...slik at det tørre blir klompete og smøret liksom "legger seg litt oppå" etter jeg har hatt det på kaken? Kan det ha noe med at jeg bruker hele 250 g smør til en pakke melis, altså alt for mye smør? (det er supergod, men irriterende vanskelig å lage)
Eg ville prøvd å redusere smørmengda litt. Glasuren eg lagar inneheld 5 dl melis og 150 g smør, og eg tek alltid litt mindre smør enn det som står i oppskrifta. Dersom eg brukar den mengda som det står, får eg alltid eit belegg av fett på toppen av den stivna glasuren. Glasuren "min" inneheld også litt kaffi, så eg har heller i litt ekstra kaffi for å få passe smørjekonsistens på glasuren.
Jeg bruker kaffe i :nikker: Deilig! Men har ikke prøvd å varme det opp i kjele. Får prøve det neste gang. Blir gal av å røre i glasuren min i "timesvis" for at den skal bli bra.....
Jeg smelter alltid smøret i mikroen, blander i melisen og kakao i hurtigmikseren og når det akkurat begynner å bli tørt sper jeg på med bittelitt kokende vann fra vannkokeren. Samt 2-3 dråper romessens. Den blir helt perfekt, superglatt og sprer seg utover av seg selv nærmest. Jeg pleier bare å helle den oppå kaka i en tynn stråle i sikksakk mønster så ender det opp som et glatt lokk. Skal du ha noe pynt oppå må du ha det på med en gang, for den stivner ganske fort!