Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brukt akvarium - hvordan rengjøre før bruk?

#1

Left sa for siden:

Dere proffe akvarister; Hvordan rengjør dere kar før bruk? Jeg har fått tilbud på et kar jeg kunne tenke meg, som er brukt en kort stund, og nå har stått lagret, slik at det er støvete og skittent. Jeg vil gjerne at fisken min skal leve i litt mer enn et kvarter, så lurer på om dere har gode tips til hvordan gjøre skikkelig rent?
Det er på ca 120 liter, og det tenker jeg er et bra start-kar?
Hva trenger jeg mer enn kar og god pumpe?
Slamsuger, bøtte og håv har jeg fra før.


#2

Hønni sa for siden:

Jammen ikke sikker på hva du skal bruke til rengjøring. Egentlig er det vel best å bare bruke vann. Fylle med vann og planter og så vent med fisken til vannet er klart. Det finner du ut ved å ta vannprøver med utstyr de har i dyrebutikken.


#3

Carrera sa for siden:

Er det et tomt kar vi snakker om? Altså uten sand og utstyr?

Jeg har tatt litt rent vann i karet, og brukt skrape og svamp for å vaske vekk evt inntørket alger og annet som sitter på glasset. Satte det oppi badekaret så jeg fikk spylt det rent med dusjen.

Utstyr som evt følger med kan du legge i vann en stund, slik at det som sitter fast av skitt løsner litt, og så skrubber du det av.

Skrubb og vask i vei, men ikke bruk noen form for vaskemidler.

Hvis det er pumpe og filter med, så anbefaler jeg å skifte ut filtermaterialet som evt er med. Like greit å starte med nytt utstyr der.


#4

Left sa for siden:

Ok - bare vann altså. Jeg vet jo ikke om den som har hatt karet før har hatt sykdom på fiskene sine f.eks - så dere bruker ikke noe annet enn vann uansett? Og ja - karet er tomt, og VELDIG møkkete. Ser ut som om det har stått i kjelleren lenge.


#5

kisha sa for siden:

Du må bare bruke vann. La det heller stå i ei stund slik at algene løsner.


#6

Susse sa for siden:

Kjøp en god algeskrape og slike svamper som er litt grovere på den ene siden. Som de andre sier : kun rent vann !
Tålmodighet er en fin ting også, det er ikke en helt liten jobb å få rent et nedgrodd kar. Filtervatt er også greit å bruke om du har det.


#7

Left sa for siden:

Det så ikke ut som om det var alger. Det var mer støv og skitt. Fra en garasje eller noe kanskje. Det har stått en stund.


#8

Hulda sa for siden:

Fyll i litt vann og bruk skrape og filtervatt, bare pass på så du ikke riper i glasset.

Test det i badekaret om det er tett, før du setter det der det skal stå! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.