Sigdal har tilbud på Miele hvitevarer, og vi har tittet litt på det. De har halv pris på dampovnene, og selgeren hadde prøvd å overbevise mannen om at det er lurt å ha. Er det det?? Noen som har erfaringer?
Nå vurderer vi å droppe mikrobølgeovn (som er utrolig overpriset. :dåne: ) til fordel for en dampovn. :gruble:
Skjønner jo at det er bra med tanke på grønnsaker og fisk f.eks. Men kommer vi til å bruke det?
Jeg hadde nok droppet microen også jeg, hvis popcorn er det eneste du bruker den til. Hadde kanskje vurdert en ekstra stekovn om jeg skulle ha bygget drømmekjøkkenet, for ekstra kapasitet.
Dampovn har jeg ikke helt oversikt over hva gjør - sikkert en grunn til at den er på salg - og kjenner jeg Miele rett, så er det vel ikke akkurat gratis selv om det er halv pris.
Jeg skal ha dampovn den dagen jeg får meg nytt kjøkken. Bastabom. Nå har jeg en liten sak, dampkoker som står på kjøkkenbenken og den er i bruk så å si hver dag. Den damper jeg poteteter og grønnsaker i, den damper jeg fisk i, ris, kjøtt som bare skal varmes opp. Jeg til og med "koker" egg i den. Så en innibygd sak...perfekt. :)
Gammalt tråd - er det fleire som har fått seg dampovn i mellomtida? Vi skal ha ein vanlig ovn i nyhuset, men vurderer ein ovn nr. 2. Det er jo så mykje godt ein kan lage i dampovn, og vi er glad i både fisk og grønsaker her i huset.
Jeg har dampovn i huset i Norge. Det er lett å glemme den og man må planlegge det på en måte. Men det blir gudommelig mat i den og legger man litt opp til det og planlegger å bruke den så anbefaler jeg det.
Vi har micro, men brukar den svært sjeldan. Dvs, det er kanskje litt å overdrive - vi brukar den til å varme middagsrester av og til, men det er berre eitpar gonger i veka kanskje. Tenkte å beholde microen vi har i dag - ein benkemodell. Tenkte å ha den ute på grovkjøkkenet (som altså er på skissestadiet). Ser ikkje behovet for å ha den på kjøkkenet. Brukar den aldri til å lage mat i.
Vi har dampovn og bruker den mye. Bl. annet til poteter, ris, grønnsaker og fisk. Har ikke brukt den så mye til kjøtt, men vi testet pinnekjøtt, og det gikk supert.
Nå som jeg kjenner til muligheten, ville jeg ikke vært foruten.
Vi skal ha dampovn i nykjøkkenet. Søsteren min som er kokk mente at det var et must når man ordnet seg med nytt kjøkken.
Kan gi tilbakemelding om noen måneder om den er i bruk eller om den står mest til pynt. :p
Eh, vet ikke helt hva jeg skal si. Den blir ikke brukt så mye, men jeg har ikke brukt så mye tid på å lage mat det siste året, siden jeg har vært mye alene med ungene, spesielt i middagstiden. Da har jeg gjort ting så enkelt som mulig. Men jeg er glad i å lage mat når jeg bare har overskudd til det, og erfaringsmessig kommer overskuddet tilbake når minste ungen nærmer seg 1 1/2 år. har krevende småbarn:
En venninne av meg bruker den nesten hver dag til å lage middag, men jeg vet ikke helt hva hun bruker den til egentlig. Hun sa engang at hun puttet det hun skulle ha til middag i dampovnen når hun hentet ungene i barnehagen og når hun kom hjem var middagen ferdig.
Den var helt suveren til å lage pinnekjøtt med, og det er nesten verdt å ha den bare pga. det. :knegg:
Men den er nok ikke et must, iallfall ikke for oss. Mulig vi kommer til å få mer glede av den etterhvert. Dessuten er det kjempepraktisk å en ekstra ovn, i tillegg til vanlig stekeovn og kombiovn når man lager mye mat.
Ikke et must, men samtidig er den grei å ha tilgjengelig. Hvis dere ikke skal ha kombiovn (mikro og stekeovn i lag) så hadde jeg nok prioritert en hvis jeg hadde hatt råd.
Vi lurte på om vi skulle ha dampovn i tillegg til stekeovnene, men havnet på en kombiovn (micro og stekeovn i ett) istede. Angrer ikke, er veldig fornøyd med den.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.