Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kjennetegner en god lapskaus?

#1

Isolde sa for siden:

Vi skal ha 2årsdag på lørdag og bursdagsbarnets favoritt er lapskaus. Hva mener du kjennetegner en god lapskaus som er verdig en 2årsdag?


#2

Nessie sa for siden:

Svigermor er sånn som bruker 2 dager på sin lapskaus. :dåne: Den er fantastisk god.
Jeg bruker sånn pose med frossengrønnsaker, og så lager jeg brun saus og har i det. Så tilsetter jeg evt pølse eller karbonadedeig. Og evt litt ekstra potet og gulrot. :jupp:


#3

Beathe sa for siden:

Jeg bruker svineknoke som får koke lenge og vel, gjerne hele dagen, før poteter og grønnsaker tilsettes. Mmm.


#4

Fruktflua sa for siden:

Jeg bruker mørbrad.

Kutter haugevis med poteter, gulrøtter, kålrabi, purreløk, løk, sellerirot, og persillerot i biter, og har oppi grønnsaksbuljong. Når grønnsakene er nesten ferdig, så tilsetter jeg stekt kjøtt (hvis det er mørbrad, så trenger det ikke å koke så lenge, men hvis det er lapskauskjøtt som ikke er så mørt, så koker jeg det mørt først) og en dæsj med Negro sukkerkulør.


#5

Fara sa for siden:

Det er himmelsk forskjell på lapskaus laget av økologiske grønnsaker og ikke. Den økologiske varianten er veldig mye bedre.

Vil vel tro at til en to-åring er pølser stas?


#6

Fruktflua sa for siden:

Helt enig. Det er nesten et must at i det minste potetene og gulrøttene er økologiske.


#7

Mandino sa for siden:

Mannen tilsetter fennikel, persillerot og pastinakk i tillegg til kålrot, potet og gulrot. Av og til med svinekjøtt og av og til med pølse. Verdens beste lapskaus.


#8

Bobbelur sa for siden:

I vår familie er ekte lapskaus laget på lettsaltet lammekjøtt/fårekjøtt. Kålrot, gulrot, potet, sellerirot og purre går sammen i gryta når kjøttet er kokt godt nok.
Den aller beste lapskausen var det oldemor som laget da jeg var barn. Jeg spiste til jeg måtte legge meg på sofaen hennes med mageverk. I ettertid har vi fått nesten den samme smaken på lapskausen ved å tilsette potetmospulver for å gjøre lapskausen tykkere dersom det ble for mye væske.


#9

United sa for siden:

Ville hatt i en del gulrot, så den blir søt og god. Selleri-smaken hadde jeg holdt på en minimun.


#10

Isolde sa for siden:

Takk for alle svar.

Pølse hadde nok vert greit. Men synes go og mager pølsene smaker så lite. Så siden han er allergisk mot melk blir det nok kjøtt.

Har kjøpt 1 pose med lapskausblanding med purre, potet, gulerot og seleri. Og en som også inneholde kålrot. ( storhusholdningsposer så til sammen 4,5kg /80kr) Så tenkte å heller kjøpe inn litt forskjellige andre roter. Pastinakk osv.

Har faktisk aldri smakt lapskaus laget på oksekjøtt. Nærbutikken her selger veldig godt saltet lammekjøtt så vurderer det. Men er kansje litt i salteste lager for en 2åring.


#11

Interference sa for siden:

Du kan vanne ut saltkjøttet litt. Det går fint.
Lapskaus laget på salt lammekjøtt er himmelsk. :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.