Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Enkel og god scampisalat

#1

Bluen sa for siden:

Heiko og Nenne: Her kommer oppskriften. Jeg har funnet den i Bølgen & Mois kokebok Fisk og vin. Veldig lettvint!

Scampisalat Biarritz

20 kokte scampi
2 ss olivenolje (jeg brukte sesamolje)
1 ts hakket, frisk ingefær (jeg brukte nok 3-4 ts)
salt og nykvernet pepper
2 avocadoer
1 tomat (jeg brukte 3, tror jeg)
1/2 løk
1 hvitløkfedd
saft av 1/2 sitron
1 ss finhakket bladpersille (dette droppet jeg)
1 ss hakket koriander (jeg brukte nok 3-4 ss)
1 ss sukker
1 pakke ruccolasalat (jeg brukte maks 1/2)

  1. Rens scampiene - ta av hodet og behold halen. Mariner dem i olje og ingefær i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
  2. Del avocadoene i to, grovhakk dem og ha dem over i en bolle. Ta evt. vare på skallet for anretning av salaten.
  3. Skjær tomatene i grove biter, og bland tomater, avocado og finhakket løk og hvitløk. Hell over sitronsaft, dryss over krydderurter og sukker. Smak til med salt og pepper.
  4. Fyll avocadomassen tilbake i de halve skallene.
  5. Legg scampiene på toppen av avocadomassen.
  6. Vend ruccolaen i ungefærmarinaden, og legg den på tallerknene. Kan serveres med brød og olivenolje.

Som vinforslag nevner de Pinot Grigio fra Nord-Italia.

Jeg har bare blandet scampiene og rukkolaen i selve salaten. Én gang stekte jeg scampiene raskt før servering, slik at salaten ble lun.


#2

Heiko sa for siden:

:nam:
Tusen takk!


#3

Pamina sa for siden:

Den skal blir laget i løpet av sommeren!


#4

nolo sa for siden:

:nam: Denne skal jeg prøve!


#5

Nenne sa for siden:

Takk! :blomster:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.