Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvorfor skiller sjokoladeglasuren min alltid seg?

#1

Rabarbra sa for siden:

...slik at det tørre blir klompete og smøret liksom "legger seg litt oppå" etter jeg har hatt det på kaken? Kan det ha noe med at jeg bruker hele 250 g smør til en pakke melis, altså alt for mye smør? (det er supergod, men irriterende vanskelig å lage)


#2

kokosbolle sa for siden:

Jeg lager den glasuren som står på Bakakakao-pakken og den har samme mengde 250 g smør og 5 dl melis. Den skiller seg ikke, og smaker kjempegodt.


#3

Rabarbra sa for siden:

Er det sant? :sjokk: Er smøret helt kaldt når du blander det inn da eller?


#4

Olvina sa for siden:

Eg ville prøvd å redusere smørmengda litt. Glasuren eg lagar inneheld 5 dl melis og 150 g smør, og eg tek alltid litt mindre smør enn det som står i oppskrifta. Dersom eg brukar den mengda som det står, får eg alltid eit belegg av fett på toppen av den stivna glasuren. Glasuren "min" inneheld også litt kaffi, så eg har heller i litt ekstra kaffi for å få passe smørjekonsistens på glasuren.


#5

kokosbolle sa for siden:

Jeg har alt i en kjele og smelter og blander det på middels varme, det må ikke koke.


#6

Rabarbra sa for siden:

Jeg bruker kaffe i :nikker: Deilig! Men har ikke prøvd å varme det opp i kjele. Får prøve det neste gang. Blir gal av å røre i glasuren min i "timesvis" for at den skal bli bra.....


#7

kokosbolle sa for siden:

Tror det kan være trikset ja. Glasuren min blir alltid perfekt. :jupp:


#8

Rabarbra sa for siden:

Takk for tips! :riktig:


#9

amo sa for siden:

Tror trikset er at smøret ikke må koke, bare smelte på lav varme. :nemlig:


#10

Niobe sa for siden:

Ikke smelt smøret, bare la det mykne i romtemperatur.


#11

Señora sa for siden:

rør i et egg for glatt, fin glasur.


#12

Palmen sa for siden:

Lag glasuren og pisk inn ett helt egg, så skiller den seg ikke men blir helt jevn. :jupp:


#13

Mirasol sa for siden:

Jeg smelter alltid smøret i mikroen, blander i melisen og kakao i hurtigmikseren og når det akkurat begynner å bli tørt sper jeg på med bittelitt kokende vann fra vannkokeren. Samt 2-3 dråper romessens. Den blir helt perfekt, superglatt og sprer seg utover av seg selv nærmest. Jeg pleier bare å helle den oppå kaka i en tynn stråle i sikksakk mønster så ender det opp som et glatt lokk. Skal du ha noe pynt oppå må du ha det på med en gang, for den stivner ganske fort!


#14

Molo sa for siden:

Jeg smelter alltid smøret men lar det avkjøles til romtemperatur før jeg blander i resten. Ellers skiller det seg.


#15

Zip sa for siden:

Melis, kakao, vaniljesukker i bolle. Ha over smelta smør (i mikro) og noen ss kaffe. Alltid perfekt, glatt og kjempegod. :)


#16

Rabarbra sa for siden:

Oi! Mange flotte tips! Nå KAN det ikke gå galt neste gang :blunke2:


#17

tinkadott sa for siden:

¨ha ett egg i etter at glasuren er laget. Det reparerer alltid glasuren!!


#18

Teflona sa for siden:

Ta i litt kaldt vann dersom den skiller seg, det pleier å gjøre susen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.