Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hetsing og frp

#1

Slettet bruker sa for siden:

Asså.
Er det så rart at man kjenner at det rykker litt i hetsemusklene da?

Dette er vel et fluepapir på sånne ... ja, dere vet. Legger link i andre jeg.



#3

Nessie sa for siden:

Men sant, mange synes jo at dette høres helt glimrende ut. Jeg skjønner godt at om man ikke setter seg 110% inn i politikken, både genrelt og Frp sin, så kan mye av det høres greit ut! Mindre avgifter og tull. Mindre penger man må ut med. :nemlig: Om man da ikke klarer å se det hele bildet, så er det ikke rart at enkelte går på limpinnen.

Dessuten er det jo mange som ikke akkurat er fornøyd med den regjeringen vi har hatt nå også. ;)


#4

Slettet bruker sa for siden:

Bomringen i Oslo tar inn typisk 350 mill i året. Av dette kan de bruke noen prosent på administrasjonskostnader. Det vil fort koste titalls millioner å opprettholde bomringen der for så å sende regningene til staten. For ikke å snakke om at staten skal ha et apparat for å ta imot alle disse regningene - for så til sist å betale dem.

Det er teoretisk sett bare ett vedtak som trengs så slår man av datamaskinene som generer alle disse regningene hvis man først skal avstå fra bompenger. Det er liksom sånn ca litt uprofft å foreslå at man skal videresende regningene til staten.

Også er det dette med nasjonal transportplan osv da som ikke er bare ett pennestrøk unna å fjerne igjen. Hvor bompenger inngår som en vesentlig del av finansieringen. Samt at kontrakter for gjennomføring av infrastruktursatsninger er så langsiktige at om frp nå skulle fått enevelde de neste fire årene så vil det neppe merkes noen endring engang før lenge etter deres tid.


#5

Sitron sa for siden:

Det er jo en grunn, Guniss, til at det ofte er de som er mottagere av alt FrP vil fjerne, som stemmer på de. De er rett og slett for dumme til å innse sitt eget beste. Og siden 25 % av befolkningen er idioter, så passer jo dette perfekt til de som støtter FrP.


#6

Nessie sa for siden:

Men folk tenker litt mer "her og nå" enn langsiktig noen ganger tror jeg. Frp er gode på å hoppe frem i media og si ting som kan høres veldig fornuftig ut, de spiller kanskje på folks frykt og usikkerhet noen ganger. Og selv om det de sier i bunn og grunn kan være både ulogisk og lite gjennomførbart, så tror jeg ofte at det selger.
Ingen kan vel nekte for at dama er god til å prate for seg heller.


#7

Nessie sa for siden:

Men jeg kan da liksom skjønne det. Om man ikke har evnen til å se ting fra flere sider. Ikke har noen bakgrunn fra å diskutere samfunn og politikk, vel, da er Frp sin politikk lett å kjøpe noen ganger.


#8

Adrienne sa for siden:

Dette var en deilig :dåne:-nyhet. "Det kommer til å bli vanskelig å slå av bompengesystemene så vi sender regningen til staten i stedet." Det var en helt ubetalelig argumentasjon. :rofl:

Men det som er det triste oppi det her er at om bompengene skulle betales av staten vil det jo til syvende og sist bli betalt av oss, skattebetalerene. Tror folk at staten har en utømmelig kilde av penger (sånn utenom oljefondet)?


#9

Polyanna sa for siden:

:blabla:

Altså, det er sikkert sant det, altså, men guri så kjedelig det er å høre AKKURAT samme leksa hver eneste, bidige gang FrP er tema.

Ja til hetsing, nei til monotonisk gjengtagelse til det kjedsommelige. :p


#10

Slettet bruker sa for siden:

:grineler:

Staten er vel Ludvig den fjortende kanskje?


#11

Nessie sa for siden:

Oljefondet skal jo betale alt, hele tiden, alltid. :nemlig:


#12

Sitron sa for siden:

Du kan jo alltids ignorere om det er så ulidelig å høre det samme om igjen.


#13

Kanina sa for siden:

Staten blir jo i så fall FrP. Det må være en fryktelig identitet å inneha for FrP..

Det er faktisk litt skremmende å tenke på hvor utrolig mange penger de kan klare å svi av på 100 dager. :skremt: Jeg håper de i valgkampen bikker over i så stor grad at de aller fleste skjønner galskapen i det.


#14

Nessie sa for siden:

Jeg tror forøvrig ikke at alle FrP-ere er dumme. Sånn ift IQ feks. Men de tenker nok en del annerledes enn mange. Man kan kanskje si at det er idioti å tenke sånn, men at alle er idioter/dumme, den kjøper jeg ikke. :niks:


#15

Adrienne sa for siden:

Jupp. Og drit i etterkommerene, de får klare seg sjæl. (Det siste er i grunn i tråd med FrP-politikk, så hvorfor ikke.)


#16

Nessie sa for siden:

De kan jo finne sin egen olje vel? :snurt:


#17

Adrienne sa for siden:

Ja, eller en annen fantastisk inntektskilde. :nemlig:


#18

Brutus_ sa for siden:

Det beste er vel å ikke bruke bil i Oslo by. Med hånda på hjertet, hvor mange av dere fikser det?


#19

maggypop sa for siden:

Eh... Dette må da vel være en spøk?


#20

007 sa for siden:

Jeg! :tøff:

#21

Brutus_ sa for siden:

Haha, forbanna bergenser :D


#22

Slettet bruker sa for siden:

Jeg også. :tøff:


#23

Brutus_ sa for siden:

Da er du i selskap med Brutus_ . Creepy ? :D


#24

007 sa for siden:

Du spurte, jeg svarte. Ikke særlig bra spørsmål, men veldig bra svar. :p

#25

safran sa for siden:

Jeg kjører aldri inn til sentrum med bil, og det er veldig sjelden jeg passerer i bomringen. Skal jeg inn til sentrum, reiser jeg kollektivt.


#26

Pappalille sa for siden:

Det er vel ikke noe problem å kjøre i Oslo vel? Irriterende, kjedelig og dyrt, men problematisk?


#27

Maverick sa for siden:

Jeg trenger enn så lenge bilen i Oslo sentrum også.


#28

Pappalille sa for siden:

Altså... Jeg kjører jo virkelig i Oslo sentrum, men det er jo ikke bil. :p


#29

safran sa for siden:

Irriterende, kjedelig og dyrt er for meg omtrent det samme som problematisk. Og så er det den miljømessige biten, da vettu.


#30

Pappalille sa for siden:

Jeg mente vel heller at det er ikke skummelt og vanskelig å kjøre i Oslo som veldig mange synes å mene. Jeg er for øvrig helt enig i at det rent miljømessig er tull å kjøre bil i sentrum. Jeg har jo ikke bil engang. :cool:


#31

Adrienne sa for siden:

Jeg er helt enig med Pappalile, det er jo ikke vanskelig å kjøre bil i Oslo. Men akkurat bompengene må man jo ut med uansett om man drar inn til sentrum eller bare beveger seg i periferien, for ringen er plassert så langt ute at den favner om det meste. Men jeg tar nå helst toget inn til sentrum, mye mer praktisk. :månedskortreiser:


#32

safran sa for siden:

Om det er skummelt eller vanskelig er vel opp til den enkelte å bedømme, eller? Det har vel litt med hvor mye man har kjørt, og hvor lett/praktisk man anser det å være i forhold til det å kjøre kollektivt.


#33

Pappalille sa for siden:

Spørsmålet var hvor mange av oss som fikset å kjøre i Oslo by, og jeg spør hvorfor det skulle være vrient. Første gangen jeg skulle kjøre i Oslo hadde jeg helt hetta, helt til det gikk opp for meg at taxier og busser som tutet kunne ignoreres, og at asfalt bærer biler i Oslo på samme måte som i Tønsberg.

Så var jeg vel kanskje litt eplekjekk i tonen, men varmen gjør noe med meg. Jeg er aldeles på styr for tiden. :p


#34

Polyanna sa for siden:

Var ikke poenget at brutus mente at folk ikke ville fikse å ikke skulle kjore i sentrum da?


#35

Fluke sa for siden:

Vel, jeg syns bompenger rammer utrolig usosialt og alle -også de som ikke kjører bil- nyter godt av at veiene er der, så sånn sett syns jeg ikke det er så dumt om veiutbygging/utbedring går via skatten.


#36

Pappalille sa for siden:

Jamen, altså. Det er jo det jeg sier; varmen gjør noe med meg! :rødme:


#37

Slettet bruker sa for siden:

Jeg derimot, på min side, føler en intens, vedvarende og uimåtståelig trang til å hetse AP. ikke FrPer


#38

Slettet bruker sa for siden:

Med BHH som minister og et par andre særegenheter så er det igrunnen rom for det også.


#39

Brutus_ sa for siden:

For å presisere, hvem fikser å la være å kjøre inn i sentrum, dersom fasilitetene er tilstede og man ikke må ut med en formue i avgifter? I solidaritet til dem som har sine bomiljø der..tror det er ganske få. Selv om veeeldig mange er enige om at man BURDE klare det.


#40

Pappalille sa for siden:

Ja, det var varmt da jeg svarte så borti natta. Har fått med meg hva du spurte om nå. :)

Jeg kan jo svare på selve spørsmålet da; jeg kunne godt latt bilen stå og heller tatt kollektivt. Jeg bor sikkert veldig bra til, jeg anser ikke det som noen ulempe, snarere tvert om.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.