Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hund på kennel?

#1

Magica sa for siden:

Har noen her erfaring med å sette hunden på kennel en ukes tid?

Forutsetter at kennelen vi velger er liten (ca 15 hunder), og at vi har et positivt bilde av kennelen, ansatte, opplegget etc.

Er det bra for en hund å være på kennel? Er det noe en hund kan vokse på å ha godt av?

Vi skal en uke til Danmark i sommer, Legoland, København etc, og det frister virkelig ikke å ha med oss hunden. Det kan umulig være noe kjekt for hunden, varmt, være i bilen, på "hotellrommet" etc.

Eller bør vi tilstrebe å få noen til å passe den? Eneste alternativet er egentlig svigers som hunden kjenner meget godt. De drar litt på det... da de også har litt diverse andre planer. Hunden får minimalt med trim hos svigers.

Hunden vår er tøff i trynet (litt vel tøff overfor enkelte tisper - dominant sak) og veldig trygg egentlig. Glad i folk og sosial. Selvsagt veldig knyttet til oss.

Har noen erfaringer eller meninger? Hun er snart 2 år. :)


#2

007 sa for siden:

Jeg har ingen erfaring, men lurer på det samme, så denne tråden vil jeg følge med på.


#3

løve70 sa for siden:

Vi har hatt hunden vår på kennel et par ganger. Det har gått ganske greit, og er en grei nok løsning dersom man ikke har noen som kan passe hunden. Om du bor i Stavanger/Sandnes området, kan Vestpolen anbefales.


#4

kisha sa for siden:

Vi har hatt 2 hunder på kennel forleden år, og alle 3 i fjor. Det virket som de trivdes bra. Det var nok av hunder å bjeffe på.
Vi har bestilt plass til dem i sommer også, men siden vi har 2 tisper som ennå ikke har fått løpetid i rett tid, er jeg spent om det går. Den ene fikk sprøyte i fjor for å utsette løpetiden.
Den første hunden vår var på samme kennelen, han overså oss når vi skulle hente han. :)


#5

Hulda sa for siden:

Har hatt to hunder på kennel mange ganger.
Sjekk om den er godkjent, og at de får være ute og om de får turer.
Anbefaler også å dra en tur for å se litt før dere leverer bikkja.


#6

Wix sa for siden:

Vi har hatt hunden vår på kennel en gang i en uke, og han trivdes ikke noe særlig. Det var den som er litt utenfor Bergen, husker ikke navnet. Han fikk gå turer og vært ute og alt, han bare likte seg ikke der.. Gikk mye i sirkel og hadde bjeffet en del. Jeg tror han ble stresset av å være så mye i nærheten av andre hunder. Han er en dominant type som helst skal ha kontroll på alle.


#7

kokosbolle sa for siden:

Vi hadde hunden vår på kennel i 6 dager en sommer, det gikk så bra! Jeg fikk de anbefalt av noen andre. Kennelen lå på en gård. Hundene fikk tur hver dag og storkoste seg så det ut til. :jupp:


#8

Maverick sa for siden:

Det kommer alt an på stedet. Jeg brukte før en i Fjellheimen som var helt fantastisk, ildsjel som drev, hundene fikk lange turer hver dag, ble stelt og skjemt bort og lekt med. :hjerter:


#9

Bobbelur sa for siden:

Vi hadde Lørva på kennel i to uker i fjor da vi dro til syden. Hun var ikke helt fornøyd da vi dro, men i hundre da jeg skulle hente henne. Var vel nesten bare såvidt jeg fikk henne med oss igjen da - hun hadde sjarmert de som drev stedet så mye at vi var MER enn hjertelig velkommen tilbake.
Hundene der ble luftet, de fikk være sammen dersom det var noen som så ut til å gå godt overens og generelt så det ut til å ha gjort henne godt. Hun ble året mens hun var der.
(Og nei, jeg gjør det helst ikke igjen. Men det er mest fordi jeg savner henne for mye når vi ikke er hjemme.)


#10

Floksa sa for siden:

Vi hadde med oss hundene til Danmark i sommer.
Gikk egentlig veldig bra ( små hunder da).
De var med i Løveparken og Legoland.
Danmark er et hundevennlig land.
Men om den ikke har godkjent rabiesvaksine er jo ikke det et alternativ.
Troor jeg hadde foretrukket svigers. Har hørt så mye muffens om kennler.


#11

Skvetten sa for siden:

Synes det er dyreplageri å ta med hunder på bilferie med familien som skal til parker og sånt jeg. Da er det langt bedre med en kennel. Selv har jeg benyttet kennel en gang eller to å året så lenge jeg har hatt hund og det nærmer seg 20 år nå. Sjekk ut forholdene litt på forhånd og regn med at du må bestille i god tid. Private hundepassere er jeg litt mer skeptisk til med mindre det er noen man kjenner godt.


#12

Floksa sa for siden:

Artig...
Kan du ikke forklare hvorfor du synes det er dyreplageri?
Dyreplageri er et ganske sterk ord.....



#14

Skvetten sa for siden:

Fordi det er varmt å kjøre i bil, det er ofte trangt å sitte i bil i mange timer for en hund. Videre er det lite mosjon å få for hunden med mindre det er eiere som er veldig opptatt av fysisk fostring i ferien, det blir det for de aller fleste dårlig med om man kjører rundt til parker. Ellers er det aspektet med hvor hunden skal være mens man er på besøk i parkene, jeg har tilgode å se en velegnet hundeparkering i slike parker.


#15

007 sa for siden:

Jeg er overhode ikke enig med deg! Vi hadde hunden med til Danmark forrige sommer, og det gikk supert. Vi bodde i leilighet og hunden gikk fritt inne og ute på inngjerdet terasse om dagen. Om ettermiddagen var det lange turer og lek på stranden og om kvelden var hun dønn sliten og tuslet rundt sammen med oss. Hunden var i leiligheten de dagene vi var på utflukter (sammen med nabohunden) og jeg er 100% sikker på at for vår hund var det bedre å bli med oss på ferie enn å være i kennel. Denne sommeren drar vi til sydloigere strøk, så i sommer skal hun være hos venninnen min. (Som har 5 egne hunder.)

#16

Magica sa for siden:

Vi har bestilt kennel og jeg håper det går bra!

Dette er en noe komprimert versjon av danmarksferie og jeg VET at vi ikke vil få nok tid til hunden i og med at det blir to dager på Legoland og resten København. Vi skal også ha med foreldrene mine og pappa er superallergisk. :(

Hadde vi leid feriehus og hadde flere dager hadde vi sikkert tatt henne med. :)


#17

Floksa sa for siden:

For vår del har bilen ac, buret har akkurat like stor plass som når vi reiser på andre turer og i ferien er jo nettopp da vi har tid til å gi hundene masse, både oppmerksomhet og mosjon.
I de parkene vi var i, hadde vi med hundene inn og det var en god og lærerik opplevelse for dem. I løveparken sto de i en fin, skyggefull og rolig hundeparkering i ca 1 time mens vi kjørte med safaribussen, for den hadde de ikke lov til å være med på.

Det er klart det ikke er en løsning for vil fungere for alle, hunder er forskjellige og familier er forskjellige.
Men derifra og til å kalle det dyreplaging..nei...det blir for drøyt synes jeg!


#18

Skvetten sa for siden:

Men 007 da, nå har du ikke lest helst hva jeg har skrevet. Jeg har skrevet at jeg mener det er dyreplageri når man kjører rundt til ulike parker og det er uansett hvilket land det er for å ha det sagt. Når man har en bare har kjørt til destinasjonen og som du forteller er det nesten som å være hjemme, kanskje bedre til og med fordi dere hadde masse tid.

Heldige hunden deres som skal på feriekoloni.

God tur på ferie, Magica. :)

Håper hunden vil trives på kennel, dette går helt sikkert fint. La den få med seg et eller annet hjemmefra, teppe eller noe.


#19

Nina sa for siden:

Har hatt bikkja på kennel noen ganger og har bare positive erfaringer med det. Den kennelen vi har hatt henne på er helt fantastisk. De har store løpegårder i naturområde der hundene kan være ute hele dagen og etter oppholdet har jeg hver gang fått bilder av henne der hun leker og koser seg med en haug med andre hunder. De som driver er genuint opptatt av hunder, og tar virkelig vare på hver enkelt hund, hun har vært rolig og virket veldig fornøyd når vi har hentet henne etter et opphold der. Hun er avhengig av medisiner og det er ikke noe problem for dem, de har til og med laget egne dosetter til bruk for dette, som de fylte opp sammen med meg før jeg dro derfra.


#20

007 sa for siden:

Det gikk litt fort i svingene, men nå har jeg lest (ikke bare skumlest) det du skrev og er til dels enig med deg. Likevel synes jeg Floksa ordnet seg bra, ut fra det hun forteller.


#21

Skvetten sa for siden:

Det høres ut som dere hadde en god løsning da.

Jeg mener fremdeles at det er dyreplageri dersom man reiser på lange bilferier med hund i bur. En hund er ikke et selskapsdyr først og fremst men et rovdyr som trenger fysiske utfordringer. Å gå rundt i varmen å traske på asfalt er vel ikke helt det en hund trenger hverken rent fysiologisk eller mentalt. Det er ofte vi glemmer at hunden er et dyr som burde få ferdes langt mer i naturen enn hva tiden vår ofte tillater.


#22

Skvetten sa for siden:

Visst gjorde hun det.


#23

Toflos sa for siden:

Vi lanbefale å først prøve et par dager.
Noen hunder tåler det, andre ikke.
Dette sier de som driver kennel også.


#24

Toflos sa for siden:

Og hvertfall husk at hund ikke har noe å gjøre inne i bilen når dere er gått ut.
Det blir fort dødelig varmt selv om man har gløtt på vinduet.
Bruk parkeringshus i tilfelle, der er det alltid kjøligere:)


#25

Floksa sa for siden:

Ja, det er en ting som ikke kan sies for ofte!!!

Ferie med hund må jo sevlfølgelig planlegges.
Vi sjekket opp at hundene kunne være med i parkene, at huset vi bodde i var lov for hunder, generelt om hund i Danmark.
Hundene hadde en flott ferie, og ungene hadde en flott ferie ( og vi foreldre har snart fått ladet opp igjen :D) men det er klart slikt må planlegges.
Og det må tas hensyn til type hund. Vi har små hunder med et moderat behov for å løpe i naturen.
Men med en valp og en voksen med separasjonsangst er ikke kennel noen god løsning for oss.
Så derfor ville jeg påpeke at man fint kan ha hund med på ferie uten at det er dyreplaging ( som jeg fremdeles syns er et fryktelig sterkt ord ;) )


#26

Skvetten sa for siden:

Joda, det er helt klart Floksa. Det krever planlegging. Korte etapper og ikke minst tilrettelegging på feriestedet.

Tenk deg sekstimers etapper non-stop i bur i bil, fra den ene parkeringsplassen til den andre, fra den ene hundeparkeringen til den andre.........det er hva jeg ville kalt dyremishandling.


#27

Floksa sa for siden:

Joda, ser den, men er du så "tett" at du planlegger/gjennomfører noe sånt er det sjendent man når inn med gode råd uansett... selvopplevd


#28

amelia sa for siden:

:nikker:


#29

Line* sa for siden:

Vi setter bikkja på kennel når vi skal bort og det ikke passer å ha ham med.
Men vi er jo heldige som har en kamerat som driver dyrepensjonat rett opp i gata her.
Ikke at det har noe særlig å si for bikkja, da. :knegg:
Mer pris og sånn for oss.
Jeg ser ingen problemer med å sette bikkja på kennel.


#30

amelia sa for siden:

vil bar elegge til at man må huske det individuelle perspektivet her også- både når det gjelder hund og kennel ;) Noen hunder er tryggere enn andre og noen kenneler er flinkere til å se den enkelte hund enn andre er igjen.


#31

Skvetten sa for siden:

Sant nok og da er det dyreplageri i mine øyne.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.