Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift fra Kamille

#1

Susse sa for siden:

Denne fikk jeg endelig testet i går og den var utrolig god !

Du trenger

400 gr pasta, gjerne penne(rør)
1 dl olivenolje
6 fedd hvitløk, med skallet på
100 gr ruccula
zest(det gule fra skallet)fra 2 sitroner og saften fra 1,5 av dem, spar den siste halve til båter som du kan legge ved siden av når du serverer
2 dl revet parmesan
500 gr kokte, rensede reker el scampi

Slik gjør du

Forvarm stekovn til 170 gr.Kok pastaen etter anvisning på pakken.Sil av og drypp litt olje over. Sett kaldt.Ha hvitløksfeddene på et stykke folie og drypp over litt olje, pakk sammen og bak i ovnen i ca 20 minutter.La det avkjøle litt og klem ut feddene fra skalet i en foodprocessor.
Ha i ruccola, 1 dl olkje og sitronsaft.Kjør maskinen til du har en fin pesto.Hell over i en bolle og tilsett revet permesan og smak til med salt og pepper.Ha pastaen i en stor bolle sammen emd 4 ss av pestoen og sitronzesten.Resten av pestoen holdet seg godt i kjøleskapet noen dager.Topp det hele med reker og ekstra ruccula. Server med sitronbåter.

Jeg hadde ikke mer enn 50 gr. ruccula, så jeg tok litt mindre hvitløk,olje og parmesan. Synes det ble alt for lite med 4 ss. pesto og tok alt sammen.
Bruk økologiske sitroner når du skal ha skallet med !


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.