Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Unger i bryllup

#1

Trixie sa for siden:

Ja, det er tema for tiden.
Vi gifter oss senere i sommer og jeg vil selvsagt ha med ungene.
Vielsen starter kl 15, og vi regner ikke med middag før kl 18.30 iallefall. Og da er ungene kaputt. For minste er det sovetid, men han kan jo bare legges i vogn/reiseseng. De to eldste da, hva gjør man?

Middagene her i huset er ganske hektiske for tiden, de er noen ordentlige kranglefanter for tiden. Jeg løper mer enn jeg sitter å spiser, og det er jo litt kjeelig under en bryllupsmiddag. Barnevaktene vi vanligvis bruker er jo med i selskapet.
De har en tvstue der vi skal ha selskapet, men tven stopper ikke krangling her i huset, og rett utenfor er sjøen, så jeg vet ikke om jeg tør ha de der uten tilsyn.
Skal vi bare la være å ha de med? Bare tanken gjør vondt.
Overnatting er ok, de blir hentet senere på kvelden av sin far.


#2

Nasse sa for siden:

Jeg ville ha anskaffet en barnevakt som kunne passe på dem under middagen, når de skal se på TV osv hvis dere skal ha dem med. Og så kan det hende at de oppfører seg annerledes i bryllupet enn det de gjør hjemme.


#3

LittLemen sa for siden:

Da vi giftet oss for to år siden hadde vi en barnevakt som var med gjennom vielsen og en stund etterpå og som reiste hjem med toåringen da det nærmet seg tid for middag. Det var en veldig fin løsning, synes vi. Hun fikk være med på den delen som var morsom for henne, hilse på folk og skåle i "sjampanje" og fikk så reise hjem og sove i sin egen seng mens vi kunne kose oss med middag og fest uten å bekymre oss for henne.


#4

LittLemen sa for siden:

Det problemet hadde vi også, men vi valgte å bruke en barnevakt fra barnevaktsentralen. Hadde henne som barnevakt et par ganger i forkant, så de var godt kjent og vi visste det ville funke.

#5

Trixie sa for siden:

Men hvem skal være barnevakt liksom?
Kansje de kan være med på vielse og fotografering(selvsagt) og velkomsten på selskapet? Hmmm, det var lurt tror jeg.


#6

Robyn sa for siden:

Så små barn tror jeg helt ærlig jeg hadde droppet å ha med på middagen.

Det blir sannsynligvis stress for dere og kjedelig og slitsomt for barna. En bryllupsmiddag er langtekkelig og kjedelig for de små, så du skal i allefall ikke ha dårlig samvittighet for at de eventuellt ikke er med. Selv om jeg skjønner at tanken sikkert virker litt fjern.


#7

Robyn sa for siden:

Høres ut som en god idé. :nikker:


#8

Elise sa for siden:

Jeg hadde med 1,5-åringen på vielsen og litt av middagen, hun dro vel sånn halvveis i middagen tenker jeg. :jupp: Eller når hun var ferdig å spise og showe litt, og vandre fra fang til fang.

Vi brukte ei venninne av mamma som barnevakt, og hadde egentlig tenkt å bruke kusina mi, men hun kunne ikke likevel.


#9

Maz sa for siden:

Nå har jeg ikke fått med meg hvor gamle ungene er men jeg ville snakket med dem om hva deres forventninger var.

Kjipt å føle seg ekskludert, så en eventuell hjemsending før middag bør være i samråd med dem. Det kan man selvsagt vinkle slik at barnefesten som er etterpå er mye mere mosom.


#10

Trixie sa for siden:

Maz: barnefest?

De er 6, 4 og 1 år. Eldste på 6 er har ikke lyst til å være med på noe som helst. Hun på 4 er bare glad for å få gå i kjole, men slokner jo automatisk kl 20. Tror nok ikke ett voksenselskap er så fristende for noen av dem igrunn.


#11

Blondie sa for siden:

Vi satt ungene sammen med min tante og onkel under middagen (barna var 1 og 3 år) og de ble vartet opp etter noter. :humre: De fikk spise det de ville spise, altså ikke noe strengt regime den dagen. Når de ble slitne/lei ble de hentet av overnattingsbarnevakten.


#12

gullet sa for siden:

Våre to som var sju og fem i fjor da vi giftet oss, var med på Tinghuset , kjøring med limosin, lunsj og fotografering, og begynnelsen på middagen. En times tid ut i måltidet ble de hentet av barnevakten; mamma til en klassekamerat av W. Det var flott for alle.


#13

Trixie sa for siden:

Takk for svarene.
Luftet dette for mannen og tror vi har funnet løsningen.
Vielse, fotografering og "sjampanje" og mingling, evt forrett. Og en spennende DVD klar.


#14

Mjau sa for siden:

I bryllupet jeg var med i nå i mai, så hadde de toåringen sin med i kirka, på fotograferingen, og på starten av kaffen. Under middagen var hun hjemme og hvilte og spiste det hun liker til middag. Syns ikke du skal ha dårlig samvittighet for å ikke ta de med på middagen. Kanskje dere kjenner noen som kan ta de med seg et eller annet spennende sted og spise?


#15

Maz sa for siden:

Barnefest er jo akkurat det du vil det skal være. Det handler om at det som skjer for dem skal være pakket inn som noe positivt og spennende.

Min 6 åring ville nok gjerne vært med, men vært lett å overtale til at taler og LAAAAANGE middager er kjedelig. Jeg ville så ha arrangert barnevakt med noe som føltes som fest for henne. F.eks overnatting hos bestevennen, og noe ekstra som hun hadde fått velge. Akkurat nå hadde det vært masse jordbær og pysjamasparty. (få være oppe og danse i pysj).

Oppsumert Barnefest = det å bli sendt hjem pakket ut som noe veldig spennende som bare barna får være med på.


#16

Tjorven sa for siden:

Er det en barnehageassistent eller noe som kan leies inn til oppdraget? Så kjenner i hvert fall en (kanskje 2?) av ungene vedkommende. Det koster vel litt, men så er du ganske sikker på at det blir bra. H*n kan ta med ungene hjem til dere på det tidspunktet de uansett slukner.


#17

Trixie sa for siden:

Ok Maz, takk for gode tips.
Jeg tror nok vi skal finne på noe lurt der ja. Kansje de kan ha en venn på overnatting hos pappaen sin eller noe. En pakke, film osv blir nok bra.
Og mulig ett etterpåselskap dagen etter.


#18

Trixie sa for siden:

Tjorven: pappaen til de to eldste skal komme å hente dem. Og kansje kan minsten være hos sin ped leder(og kontakt), hun ville veldig gjerne ha han over natten.


#19

Harriet Vane sa for siden:

Vi skal ha dem med. Og alle gjestene som har lyst kan ha med sine unger. Vi ønsker ikke noe stivt bryllup der det ikke er plass til unger, vi satser på sigøynerbryllup med alle generasjoner, koldtbord så det blir løst og ledig osv. Minste kommer vel til å sovne i vogn etterhvert, noen kan sikkert trille henne en runde og senere blir de med min mor hjem. Ungene våre er en del av vår familie og det kjennes best å ha dem med. De skal sitte på bordet vårt, vi har småbord og lar kaoset råde.


#20

HSJ73 sa for siden:

Vi har vært i bryllup i helgen, med tre barn (9 mnd, 3 år og 9 år), og jeg har bare én ting å si: Aldri mer! Og vi var bare gjester ...


#21

Karamell sa for siden:

Da vi giftet oss var eldstegutten var 10 måneder. Han var med i kirken (på armen til tante, farmor og mormor) og til fotografen. En venninne av min mor passet ham hjemme hos min mor på kvelden, og min mor kom hjem og sov der og tok anvar for ham om morgenen.


#22

Lucifer sa for siden:

Mine to var med til langt på natt de. Vi plasserte prinsen ved siden av mormoren hans og prinsessa ved siden av en som pleide å være barnevakt under middagen. Vi spurte dem på forhånd om det var greit og det var det. Ungene fikk wienerpølser i lompe. Det elsker dem. Det var meningen at noen skulle ta dem med hjem om de ble for trøtte, men det skjedde ikke. De var i strålende humør til vi dro på brudesuite kl 12. De danset og hadde det superfestlig. Vi hadde mange som lånte huset vårt om natten og de passet dem.

De var forresten 2 og 4 år.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.