Tallulah sa for siden:
Har noen en oppskrift på en sjokoladelangpannekake med mindre sukker enn vanlig? Vi skal snart ha bursdag og en av gjestene har diabetes. Han spiser vanlig bursdagsmat, men jo mindre sukker, dess bedre selvfølgelig.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Tallulah sa for siden:
Har noen en oppskrift på en sjokoladelangpannekake med mindre sukker enn vanlig? Vi skal snart ha bursdag og en av gjestene har diabetes. Han spiser vanlig bursdagsmat, men jo mindre sukker, dess bedre selvfølgelig.
Bokormen sa for siden:
Det er ikke noe problem å redusere mengden sukker i hvilken som helst oppskrift. Alternativt kan man jo bruke kunstig søtning?
Tallulah sa for siden:
Jeg blir veldig dårlig av kunstig søtning, så helst ikke. Men kan man redusere sukker helt uten problem? Jeg har alltid tenkt på kakebaking som kjemi, og at alle ingrediensene står i nøye forhold til hverandre slik at den ikke funker som den skal hvis man reduserer noe.
Bokormen sa for siden:
Min erfaring er at søt gjærbakst kan bli litt "tung" med lite sukker i, mens vanlige kaker går helt fint. :jupp: (Eldstebarnet vårt var veldig følsom for sukker for noen år siden.)
Tjorven sa for siden:
Jeg abonnerer. Ikke fordi det er noen medisinsk grunn, men jeg synes det er helt forferdelig mye sukker i langpannekakeoppskriftene jeg finner. Ungene flyr jo oppunder taket etter en eneste kakebit.
Jeg lager en gulrotkake hvor jeg nå har rotet om forholdet til nesten samtlige ingredienser, men det blir bare veldig, veldig god.
Tallulah sa for siden:
Ja, finner jeg en god oppskrift med mindre sukker bruker vi nok den ellers også, det føles helt absurd å helle oppi de enorme mengdene med sukker.
Jeg skulle gjerne hatt en ferdigprøvd oppskrift, jeg har ikke lyst til å stå dagen før bursdagen og bake en mislykket kake. Jeg har ikke tid til å prøve og feile masse.
Maki sa for siden:
Jeg pleier ofte å bare reduse sukkermengden, jeg, går som regel helt fint.
Prilla sa for siden:
Hva med å bytte ut en del av sukkeret med sukrin? Det er et naturlig søtstoff som ikke påvirker blodsukkeret. Det er ikke fullt så søtt som sukker, men tror det skal gå greit å bytte likt mot likt.
Bjørkesøtt er også et naturlig søtstoff og kan brukes isteden for sukker i bakst.
Begge deler får du kjøpt på helsekost.
Lisa sa for siden:
Jeg bruker en oppskrift som funker utmerket med å halverer sukkeret (altså, jeg bruker 2dl sukker). Den blir veldig god.
200 gram smør
2 dl vann
4 dl sukker
3 ss kakkao
5 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 ts natron
2 egg
1/2 beger lettrømme
Fyll:
100 gr smør
200 gr melis
2 ss kakkao
2-3 ss kaffevann
1 ts vaniljesukker
1 egg
Stekes nederst i ovnen 180-200 grader i 20-30 min. (25x35 form)
Niobe sa for siden:
Jeg bruker alltid mye mindre sukker enn i oppskriftene, og kakene blir like gode. Om ikke bedre.
Tallulah sa for siden:
Takk Lisa, da skal jeg prøve ut den. Godt at mange har redusert sukkermengden og fått godt resultat, da stoler jeg på dere!
Takk for tips, men jeg har ikke tid til mye eksperimentering. Jeg vet heller ikke om bjørkesøtt utgjør den helt store forskjellen, jeg regner med at det er sirup kokt på bjørkesevje? Sukrin er jeg skeptisk til siden jeg reagerer så sterkt på andre søtstoff. Jeg liker å bruke uraffinert sukker hvis jeg først skal lage noe søtt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.