Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøkkenmaskin

#1

Tjorven sa for siden:

Jeg har en liten håndmikser. Siden jeg har vært mye plaget av senebetennelser i det siste, så gjør det nå vondt å bake. Jeg klarer ikke å holde mikseren lenge nok og det er slett ikke alt den er særlig god på å mikse.

Jeg ønsker meg en ordentlig kjøkkenmaskin som skal kunne brukes til mer en baking av kaker, også til elting av gjærdeig og diverse andre ting man bruker en kjøkkenmaskin til.

Jeg vil ikke at dette skal utvikle seg til en krangel mellom kitchen aid og kenwood. Derfor spør jeg om følgende:

Hva slags kjøkkenmaskin her du? (gjerne en meget nøyaktig beskrivelse)
Er du fornøyd?
Hva bruker du den til?
Hva er den god på?
På hvilke områder skulle du ønske at den var bedre?


#2

Lizzie sa for siden:

Jeg har denne kjøkkenmaskinen fra Braun.
Den er helt ok og har masse ekstrautstyr, men jeg hadde ønsket at jeg kunne bake mer enn 2 brød i slengen - særlig nå som jeg har fått fryser å putte dem i. Men siden den kan brukes til så mye blir den nok ikke byttet ut med det aller første.


#3

scilla sa for siden:

Kitchen Aid :hjerter:
Den er god på alt, ser snasen ut, men lager ikke så schvære deiger.


#4

Nessie sa for siden:

Jeg har Bosch. Har hatt den i ganske mange år nå.

Det følger også med sånn foodproscessor.

Det avhenger jo kanskje litt på pris og? Den jeg har kostet vel en 2500 kr. Men KA og sånn ligger vel på 7-9000 kr eller noe? :vetikke:


#5

Ru sa for siden:

Dersom du skal bruke den til elting av deig, så er det jo greit at det er litt futt i den.
Da synes jeg at f.eks. Kitchen Aid sine 300 Watt blir litt vel lite.

Jeg har en relativt billig foodprocessor, og noe av det som irriterer meg mest er at det ikke er særlig med kraft i den.

Jeg så på en slik som guniss har lagt inn bilde av, jeg er nemlig på jakt selv. Jeg er dog så svak for Kenwood at jeg tror det blir den. Ikke minst fordi den har så mye tilbehør. :plystre:


#6

Tangerine sa for siden:

Hva i alle dager er forskjellen på en food processor og en kjøkkenmaskin?


#7

Tjorven sa for siden:

Takk for spørsmålet. Det lurer jeg også på.


#8

Anne C sa for siden:

Jeg har den samme som Lizzie, en Braun. Den har jeg hatt i 15 år eller mer og jeg synes den fungerer fint til mitt bruk. Jeg skal egentlig ikke skyte av at jeg bruker den så mye. Men den er blitt brukt til det meste en slik maskin kan brukes til.


#9

Ru sa for siden:

Neisj.
Det er da lett: Det ene er engelsk og det andre er norsk. :værsågod:

Jeg innser at jeg selv nok ikke er helt stø på ordbruken der.


#10

Tallulah sa for siden:

Hva slags kjøkkenmaskin her du?
Jeg har en Rød Kitchen Aid. Den har eltekrok, visp, deigpaddle og "lokk" som forhindrer alt i å fyke rundt. Man får også masse ekstrautstyr - pølsestapper, kjøttkvern, juicemaskin osv.
Er du fornøyd?
Ja, veldig. Den er pen å se på, noe som er viktig siden den må stå fremme. Den tar liten plass, bråker ikke så veldig og kan gjøre ganske mye forskjellig.
Hva bruker du den til?
Jeg baker gjærdeig - brød, boller, rundstykker, kaker og pisker.
Hva er den god på?
Jeg syns den håndterer gjærdeig veldig fint, og det er lett, raskt og lite grisete å lage ting med den.
På hvilke områder skulle du ønske at den var bedre?
Jeg syns ikke vispen er helt god nok. Det tar ganske lang tid å vispe eggedosis f.eks. Jeg vet at noen syns det er et aber at den ikke kan lage mer deig enn til to brød om gangen, men det holder for meg.

Jeg utforsker fremdeles de ulike funksjonene, og har tenkt til å lage pøsler til høsten.


#11

Lilo sa for siden:

Du må gå for denne. Kenwood kjøkkenmaskin


En helt uunværlig maskin, kan brukes til ALT!!!


#12

Niobe sa for siden:

Hva slags kjøkkenmaskin her du? (gjerne en meget nøyaktig beskrivelse)
Kenwood Major 800W. Hvit med stålbolle.

Er du fornøyd?
Ja, veldig fornøyd.

Hva bruker du den til?
Brukes for det meste til kakebaking og gjærdeiger, så jeg utnytter vel ikke potensialet.

Hva er den god på?
Elte deiger og piske eggedosis.

På hvilke områder skulle du ønske at den var bedre?
Jeg kunne vel gjerne ønske at den var noget mindre og lettere, men det kommer vel i konflikt med effekten, tipper jeg...


#13

Fara sa for siden:

Hva slags kjøkkenmaskin her du? (gjerne en meget nøyaktig beskrivelse)
Eg har en Kenwood Major mener jeg det er.
Er du fornøyd?
Jeg er veldig fornøyd. Har hatt den i tre år nå.
Hva bruker du den til?
Jeg setter brøddeig i den, ellers alt av gjærbakst, kaker, kjøttkaker, fiskekaker og smoothie.
Hva er den god på?
Veldig god på brøddeiger og fiskefarse.
På hvilke områder skulle du ønske at den var bedre?
Kunne ønske at "blenderen" var litt større, men går fint an å lage smoothie for fire i den.


#14

Nessie sa for siden:

Da jeg skrev foodprocessor tenkte jeg på sånn som man kan kutte ting med, som ligner på en blender liksom. :flau:
Men det heter kanskje noe annet ja.. :o


#15

Ole Brumm sa for siden:

Hva slags kjøkkenmaskin her du? (gjerne en meget nøyaktig beskrivelse)
Kenwood major 1200W og en omtrent lik som den Lizzi har (husker ikke merket og er ikke hjemme...)
Er du fornøyd?
Ja jeg er veldig fornøyd med de begge to, men de har litt forskjellig bruksområder.
Hva bruker du den til?
Kenwooden blir brukt til alle store deiger og langpannekaker og blenderfunksjons-ting og tang. Den andre bruker jeg til mindre og mer flytende deiger, rasping av grønsaker/ ost.
Hva er den god på?
Som beskrevet over. Den store til store ting, den lille til små ting.
På hvilke områder skulle du ønske at den var bedre?
Det går litt på størrelsen, ellers ingen spesielle ting

Kenwooden har utrolig mye ekstrautstyr som man kan kjøpe, men det er dyrt. Så her må man vurdere hva man trenger den til og hva man er villig til å betale for det.
Om du ikke trenger eltefunksjon for store brøddeiger, vil jeg tro at en rimeligere kjøkkenmaskin som den Lizzi har bilde av gir deg mer for pengene, selv om den da ikke har like lang levetid.


#16

Tangerine sa for siden:

Jeg blir alltid forvirret av kjøkkenmaskintråder, og kommer til å bruke år på å bestemme meg. Uansett, først nytt kjøkken! (som også ser ut til å ta år.)


#17

Sviski sa for siden:

En kjøkkenmaskin er ment for tyngre oppgaver. Ofte med en større bolle og kraftigere motor.

Foodprocessorer har til hensikt og raspe og kutte samt elte mindre kakedeiger.
bilde av en foodprocessor: xxxxxx[u][/u][url="http://www.euronics.no/produkter/til_hjemmet/kjoekkenmaskiner/bosch_mcm2024_foodprosessor"][/url]


#18

Polyanna sa for siden:

Jeg har en Kitchen Aid.

Jeg valgte den fordi den er så pen at den kan stå på benken - jeg syns det er noe pøt å dra en kjøkkenmaskin opp og ned fra en skuff eller et skap.

Den er litt mindre enn jeg kunne tenke meg (jeg kan bare elte deig til 2 brød av gangen).

Den er littegranne "rælete" i kvaliteten, i forhold til Kenwood. Vi bruker vår veldig mye (baker ca. 10 brød i uka), og etter 7 år så er den litt slarkete, men henger sammen enda.

Når den en gang tar kvelden så håper jeg det finnes en større Kenwood, eller en annen, større, mer solid maskin, som ser like bra ut (uten å ruinere meg helt). :vilha:


#19

Tjorven sa for siden:

Hvor stor motorkapasitet trenger man egentlig? Jeg har nå begynt å titte i butikker og finner maskiner med alt mellom 350 og 1600 W. Forskjellen er jo enorm, men hva trenger man?


#20

apan sa for siden:

Jeg har en Kitchen Aid. Jeg liker den i bruk, men jeg synes den tar for små deiger og er vanskelig å rengjøre.


#21

LittLemen sa for siden:

Jeg har også Kitchen Aid og elsker den - rød og vakker er den :hjerter:
Den dekker absolutt våre behov - har aldri behov for å lage større gjærdeiger enn at maskinen takler det utmerket (2 brød). Har endel ekstrautstyr så jeg bruker den også til å raspe ost og grønnsaker, skive agurk til agurksalat og litt av hvert.

Veldig greit å ha litt ekstrautstyr. Jernia kjører innimellom kampanje på tilbehør, så det kan være greit å følge med der (Vi kjøpte en tilbehørspakke på Glasmagasinet og rett etterpå var vi innom Jernia der de solgte samme pakke for mindre enn halvparten av hva vi nettopp hadde kjøpt den for. Vi gikk tilbake og byttet, da, men da satt vi jo der med en tilgodelapp på Glasmagasinet i stedet :humre: )


#22

Malama sa for siden:

Vi har en kenwwod major, og er godt fornøyd med den, til gjerdeiger og kakerøre, men den er ikke kraftig misbrukt akkurat... Litt dårlig på å ta i kanten, slik noen skrev lenger oppe, på rører, det stemmer forsåvidt, men ikke sånn at det plager meg mye. (Kanskje fordi jeg ikke baker så mange kaker at det gjør noe...)


#23

Trixie sa for siden:

Jeg har en Kenwood major 1200w.
Brukes til å bake brød, og andre gjærdeiger. Den lager mye hamburgere nå. Så mye annet bruker jeg den ikke til, men den er helt genial til sitt bruk, og har gjort at vi lager mye mer "tunge" deiger.


#24

Veronal sa for siden:

Jeg har samme som Necessario - varianten med stålbolle (lurer på om den bruker 700 W?). Du trenger høy kapasitet og ytelse hvis man skal bake noen brød av gangen. Vi lager grove brød av 2 liter væske hver gang vi baker (og baker alt brød selv) - maskinen takler fint 5 kg deig (vi baker 3 store brød hver gang). Man kan ikke lage så store deiger med f.eks. Kitchen aid.


#25

Tjorven sa for siden:

Vi har brødbakemaskin, så jeg lager ikke store brøddeiger. Siden jeg nå bare har en håndmikser (og kronisk senebetennelse), så blir det ikke så mye jeg bruker den til. Bare til å lage eggedosis. Resten gjør jeg for hånd (og som sagt ...... kronisk senebetennelse).

Et vennepar av oss har nettopp kjøpt seg en kenwood og mannen i huset (som ellers ikke er noen ivrig baker/kokk) oppdaterer stadig på facebook om nye prestasjoner i matveien. Jeg har liksom et håp om at det samme skal kunne skje her, for vi har definitivt behov for å utvide repetoaret litt.


#26

Veronal sa for siden:

Så lenge det ikke er snakk om store brøddeiger så er det fritt frem for å shoppe ut fra estetikk. :nemlig:


#27

løve70 sa for siden:

Jeg har en Kenwood Major Titanium kjøkkenmaskin. Den er på 1200 watt. Jeg liker designet på denne, selv om jeg gjerne innrømmer at designmessig er Kitchen Aid finere ;)

Har ingenting å utsettë på Kenwooden, bruker den til å lage deig, smoothie, milkshake, piske krem osv.

Vi har også en Braun food processor som brukes til å rive ost og sånn.


#28

Ami sa for siden:

Ytelse: Kenwood.
Estetikk: Kitchen Aid.

Jeg har Kenwood, men kunne sikkert klart meg fint med KA. Spesielt siden det er så dårlig med plass på kjøkkenet at maskinen står fremme hele tiden. :mumle:


#29

Veronal sa for siden:

Jeg kan forresten legge til at Bosch-en er bra med tanke på å sette i skapet. Jeg klarer ikke å ha noe på kjøkkenbenken (ergo utgikk Kitchen aid også). Boschen er lett å sette vekk. Understellet er flatt og tar liten plass.


#30

Tjorven sa for siden:

Men hvor mange watt trenger man når man antar at man ikke skal lage store brøddeiger?

Vi lager en del pizzadeig og litt gjærbakst (boller og sånt), så det må den takle.


#31

Niobe sa for siden:

Jeg vet ikke om watt er så avgjørende. Kvaliteten har nok vel så mye å si. Vi hadde nemlig en billig jallakjøkkenmaskin til en tusenlapp. Den var på akkurat like mange watt som Kenwood'en, men gikk altså varm under blanding av sjokoladekakerøre. Det kom røyk fra den. :knegg:

Vår Kenwood er på 800W og takler hvertfall fint gjærbakst av typen pizzadeiger og rundstykker etc.


#32

Tallulah sa for siden:

:nikker:
Jeg fikk kjøkkenmaskin av Glittermannen til jul, men måtte velge den jeg ville ha selv. Det stod til slutt mellom Kenwood og Kitchen Aid, og vi landet på sistnevnte. Den Kenwooden som jeg ville ha var enda dyrere enn Kitchen Aid, og til vårt bruk holdt KA i lange baner. Den takler boller og pizzadeig brillefint.


#33

apan sa for siden:

Avhenger av mengde tenker jeg - jeg savner at jeg kun kan lage ca 20 boller i KA. Tilsvarer ca 1 kg mel, noe annet går ikke særlig bra.


#34

Tjorven sa for siden:

Jeg skal nok også ønske meg dette av mannen til bursdagen min. Siden det er noe vi begge har nytte av, skal han få lov til å bruke mer penger enn han pleier.


#35

sølvpila sa for siden:

Jeg gleder meg til å ta ibruk min aller første kjøkkenmaskin i dag,en Kenwood KM 260. Elkjøp hadde de på dagstilbud i forrige uke til 999,- Gleder meg mest til dette med brødbaking!!! Mye slappe brød i butikkene nå,med kort holdbarhet (les:ferskt,ikke tørt og smulete) Kan gi bedre tilbakemelding etter noen uker.


#36

Filifjonka sa for siden:

Jeg har Kitchen Aid, av samme grunner som Polyanna og glitterchick. Jeg syns den er veldig fin å se på, og det er et stort pluss å slippe å rydde den ut og inn av skap. Det at den står på benken gjør at den brukes mer. Men den kunne gjerne vært litt større.


#37

gullet sa for siden:

Jeg har en Kenwood major Classic, og den står fremme på benken. Blir brukt til alt fra brød til krem. Akkurat nå har jeg laget hamburgere.


#38

sølvpila sa for siden:

har hatt Kenwooden i noen dager nå,helt fornøyd! Baker 2 normalstore brød,utrolig godt å slippe eltingen. Bare 600W,men ikke noe problemer m gjærdeig. Fornøyd:-)


#39

Sviski sa for siden:

jeg ville ikke sett så nøye på effekten, de flotteste før i tiden lå på 400w og tok bedre og varte lenger enn mye på markedet idag. Men de hiver gjerne på en kraftigere og dyrere motor på de flotteste modellene.

Se på prisklassen og ut fra ditt bruk og lommebok. Velg kjente produkter som bosch, electrolux assistent(de har sluttet å produsere denne, men du finner den fortsatt) og kenwood major.... du har selvfølgelig andre gode design merker som er vel så gode som krups, kitchen aid osv.

Legger du deg på rundt 3000,- får du en god maskin som elter tyngre deiger med plenty av ekstra utstyr som visp/blender/kjøttkvern o.l.
rundt 2000,- så får du som oftest samme maskina uten ekstra utstyret og gjerne med litt lavere effekt, uten at det betyr så mye. Trenger du utstyret så kjøper du den til 3000,-
Bruker du maskinen ofte og til "tyngre" deiger så kan det lønne seg å kjøre på dyrere modeller som kenwood titanium til rundt 5000-6000,-


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.