Jeg leste i en tråd om en som byttet ut selleri med eple i waldorfsalaten, og synes det hørtes litt morsomt ut siden det i min verden skal jo være eple i salaten i utgangspunktet. Så da ble jeg litt nysgjerrig på hva folket putter oppi sin waldorfsalat?
Jeg har krem, noen ganger litt majones, og røde druer, grønt eple, walnøtter, selleri og annanas.
Jeg bruker en blanding av vispet kremfløte og rømme, smakt til med sitron, sukker, salt og pepper. (Liker ikke majones). Oppi der: Grønne epler, blå/røde druer, selleristang, valnøtter. Bruker ikke ananas.
Krem med litt majones i,som oftest. og litt sitron.
1 grønn og 1 rød eple
1 selleri
masse røde druer
masse valnøtter, 1\2 boksen er hakket litt opp og blandet i, resten er strød å toppen
Og som oftest ananas. Om jeg husker å kjøpe det hehe
Jeg lagde 'dorf i går og den hadde bare epler og druer. :fnise:
Vanligvis skal den ha selleri og valnøtter, men mannen tåler ikke valnøtter og butikken var utsolgt for selleri.
Det er lenge siden jeg laget det, men jeg synes det skal være majones og litt krem, selleristang, eple og valnøtter. Gjerne blå druer også; har man i ananas også, synes jeg blir i meste laget fruktsalat-aktig (men det er jo godt med fruktsalat også, bevares).
Nå ble jeg nyskjerrig altså, hva i alle dager er RØDE druer??
Jeg pleier å ha krem, majones, stangselleri, annanas, BLÅ druer, walnøtter som noen ganger byttes ut med hasselnøtter på grunn av allergi hos en venninnes sambo. Jeg bruker både grønne og røde epler og litt kinakål har jeg også i. Da blir den "sprø" på en måte.
Ja, og så lager jeg abnorme mengder ettersom noe av det beste jeg vet er å mumse waldorfsalat og kald kalkun etterpå.
Jeg er nettopp ferdig med waldorfsalaten og i den er det 50/50 krem og majones, epler, grønne druer, stangselleri, klementin og valnøtter. Ble sabla god. :glis: