Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Iskake uten eggedosis

#1

Chanett sa for siden:

Jeg har prøvd å piske eggedosis i dag. To ganger. Ikke kul om den blir stiv. Dette har jeg aldri opplevd før, men mistenker at det er varmen som gjør det.

Finnes det oppskrift på iskake uten eggedosis i bunnen? Ja, jeg er litt desperat nå.


#2

Nenne sa for siden:

Det gjør vel ikke noe om den ikke blir helt stiv? Den blandes med kremfløten og det andre og så fryser den like fint uten stiv eggedosis vel?

Ingen av mine oppskrifter har annet enn eggeplommer og de blir jo ikke stive.


#3

Chanett sa for siden:

Bunnen(mandelbunn) blir ikke stekt om den ikke blir stiv. Jeg har testet det. Den er rå selv etter 20 minutter lenger steketid. Eggedosisen er jo med på å heve bunnen og gjøre den luftig.


#4

Nenne sa for siden:

Hvis det er bunnen det er snakk om kan du jo bare lage en kjeksbunn a la ostekake da.

Jeg har forresten ikke det problemet. Jeg lager mandelbunner stadig vekk.

4 egg
250 gram mandler
250 gram sukker eller melis

175 grader i en halv time i springform midt i ovnen. Ferdig stekt uten problemer.


#5

Chanett sa for siden:

Jeg har aldri hatt problemer med mandelbunn før i dag. Tror nok at det er varmen som gjør det. Har nemlig aldri bakt i slik varme. Jeg fikk det til tilslutt når sola forsvant.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.