Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Forslag til kaker

#1

Hjertensfryd sa for siden:

Det nærmer seg bursdagsfeiring her i huset og då må eg ein tur på kjøkkenet og baka litt.
Så langt har eg kommen på horn som eg har i ost og skinke og ei fromasjkake ( etter guttungens ønsker ) Han vil ha ei sjokoladekake og, men eg er litt lei crazy kaka så eg håper å finne ei anna god sjokoladekake oppskrift.

Normalt så ville det ikkje vera noko problem å finna gode kakeoppskrifter, det florerer jo her på forumet. Men dei kakene som eg lager må vera uten egg og melk. Dermed så stopper det opp litt. Ellers hadde eg garantert laga ei troika kake.
Er det nokon som vil komme med gode kakeforslag ? ( har sett på utenmelk.no og slike, men ikkje heilt funne den rette kaka enno )


#2

Veronal sa for siden:

Jordbærmoussekake (oppskrift her inne - søk på jordbærmoussekake). Utmerket sommerkake! Dropp egg i bunnen (dvs. ren kransekakemasse til bunn - det går helt fint) og så bruker du kremfløtesubstitutt i moussedelen. Jeg hadde jordbærgelé på toppen (2 pakker):


#3

Hjertensfryd sa for siden:

Den ser veldig lik ut til den fromasjkaka som eg lager. Berre at eg har knuste kjeks i bunn, fromasj og gele på toppen.


#4

Veronal sa for siden:

Ah. Er mousse og fromasj det samme?


#5

Lykken sa for siden:

Fra detsoteliv.no
Allergikake
Denne lettvinte og gode sjokoladekaken har fått sitt navn fordi den er uten egg og uten nøtter. Kaken inneholder surmelk og er veldig saftig og KJEMPEGOD! Oppskriften er til liten langpanne.
[CENTER] [/CENTER]
Ingredienser:

125 g smør
5 dl kefir
300 g sukker
1 ss natron
1,5 ss kakao
400 g hvetemel

Glasur:
50 g smør
50 g kokesjokolade
200 g melis
2 ss vaniljesukker
4 ss kaffe eller melk
Fremgangsmåte:

Smelt og avkjøl smøret. Rør kefir og sukker. Tilsett smøret. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 30 min. Avkjøl kaken i formen.

Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett sjokoladen i små biter. La sjokoladen smelte i smøret. Rør i de øvrige ingrediensene til du får en glatt glasur.

Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Smør lunken glasur over kaken. Del kaken opp i firkanter.
Tips:

Kaken er fin å fryse!


#6

Veronal sa for siden:

Hva bruker man som erstatning for surmelk hvis man ikke tåler melk?


#7

Hjertensfryd sa for siden:

Fromasj og mousse er nok nesten det samme.

Surmelk er litt vanskelig å erstatte trur eg.


#8

Lykken sa for siden:

Kan man ikke bruke sånn melk melkeallergikere bruker?


#9

Ole Brumm sa for siden:

Denne da?


#10

Ole Brumm sa for siden:

Har lest/hørt man kan bruke farris, men vet ikke hvordan resultatet blir.


#11

Nessie sa for siden:

Sjokoladekake uten egg og melk:

Dette trenger du:
Bunn:
160 g hvetemel
130 g sukker
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1,5 ss kakao
60 g smeltet smør uten melk
1,5 dl soya melk
Glasur:
150 g melis
1,5 ss kaffi
50 g smør uten melk
1,5 ss kakao
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:
Bland det tørre, tilsett smeltet smør og melk. Bland det godt sammen og hell det i en rund kakeform (22 cm). Stekes på 200 oC i 20 minutter.
Glasur:
Smelt smøret og tilsett kaffien, rør inn melis, kakao og vaniljesukker.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.