Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Portvinssaus

#1

Gaia sa for siden:

Noen som har en god oppskrift på portvinssaus? Jeg pleier alltid å "bare" slumpe sausen sammen, men i år tenkte jeg at jeg skulle være litt mer nøyaktig med målene.


#2

Filifjonka sa for siden:

Jeg pleier også å slumpe, men da jeg lette etter steketid for kalkun idag fant jeg denne oppskriften på portvinssaus. Har ikke prøvd den, men tenkte å bruke den idag.


#3

Skilpadda sa for siden:

Jeg har fått denne sausen servert av Madam Mim, og den er nydelig:


#4

Gaia sa for siden:

Tusen takk for så raske svar! Begge ser gode ut. :jupp: Tenker mannen får det endelige ordet når han kommer ut av dusjen. Han er vinsjef i kveld, og det har muligens litt å si (for valg av vin) om det er fløte i sausen eller ikke.


#5

Harriet Vane sa for siden:

Til min portvinssaus passer det greit med middels fyldige og fruktige viner. Jeg pleier å bruke denne sausen til fjærkre og hjort.


#6

Gaia sa for siden:

Takk for tipset. ;) Vinsjefen selv går litt mer detaljert til verks. Her velges vinen nøye ut på bakgrunn av alle ingrediensene i middagen. Han jobber nå iherdig med i finne den "perfekte" vinen til nettopp dette måltidet. (Og jeg håper den befinner seg i vårt "lokallager", og ikke i den vinkjelleren hvor resten av samlingen oppholder seg...)


#7

Gaia sa for siden:

Jeg kan forresten melde at Madam Mims portvinssaus med en dæsj fløte passet helt ypperlig til kalkun og et par av mannens gode Burgundere. :) Jeg brukte da stekekraften fra kalkunen i steden for buljong. Men det er ingen tvil om at jeg kommer til å lage denne sausen flere ganger.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.