstra liten prøve-form, siden det ble litt til overs da formen var full. :)
iben sa
for 16år siden:
Denne oppskriften hadde jeg engang, men mistet den. Så takk for at jeg fant den igjen. Skal lages i løpet av sommeren..:)
GinaK sa
for 16år siden:
Jeg laget denne i dag og jeg mååå bare si NAM!!:nam: Lagde den til svigermor sin bursdag i dag og ALLE, selv barna gomlet i seg.
Sveivet noen sirkler med karamellsaus på toppen og hadde på hakket smil rett før servering og det var veldig nammenam. :)
Utrolig god kake og lett å variere med smaker.
Nelly sa
for 15år siden:
Vurderer denne til 17. mai og må finne den igjen ;)Så dermed drar jeg den frem i lyset igjen
Turte sa
for 15år siden:
Denne må prøves til familieselskap om noen uker. :jupp: