Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken rett har dere oftest til middag

#1

Mirasol sa for siden:

Ja, overskriften sier vel det meste av det jeg lurer på. Hvilken middagsrett er den som går igjen oftest i familiens repertoar?

Her i huset er det spaghetti med kjøttsaus. :idag igjen: Da blir det kjøttsaus og salat på mor som er på lavkarbokosthold.

Legg gjerne inn oppskrift om det ikke er en av de åpenbart enkle greiene som min over her.


#2

Miromurr sa for siden:

Fiskekaker tror jeg. Siden det er en av de eneste middagene Rabalder vil spise proteinene i, ellers spiser han bare grønnsakene/stivelse.


#3

Niobe sa for siden:

Nå på sommeren: Grønnsaker grillet i folie.

Ellers: Pasta med hjemmelaget tomatsaus og kyllingfilet.


#4

Hyacinth sa for siden:

Det er faktisk helt umulig å svare på. Vi har sjelden noe som ligner. Jeg tenker så det knaker, men jeg kan ikke si at noe skiller seg ut.


#5

Bluen sa for siden:

Det er nok pasta med kjøttsaus her også.

Lager kjøttsausen omtrent slik: bruner karbonadedeig og har i finhakket løk, hvitløk, gulrot og squash, f.eks. og steker videre. Så tilsetter jeg 1 dl rødvin og 1 dl melk, tørket oregano, basilikum etc., revet muskatnøtt, en knapp boks tomater, salt og pepper, litt sukker og litt tomatpuré.


#6

Che sa for siden:

Spaghetti bolognese - definitivt. Ellers så er pølser pinlig nok på menyen nesten hver uke. (kjøttpølse og hjemmelaget potetmos som oftest)


#7

Skremmern sa for siden:

Fiskeboller i hvit saus!


#8

Blåbær sa for siden:

Litt sesongavhengig.
Nå på sommeren er det vel:
hjemmelaget baconburger, salat og steikte nypoteter i båter
tomatsuppe med ravioli og pestobuchetta
laks i folie med pesto og rømme, pasta og broccoli dampet i eplejuice

Baconburger:
en pakke karbonade el. kjøttdeig, en lok og ca 150 g bacon kjøres i foodprosessor sammen med salt, pepper. Formes og grilles.

Laks med pesto og rømme:
laks, pesto, rømme og sitronpepper i folie i ovn eller på grill.

Glemte kyllingsnitzel.
Banker kyllingfilet og dupper i mel, egg også brødsmuler med ønsket krydder.
Av og til fyller vi med ulike oster og skinker


#9

shute sa for siden:

Take-away sushi. :D

(Når vi har ungene er gjengangeren ovnsstekt laks med ris, grønnsaker og rømme. Stor favoritt og et salig griseri - dette med å ha teppe under kjøkkenbordet går nok over når vi får fulltidsbarn).


#10

Lenam sa for siden:

Laks


#11

Elise sa for siden:

Butikkgrillet kylling med ris og bearnaise. :lei:


#12

scilla sa for siden:

Nå for tiden: Rå Salma-laks (sashimi) med natur-ris, en soyabasert saus og grønne grønnsaker.


#13

Veronal sa for siden:

Laks i folie (favoritten: laksefilet + poteter i båter + gulrøtter i strimler + vårløk + hvitløk + blåmuggost + salt/pepper/olje).


#14

Fadese sa for siden:

Spagetti og kjøttsaus (tidligere saus fra bunnen av, nå er det ofte Dolmio)
Kylling og grønnsaker i kokosmelk, servert med ris.


#15

Nenne sa for siden:

Stekt laksefilet med poteter, agurksalat og rømme. Da spiser ungene fisk til det tyter ut ørene og det virker ikke som om de blir lei av det. Jeg kunne nok tenkt meg litt mer variasjon i fiskemiddagene, men heller dette enn ikke noe.


#16

Joika sa for siden:

Kyllingwok. Mye kylling, nudler og grønnsaker.


#17

Ibidelma sa for siden:

Fiskeboller i hvit saus. Og pannekaker.


#18

polarjenta sa for siden:

Grøt og fiskekaker er nok det som skiller seg ut når jeg lager mat. Det vet jeg nemlig at ungene spiser. Ellers så blir det endel ris og en rett fra mannens hjemland(som ungene og mannen spiser men ikke jeg)


#19

Frida sa for siden:

Kyllingfilet med ulikt tilbehør,som regel salat.


#20

Propella sa for siden:

Kylling i forskjellige varianter.


#21

Kate sa for siden:

Kylling med ulikt tilbehør.


#22

Esme sa for siden:

Den vi har oftest, som går raskt og barnet spise mye av er
Stekt karbonadedeig med kikerter og couscous med spinat. Med en enkel salat ved siden av.


#23

Skilpadda sa for siden:

Vi spiser sikkert kyllingfilet to ganger i uken, vanligvis stekt i biter med enten smør, hvitløk og sitron, eller med ajvar og creme fraiche/fløte, og så brun ris (eller grov pasta hvis vi har lite tid) og grønnsaker til. Ovnsstekt laks har vi også stort sett hver uke.


#24

Mistral sa for siden:

Det er i grunnen ingen retter som peker seg ut som typiske gjengangere, vi spiser nokså variert.

Men vi har noen rutiner, da. Lørdag og søndag er det som regel salat til lunsj, som oftest med tunfisk eller kylling i. Og på torsdager spiser poden pizza etter karatetreningen sin, ellers sovner han gjerne på sofaen mens han venter på at jeg skal rekke å lage noe mer avansert.

Hvis jeg har vært slapp med middagsplanleggingen (det skjer ikke så ofte) stikker jeg som regel innom vår utmerkede slakter på vei hjem fra jobb og kjøper en ferdig grillet gårdskylling.


#25

Honda sa for siden:

Fiskekaker, svenske kjøttboller. Karbonade\kylling i pita, laks i form, torsk i form, kylling form.
Er det som har oftest gått på repit her
og pizza ca hver fredag


#26

Lucifer sa for siden:

Pannekaker, tacos og pizza går igjen hver uke. Nå på sommeren griller vi mye og da utgår de en gang i mellom, men dette er bænkers at ungene spiser. :kjedelig:


#27

Maverick sa for siden:

Knekkebrød. :gruble:


#28

Obelix sa for siden:

Taco og hjemmelaget pizza.
Dette er det vi stort sett har i helgene. Hver helg. Året rundt.

Nå i grillsesongen blir det mye mer kylling og fisk med grønnsaker i folie.


#29

Blomst sa for siden:

Spaghetti med kjøttsaus her også, men det er ganske ofte vi har innbakte pølser eller pannekaker også.


#30

emm sa for siden:

Laks og fiskeboller går kankje igjen litt for ofte. Jeg er skikkelig fantasiløs for tiden. :flau:


#31

Fibi sa for siden:

Hjemmelaget pizza. Det spiser vi hver fredag. :D Neste på listen blir vel spaghetti, tipper jeg.


#32

Nessie sa for siden:

Det er i grunn taco/nachos, fordi det er noe jeg og mannen spiser hver helg. :knegg: Med masse guacemole. :nam:

Men sånn ellers vet jeg ikke helt? Spagetti og kjøttsaus kanskje? :vetikke:


#33

isola sa for siden:

Pastasalat med skinke eller kylling, tipper jeg.. Og ovnsbakt laks.


#34

Enhjørning sa for siden:

Kyllingboller med spaghetti og tomatsaus.
Jeg velger å ta som en kompliment at min hjemmelagede tomatsaus står så høyt opp på mat-ønskelista i heimen. :humre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.