Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brød til heving - hvor lenge? (haster)

#1

Amelie sa for siden:

Vet det er store forskjeller hva angår brød og heving.
De med lite gjær i kan heve 8-9 timer.

Nå har jeg en speltdeig på heving, skal bli 3 brød, inneholder en halv pose tørrgjær og skal heves i 2 timer, siden i 30 min utbakt i formen.

Jeg har plutselig et par ærend som tar tid - kan jeg la deigen heve i et par timer ekstra - eller er jeg stuck med brøda og må følge heveanvisningen?
Vil deigen falle sammen og gjæringsprosessen ødelegges dersom jeg stikker av nå?

:blafre:


#2

Ru sa for siden:

I denne varmen vet jeg ikke om jeg hadde tatt sjansen. Til vanlig; jah, det går vel?


#3

Amelie sa for siden:

Jeg måtte skippe ærendene, men ble likevel forsinket pga somlete barn fra barnehage... Brødene etterhevet en time i steden for 30 min. Da fløt deigen litt over, men pytt pytt. Litt hellebrødaktig.

Det er forresten litt dumt når man legger plast over; man river jo av heve"skorpa"...

Men brødene ble vellykket! :)


#4

Ru sa for siden:

Godt de ble vellykket - det er jo tross alt det viktigste. ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.