I USA kaller de en blanding av flere brustyper for "suicide". Har vi noe ord for det i Norge?
Og hva kaller vi egentlig det engelske "stale". Jeg sier "slagna", men det er dialekt, så de fleste skjønner ikke hva jeg mener. Ordboken sier "mistet sin friskhet", men jeg har hittil ikke hørt noen si "potetgullet har mistet sin friskhet". :fnis:
Hmm, "stale" er jeg usikker på. Men man bruker vel forskjellige uttrykk om at maten ikke er så fersk lenger. Potetgullet blir mykt, f.eks. Eller harskt. Brus dør, salat visner eller råtner. I hvilke sammenhenger bruker man "stale"?
Jepp, bedervet, flau eller gammel. Kanskje også doven. Det er det jeg kaller brus uten kullsyre i alle fall. Hehe, lat brus? Trøtt brus? :fjaser meg ut på kjøkkenet:
Jeg sier ikke at det IKKE er en bedervelsesprosess inn i bildet, men noe som er "bedervet" eller "harskt" er jo uspiselig. Er maten bare litt slagna, er den jo fullt spisbar, om enn litt kjip.
Jeg pleier å si at noe er litt harskt hvis det er fettholdig mat som smaker gammelt, ja. Eller bare "gammelt". :nemlig: Bedervet er jeg enig i at er et litt kraftigere uttrykk.
Bursdagsbrus er for meg brus med ubåter. :humre: Ser for meg unger som sitter med hver sin flaske og drikker rett fra tuten, og halve kakestykket følger med på tilbakeveien.
Jeg bruker slagna om knekkebrød som er blitt mykt, typisk matpakke. Osten er svett og knekkebrødet er slagna. Om det er stale eller ikke, vet jeg ikke.