Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sykkelsete eller sykkelvogn - hva skal vi velge?

#1

Musemus sa for siden:

Vi står i den situasjonen at vi ikke har peiling på hva vi skal kjøpe. Det haster litt fordi jeg skal kjøpe meg sykkel i morgen, og da satser vi på å få et godt tilbud om vi kjøper med sykkelvogn/-sete i tillegg.
Men hva??

Skal brukes på turer, men ikke så himla lange. Det blir ikke mye terrengsykling, men mest type søndagsturer.
Snuppa som skal bruke den er 16 måneder.

Hva jeg tenker:

Sykkelsete: Fint at vi kan ha henne "inntil" oss, kan snakke sammen osv. Lettvint og snertent.

Sykkelvogn: Kan ha med mer "bagasje" (Sekk, drikke osv kan pakkes baki vogna)
Det er kanskje bedre for henne å sitte der i evnt lengre omganger, sitter ikke så fastlåst

Hva gjør vi? Hva er dere mest fornøyd med?

(Har sett det finnes en sykkelvogn som også kan brukes som vogn, men det har ikke vi behov for)


#2

Mandino sa for siden:

Vi har begge deler, men måtte jeg velge en blir det sykkelvogn. Vi sykler til og fra barnehagen og mye i helgene. Ungene stortrives i den. Nå har vi jo to barn, så da måtte vi evt hatt to seter. Ofte har vi med en venn hjem fra barnehagen og da benytter jeg både vogn og sete.


#3

Chanett sa for siden:

Vi har hatt begge deler samtidig og de utfyller hverandre i bruk.


#4

Myrsnipa sa for siden:

Vi har begge deler og bruken er ulik. Har du råd, så kjøp begge deler.
Vi bruker sykkelvogna når vi skal på lengre turer og vil ha plass til litt bagasje. Sykkelsetet til barnehagen og kortere turer.

Når det er sagt så ville jeg heller hatt BARE sete istedet for BARE vogn, for det er ikke så lett å sette fra seg vognen overalt. Utenfor jobb en hel dag f.eks


#5

Musemus sa for siden:

Takk.

Ja, vi tenkte på det at om vi har to barn, så er det greit med vogn.
Vurderer om vi skal kjøpe sete nå i morgen og så kjøpe en brukt sykkelvogn etterhvert. Tror at om vi skal ha én av delene er det lurt å begynne med sete.


#6

Stikka sa for siden:

Vi har begge deler og lillebror liker seg aller best i sykkelsetet. Han kommer høyere opp og ser mer. Vi har ikke noen dyr vogn så det er ikke noe justering på ryggen. Setet vi har kan legges langt bakover så i fjor, når han var på samme alder som din, så sov han lur i setet hvis vi syklet langt.

Men med sykkelsete bakpå er det håpløst med bagasje. Man kan jo ikke ha ryggsekk på seg. Så praktisk sett så er sykkelvogn best synes jeg, hvis man må ha med ting.


#7

Musemus sa for siden:

Vi satser eventuelt på at den som ikke har sete kan ha sekk.

Vi tenkte vi skulle kjøpe et sånn man kan bikke bakover ja, vet du hva det koster?


#8

Blånn sa for siden:

Vi har både vogn og sete og etter at vi kjøpte vogna har jeg ikke brukt setet i det hele tatt. Jeg synes det blir så vinglete å sykle med barn i setet, i tillegg har jeg alltid sekk når jeg sykler til/fra jobb og da ble det kronglete med et barn i sete. Etterhvert har vi også hatt to barn i vogna. Det har jeg forøvrig enda innimellom. Men det begynner å bli bra tungt.


#9

Stikka sa for siden:

Tror det kostet 899kr for det vi kjøpte. Siesta tror jeg det het. Nyere modell av Sleepi eller noe sånt.


#10

Vind sa for siden:

Etter at vi kjøpte vogn for 5-6 år siden, så har setet blitt brukt 2-3 ganger. Jeg synes det er vinglete med sete og ikke får man med seg bagasje, så vogna "vinner" hos oss.
Vi har forøvrig Croozer sykkelvogn nå, og minstemann har tatt noen dupper i den. Setet er litt hengekøye-aktig, så hun sover helt ok i den. (Og eldstemann sov i sleepi-setet, før sykkelvognens tid, men da husker jeg at vi ikke fikk lagt det nok tilbake til at hodet lå stabilt, så vi ble jevnlig "dyttet" i rumpa av sykkelhjelmen.:p )


#11

Vind sa for siden:

En liten fordel til med sykkelvogn; barna sitter beskyttet for vær og vind, veldig greit i surt regnvær.




#14

Ciela sa for siden:

Hamax har laget et nytt sete hvor man har plass til å ha med veske osv . Om man regner med å ta av og på sete litt ville jeg kjøpt det . Der skyves sete på og av istedet for pinner som må stikkes ned i braketten .
www.hamax.com/?CatID=1227


#15

Musemus sa for siden:

Det ble sykkelsete. Kjøpte Hamax siesta som kan bikkes litt bakover (ca. 20 grader), også supplerer vi med sykkelvogn om vi føler at vi trenger det.
Er litt redd for at hun kan være skeptisk til å sitte inni sykkelvogna ennå så derfor satser vi på sete først. :)


#16

Senna sa for siden:

Ser at du har kjøpt nå, men kommer med et innlegg alikevel.
Vi fikk et sete da vi kun hadde eldste. Men da vi fikk nummer to kjøpte vi sykkelvogn. Og etter det er ikke sete brukt i det hele tatt. Vi bruker vogna masse, og du får med deg ganske mye oppi. Nå er det bare minsten som sitter oppi, og da har vi plass til en kamerat også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.