Bluen sa for siden:
Heiko og Nenne: Her kommer oppskriften. Jeg har funnet den i Bølgen & Mois kokebok Fisk og vin. Veldig lettvint!
Scampisalat Biarritz
20 kokte scampi
2 ss olivenolje (jeg brukte sesamolje)
1 ts hakket, frisk ingefær (jeg brukte nok 3-4 ts)
salt og nykvernet pepper
2 avocadoer
1 tomat (jeg brukte 3, tror jeg)
1/2 løk
1 hvitløkfedd
saft av 1/2 sitron
1 ss finhakket bladpersille (dette droppet jeg)
1 ss hakket koriander (jeg brukte nok 3-4 ss)
1 ss sukker
1 pakke ruccolasalat (jeg brukte maks 1/2)
- Rens scampiene - ta av hodet og behold halen. Mariner dem i olje og ingefær i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Del avocadoene i to, grovhakk dem og ha dem over i en bolle. Ta evt. vare på skallet for anretning av salaten.
- Skjær tomatene i grove biter, og bland tomater, avocado og finhakket løk og hvitløk. Hell over sitronsaft, dryss over krydderurter og sukker. Smak til med salt og pepper.
- Fyll avocadomassen tilbake i de halve skallene.
- Legg scampiene på toppen av avocadomassen.
- Vend ruccolaen i ungefærmarinaden, og legg den på tallerknene. Kan serveres med brød og olivenolje.
Som vinforslag nevner de Pinot Grigio fra Nord-Italia.
Jeg har bare blandet scampiene og rukkolaen i selve salaten. Én gang stekte jeg scampiene raskt før servering, slik at salaten ble lun.