Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Italiensk sitronkake/-pai ?

#1

Susse sa for siden:

Mamma har vært på tur og fått smaken på en slags sitrionkake. Noen som aner hva det kan være for slag ?
Ikke formkake eller gjærbakst, muligvis butterdeig eller paideig.
Noen som kan hjelpe ? :blomst:


#2

Erica sa for siden:

Jeg lagde før i tiden en deilig sitronpai med paibinn, sitronfyll og marengs på toppen. Veldig god.


#3

September sa for siden:

Det var den første jeg også tenkte på, 3barnsmor.

Ellers lager jeg en ostekake med sitron og vanilje. Den skal stekes og har rømmelokk. Den er veldig god.

Kan finne oppskrift hvis du er interessert?



#5

Bergensis sa for siden:

Anar ikkje om det er noko italiensk over denne, men god er den:
www.detsoteliv.no/

[LEFT]
Sitronpai
[color=#663300][/color]

Her har du en klassisk "Sitronpai" med et nyyyydelig sitronfyll! Kaken ser enkel ut, men ikke la deg lure - KAKEN ER KANONGOD!
[CENTER]

[url="javascript:openwindow('print.php?1162')"]Utskriftsvennlig versjon[/url]
Legg til favorittkaker

[/CENTER]

Ingredienser:

[size=2][/size]Paibunn:
125 g smør
80 g melis
250 g hvetemel
30 g mandler
1 egg

Fyll:
4 egg
250 g sukker
2 store sitroner
50 g smør
Fremgangsmåte:

[size=2][/size]Fremgangsmåte hvis du har food processor: Ha mandlene først i food processoren og hakk dem fint. Tilsett melis, hvetemel og smøret. Kjør til du får en kornete og jevn masse. Tilsett egget og kjør på full hastighet til deigen samler seg.

Fremgangsmåte dersom du ikke har food processor: Bland melis, hvetemel og fint hakkede mandler. Smuldre i romtemperert smør med fingrene. Tilsett egget og kna deigen raskt sammen.

Press deigen utover i bunn og kanter på en smurt paiform (ca 30 cm i diameter). Prikk bunnen med en gaffel. Sett paibunnen på et stekeplate og stek den midt i ovnen ved 225°C i 10-15 min, til den er gylden. Avkjøl. Slå ned varmen på ovnen til 180°C.

Lag fyllet: Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i finrevet skall og presset saft fra sitronene. Rør inn smeltet smør. Hell fyllet i det forstekte paiskallet.

Sett kaken forsiktig tilbake i ovnen på midterste rille (vær forsiktig slik at fyllet ikke skvulper over kanten på paien). Stek paien videre ved 180°C i ca 20 min. Avkjøl.
Tips:

[size=2][/size]Bruk helst usaltet smør til denne kaken, det gir aller best smak.

Server kaken lunken, gjerne sammen med litt krem, is eller crème fraîche.

Paien kan fryses.
[/LEFT]


#6

Dixie Diner sa for siden:

Den sitronpaien over her skulle jeg linke til, men Bergensis kom meg i forkjøpet. Den er KNALLGOD, noe av det beste jeg noensinne har smakt!! :sikle:


#7

Hondacrv sa for siden:

Den så da ikke så vanskelig ut å lave? Jeg har litt paiangst.


#8

Bergensis sa for siden:

Eg, Dronningen av Toro, fekk til å lage den. Da får alle det til.


#9

Hondacrv sa for siden:

Javel?! Viss du er dronningen, er eg Keiserinnemoren Av Toro.
:knegg:


#10

Susse sa for siden:

Det er visst den typen som er klistret inn her fra Det søte liv. Mamma takker !


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.