Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan jeg bake i kveld og servere i morgen?

#1

Albertine sa for siden:

Blir muffins, sjokoladekake og kanelboller mindre gode hvis de står til i morgen? Det er barnebursdag på gang og jeg har av en eller annen grunn invitert til klokka tolv. Da rekker jeg jo ikke å bake noe særlig på forhånd og må gjøre det i kveld. Fryse ned i kveld, kanskje? What to do?


#2

Pelen sa for siden:

De smaker best samme dag syns jeg. Sjokoladekake blir ofte bedre av å stå. Men, det er barn og jeg skulle absolutt bake i dag, ikke fryse, bare pakk det godt inn når det er avkjølt.


#3

Irma sa for siden:

Jeg ville ha fryst ned, og tatt opp et par timer før bursdagen.


#4

Albertine sa for siden:

Ok, da lager jeg kaka i kveld og tar muffinsene i morgen. Men bullarna? (Her rekker ingen å stå til dagen etter, så jeg vet faktisk ikke... :flau: )


#5

Albertine sa for siden:

Og der kom et annet svar, gitt. :knegg: Fryse muffins, kanskje?


#6

Kanina sa for siden:

Muffins og sjokoladekake holder helt fint til i morgen! Bollene er jeg usikker på, kanskje best å bake dem, fryse ned, og varme kjapt i ovnen før servering. Men jeg tror nok at de også holde helt greit til i morgen, hvis du pakker dem godt inn.


#7

Candy Darling sa for siden:

Gjærbakst blir litt preget av å stå over natten, synes jeg, så de ville jeg faktisk ha fryst. Scones og matmuffins synes jeg ikke tåler noe annet enn å bli spist rett fra stekeovnen.

Alt annet blir minst like godt av å stå. Synes jeg.


#8

Albertine sa for siden:

Kanskje like greit å fryse bollene, så alvene eller hvem det nå er som spiser opp sånt her i huset ikke får tak i dem. :fnise:


#9

Pelen sa for siden:

Da er det nok lurt. :humre:

Men det er barnebursdag, ikke sant. Barna har det morsomt uansett hvordan kakene er.


#10

Acsa sa for siden:

Sjokoladekake kan stå, muffins kan stå dersom du pakker dem godt i plast du suger lufta ut av med det samme de er kalde og så heller pynter dem (hvis du skal det) i morgen. Gjærbakst ville jeg ha fryst ned og tint opp igjen, tror jeg.


#11

Albertine sa for siden:

Barna er hovedpersonene i morgen, men det kommer voksne etterpå også. Der er vel bløtkaka viktigst, tenker jeg. Oi, kanskje bake den også ja. :sukk:


#12

Acsa sa for siden:

Bløtkaka kan stå, men pass på å ikke dynke den for mye. Og pynte den i morgen.


#13

Albertine sa for siden:

Bløtkaka har jeg full kontroll på. :jupp:


#14

Bluen sa for siden:

Jeg synes søt gjærbakst er helt OK dagen derpå hvis den varmes litt.


#15

pippimamma sa for siden:

Jeg pleier ofte å fryse muffins og kanelboller (ja, boller også), så fort de er avkjølt etter steking. Passer på så de er gylne og ikke for godt stekt. Tar de opp samme dagen jeg skal bruke de, varmer i ovnen på svak varme til de er gjennomvarme og gjestene tror jeg har bakt de samme dag. De blir som nystekt.

Sjokoladekake tåler godt å stå til dagen etter.


#16

Adrienne sa for siden:

Kanelbollene synes jeg er best om de er bakt samme dag eller fryst ned med en gang de er bakt og varmet i ovnen rett før servering. Alt det andre kan godt stå til i morgen, uten å fryse det.


#17

Skilpadda sa for siden:

Men hvis man likevel skal varme bollene før servering, ville jeg heller frosset dem og så tint dem i ovnen - da er de enda bedre, synes jeg. Sjokoladekaken står fint en dag eller to, ja.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.