Lager kjøttsausen omtrent slik: bruner karbonadedeig og har i finhakket løk, hvitløk, gulrot og squash, f.eks. og steker videre. Så tilsetter jeg 1 dl rødvin og 1 dl melk, tørket oregano, basilikum etc., revet muskatnøtt, en knapp boks tomater, salt og pepper, litt sukker og litt tomatpuré.
Litt sesongavhengig.
Nå på sommeren er det vel:
hjemmelaget baconburger, salat og steikte nypoteter i båter
tomatsuppe med ravioli og pestobuchetta
laks i folie med pesto og rømme, pasta og broccoli dampet i eplejuice
Baconburger:
en pakke karbonade el. kjøttdeig, en lok og ca 150 g bacon kjøres i foodprosessor sammen med salt, pepper. Formes og grilles.
Laks med pesto og rømme:
laks, pesto, rømme og sitronpepper i folie i ovn eller på grill.
Glemte kyllingsnitzel.
Banker kyllingfilet og dupper i mel, egg også brødsmuler med ønsket krydder.
Av og til fyller vi med ulike oster og skinker
(Når vi har ungene er gjengangeren ovnsstekt laks med ris, grønnsaker og rømme. Stor favoritt og et salig griseri - dette med å ha teppe under kjøkkenbordet går nok over når vi får fulltidsbarn).
Stekt laksefilet med poteter, agurksalat og rømme. Da spiser ungene fisk til det tyter ut ørene og det virker ikke som om de blir lei av det. Jeg kunne nok tenkt meg litt mer variasjon i fiskemiddagene, men heller dette enn ikke noe.
Grøt og fiskekaker er nok det som skiller seg ut når jeg lager mat. Det vet jeg nemlig at ungene spiser. Ellers så blir det endel ris og en rett fra mannens hjemland(som ungene og mannen spiser men ikke jeg)
Vi spiser sikkert kyllingfilet to ganger i uken, vanligvis stekt i biter med enten smør, hvitløk og sitron, eller med ajvar og creme fraiche/fløte, og så brun ris (eller grov pasta hvis vi har lite tid) og grønnsaker til. Ovnsstekt laks har vi også stort sett hver uke.
Det er i grunnen ingen retter som peker seg ut som typiske gjengangere, vi spiser nokså variert.
Men vi har noen rutiner, da. Lørdag og søndag er det som regel salat til lunsj, som oftest med tunfisk eller kylling i. Og på torsdager spiser poden pizza etter karatetreningen sin, ellers sovner han gjerne på sofaen mens han venter på at jeg skal rekke å lage noe mer avansert.
Hvis jeg har vært slapp med middagsplanleggingen (det skjer ikke så ofte) stikker jeg som regel innom vår utmerkede slakter på vei hjem fra jobb og kjøper en ferdig grillet gårdskylling.
Fiskekaker, svenske kjøttboller. Karbonade\kylling i pita, laks i form, torsk i form, kylling form.
Er det som har oftest gått på repit her
og pizza ca hver fredag
Pannekaker, tacos og pizza går igjen hver uke. Nå på sommeren griller vi mye og da utgår de en gang i mellom, men dette er bænkers at ungene spiser. :kjedelig:
Kyllingboller med spaghetti og tomatsaus.
Jeg velger å ta som en kompliment at min hjemmelagede tomatsaus står så høyt opp på mat-ønskelista i heimen. :humre:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.