Blir muffins, sjokoladekake og kanelboller mindre gode hvis de står til i morgen? Det er barnebursdag på gang og jeg har av en eller annen grunn invitert til klokka tolv. Da rekker jeg jo ikke å bake noe særlig på forhånd og må gjøre det i kveld. Fryse ned i kveld, kanskje? What to do?
De smaker best samme dag syns jeg. Sjokoladekake blir ofte bedre av å stå. Men, det er barn og jeg skulle absolutt bake i dag, ikke fryse, bare pakk det godt inn når det er avkjølt.
Muffins og sjokoladekake holder helt fint til i morgen! Bollene er jeg usikker på, kanskje best å bake dem, fryse ned, og varme kjapt i ovnen før servering. Men jeg tror nok at de også holde helt greit til i morgen, hvis du pakker dem godt inn.
Gjærbakst blir litt preget av å stå over natten, synes jeg, så de ville jeg faktisk ha fryst. Scones og matmuffins synes jeg ikke tåler noe annet enn å bli spist rett fra stekeovnen.
Alt annet blir minst like godt av å stå. Synes jeg.
Sjokoladekake kan stå, muffins kan stå dersom du pakker dem godt i plast du suger lufta ut av med det samme de er kalde og så heller pynter dem (hvis du skal det) i morgen. Gjærbakst ville jeg ha fryst ned og tint opp igjen, tror jeg.
Jeg pleier ofte å fryse muffins og kanelboller (ja, boller også), så fort de er avkjølt etter steking. Passer på så de er gylne og ikke for godt stekt. Tar de opp samme dagen jeg skal bruke de, varmer i ovnen på svak varme til de er gjennomvarme og gjestene tror jeg har bakt de samme dag. De blir som nystekt.
Kanelbollene synes jeg er best om de er bakt samme dag eller fryst ned med en gang de er bakt og varmet i ovnen rett før servering. Alt det andre kan godt stå til i morgen, uten å fryse det.
Men hvis man likevel skal varme bollene før servering, ville jeg heller frosset dem og så tint dem i ovnen - da er de enda bedre, synes jeg. Sjokoladekaken står fint en dag eller to, ja.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.