Ingredienser:
300 g havrekjeks
1 ss smør
3 egg
250 g (2 beger) naturell kremost
1 ss vaniljesukker
1 dl melis
1 appelsin
3 dl kremfløte
500 g jordbær
eventuelt litt melis
4 ss konjakk eller likør
Fremgangsmåte: Rund form, ca. 24 cm
Knus kjeksen og dryss ca. halvparten i en smurt kakeform. Skill eggene, og visp plommene med ost, vaniljesukker og melis til det er kremaktig. Riv skallet av appelsinen og bland det i.
Visp eggehvitene stive og kremfløten til krem. Bland osteblandingen med eggehviter og krem. Mos jordbærene med litt melis og likør eller konjakk. Hell halvparten av kremblandingen i formen og smør på jorbærmosen. Ha på resten av kremen og til slutt resten av kjekssmulene.
Dekk til formen og sett den i fryseren minst 4 timer. La den stå i kjøleskapet et par timer før servering og la den siden stå fremme litt.
Pynt med friske jordbær.
Jeg har bakt denne, og syns ikke det ble bra. Det stemmer nok ikke at den skal stå i to timer i kjøleskap og litt i romtemperatur. Da fløt ihvertfall min kake utover hele fatet, og vi måtte forsyne oss med øse omtrent. Håper forsøket ditt ble bedre...
Men, jeg angret på at jeg lyttet til tipset om å ikke ta den opp 2 timer før servering. :snurt:
Jeg tok den opp ca 1 time før, og den var steinhard! :mumle: Så den bør absolutt tas opp et par timer før. :jupp: I tillegg tror jeg at jeg kanskje neste gang bare finhakker jordbærene og blander i litt melis og legger det som mellomlag. Istedet for å mose de så mye som jeg gjorde og blande i konjakk. Da blir midten så hard følte jeg.
Men absolutt god! :nam:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.