Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dine beste bryllupstips

#1

Trixie sa for siden:

Det nærmer seg, fort. :eek:

Hva er dine beste tips? Alt fra organisering til toastmastertips til gjennomføring av alt.

Jeg er så redd for å glemme noen viktige detaljer. :nemlig:


#2

Dragen sa for siden:

Engangskameraer på bordene, så gjestene kan dokumentere festen. Må imidlertid settes på bordene, ikke bli stående i en krok. Kameraene, altså - gjestene kan stå hvor de vil.


#3

Dragen sa for siden:

Husk å delegere bort alle oppgaver. Til noen du kan stole på. Deretter skal du stole på at de utfører oppgavene sine. Selv skal du nyte dagen.


#4

Daisy sa for siden:

Lad opp videokamera og skaff et stativ for filming. Gi ansvar til en som liker sånt.
Samme med bilder. Noen du kjenner som liker å ta bilder? Gi de jobb. Gjerne flere. I ettertid har man bare bilder og minner. Da er det fint at de er bra.
Still opp alle gjestene i en pause mellom talene. Ta bilde av alle. Ha fotoseanse. Ta dere tid til det!

Hvis dere arrangerer selv, skaff nok servitører.

[url]www.bryllupsdagen.no[/url] er en super side for å informere gjester om hva som skal skje.

Sørg for at toastmasteren har god kommunikasjon med musikk og servitører.

Lag lister. Utrolig mye som skal ordnes!

NYT dagen!


#5

Slettet bruker sa for siden:

Finn en mann som er noenlunde dugandes som ektefelle. :nemlig:


#6

Luftslottet sa for siden:

Lag lister, ja. Godt råd.

Ellers er mitt aller beste råd at du ikke skal stresse for mye med detaljene. Du blir gift, og det blir en helt aldeles fantastisk dag, selv om noen skulle ha glemt å sette fotoapparatene på bordene, eller om det skulle være feil blomster i brudebuketten. Det er ikke sannsynlig at noe viktig blir glemt (type kjolen, presten, brudgommen :knegg: eller kaka), og det meste annet går det bra uten.

Kos dere!


#7

Skytte sa for siden:

Noter på kortene hvilken gave som fulgte med i tillegg til å skrive det opp på ei liste. Det er så fryktelig kjedelig å finne en gave som ikke står på lista og så ikke vite hvem den var fra (vi satt igjen med tre mulige kort og visste ikke hvem av dem som hadde kommet med gave). :sparke:

Ellers; pust ut og nyt dagen. Den blir flott. Uansett. :jupp:


#8

Dragen sa for siden:

Bittesmå klistremerker med nummer. Et på gaven, et på kortet.


#9

Skytte sa for siden:

:nikker: Det var smart. Det skal jeg gjøre neste gang jeg gifter meg. :knegg:


#10

Daisy sa for siden:

Hvis du har liste hos noen som er med i "design forevig" kjeden får du nummererte klistremerker og liste å skrive på.
Bare sørg for at opppakkerene er kompetente og skriver HVOR mange/hvilke tallerker osv, og ikke bare "bestikk" "servise".


#11

Elisabet sa for siden:

Få noen til å pakke opp gavene for dere sånn at de blir pakket opp etterhvert som gjestene kommer. Da står gavene opp pakket mesteparten av tiden. Og husk for all del å be de som pakker opp og sjekke oppi esker. For om det f.eks. er en radioeske eller brødristereske så trenger det ikke å være det oppi. ;)

Veldig smart. Det hadde vi + at samme nummeret på gaven og kortet var det nummeret som sto i boka også.


#12

Fara sa for siden:

Hvis dere skal ha barn i bryllupet var det veldig kjekt å ha et eget "lekerom" for dem. Vi hadde et rom med dvd spiller, tegnesaker osv. Veldig praktisk.


#13

Skytte sa for siden:

Det var vel kanskje der det feilet litt hos oss. :mumle:

:nemlig:


#14

Mani sa for siden:

Gift deg når du er ung, så ung som mulig. Så skjønner du egentlig ikke hvor mye du burde ha tenkt på og stresset med men tror det er den enkleste sak i verden å arrangere bryllup. :knegg:


#15

007 sa for siden:

Jeg signerer denne. :been there - done that, fremdeles gift etter 17 år:

#16

Mani sa for siden:

Ja og mer seriøst vil jeg jo bare si at engangskamaraene er morsomme men gir himla mye dårlige bilder også så ha mange. Skaff deg en forlover som er gift selv, da vet hun antagelig mer om hva du som brud trenger hjelp til i løpet av dagen. Selvfølgelig må du ha kompetente folk til å hjelpe deg med de fleste oppgavene, ikke minst det å pakke opp pakkene. Deleger, deleger, deleger, det er alfa og omega.

Ellers hadde vi stor glede av at alle bryllpsgjestene ble bedt om å skrive noen ord til oss hver på små hjertekort. Disse ble lagt i en pen beholder og vi fikk ikke lov til å åpne den før etter ett år, vår første bryllupsdag. Vi har kost oss på mange bryllupsdager med de kortene. :)


#17

Mani sa for siden:

Ni år her :tøff:


#18

Daisy sa for siden:

Kan virkelig signere den med å gifte seg ung. Og ha gift forlover. Jeg giftet meg nå, etter 7 år sammen og to barn. Nå jeg sier til mannen at vi har 8 års bryllupsdag til neste år hehe.

Skytte; jeg snakker av bitter erfaring jeg også ja.


#19

Teofelia sa for siden:

Husk på at gjestene er gjester, ikke statister. Den store forskjellen på et vellykket og et håpløst bryllup av de jeg har vært i, har alltid vært hvorvidt brudeparet har ofret en tanke på å gjøre festen til en hyggelig opplevelse for gjestene også, ikke bare for dem selv. Det føles ganske kjipt å reise halve landet rundt bare for å oppdage at festen utelukkende er for de to foran i kirken.

Unngå åpenbare feller som å etterlate gjestene på kirketrappa for seg selv i to timer mens dere drar til fotografen, eller å la kaffegjestene vente i en time fordi dere ikke klarte bli ferdig med middagen i tide. (Hvis dere skal ha kaffegjester, er det lurt å bare ha de faste talene under middagen og oppfordre onkel Ola og nabo Kari til å vente med sine taler til kaffen. Det begrenser uforutsette forsinkelser veldig.)


#20

Daisy sa for siden:

Og bruk mye tid på bordplasseringen. Alle må sitte med noen de kjenner. Det gjør middagen veldig hyggelig!!


#21

Elise sa for siden:

Jeg ville virkelig ikke kjøpt engangskameraer, men oppfordret folk til å knipse med sine egne digitalkameraer og brenne bilder på cd etterpå. :jupp:

Jeg ville spandert på meg penger på en ordentlig fotograf til en liten seanse. (Angrer på at vi ikke gjorde det.)

Jeg sparte penger på å legge sminke og ordne hår selv, noe jeg ikke angrer på. Ellers kjørte vi på med mammas venninner som kjøkkenhjelpere, de var billigere i drift enn skoleungdom som vil tjene penger.

Ikke store blomsteroppsatser på bordene, men f.eks en enkel rose på hvert bord. (Spare penger)

Ellers sparte vi store penger på å ha koldtbord (spekemat) i stedet for varm middagsrett. Kaker ble laget av mødrene til venninnene mine, og de var glade for å kunne bidra. :jupp:

Lån en isbitmaskin, så kan du servere isvann i stedet for å kjøpe farris (men ha litt farris i tillegg...).

(Dessuten hadde vi alkohol fra harry-turer, men det er kanskje lite PK å oppfordre til smugling av ølkasser og vindunker.)


#22

Magnolia sa for siden:

Ikke heng deg opp i småting som ikke går helt etter planen på Den Store Dagen. Nyt øyeblikket, selv om du skulle få litt leppestift på kjolen eller været ikke er helt optimalt, det kommer til å bli en av de største dagene i ditt liv.


#23

Sansa sa for siden:

Hvis du skal sminkes hos frisøren, be om en prøvetime først...


#24

tink sa for siden:

Be om hjelp til det dere trenger hjelp til både før, underveis og etterpå. Det være seg barnepass, bordekking og opprydding etterpå.

Vi var heldige og hadde profesjonell toastmaster - han sørget for at festen var hyggelig for alle.

Det eneste vi "glemte" var å få skikkelig avtale med en ryddegjeng som skulle rydde opp/pakke sammen dagen etter. Det gjorde at vi stresset litt med å komme oss ut av hotellsenga morgenen etter.

Vi gjorde mye selv, men jeg hentet inn gode råd fra både blomsterdekoratør og frisør.

Husk at det er deres fest, dere bestemmer hvem som skal komme og hvilket program dere skal ha.


#25

Ru sa for siden:

Ha med et bittelite reisesyskrin, og ha det med overalt - det får plass i vesken til forloveren.
Det er hinsides kjipt å sitte i bilen på vei til fotografen og oppdaget at pynten på kjolen har revnet.


#26

Kula sa for siden:

Denne signerer jeg også. Gift i 19 år

"Gifte oss? Ja det blir kult. Mye å arrangere? Skal vi sehh...hmm..næsj." :knegg:


#27

Mani sa for siden:

Jepp!


#28

LilleLeo sa for siden:

Denne abboneres kjapt på ja.


#29

Claire sa for siden:

Signerer helhjertet. Legg bort "prinsesse-for-en-dag-nykkene" (sier ikke at du har det, altså), og tenk på at det skal være en fin dag for alle involverte.

Et tips: Love hearts i små glasskåler på bordene. Så søtt, atte. :nemlig:


#30

Honda sa for siden:

Ja eller uteområde.

Vi hadde kaffen på ungdomshuset her, fint vær så ungene sprang ut og inn fra lokalet og på lekeplassen rett ut for døra under kaffen :D


#31

Mjau sa for siden:

Pass på å få snakket med alle gjestene! Alle setter pris på det, gjerne en dans med gamle onkler også. ;)

Ha lettvindt men god nattmat. Skikkelig nattmat kan gjøre at festen varer laaaangt ut i morgentimene :) God musikk også, jeg anbefaler live-band.

Kjøp inn ekstra av alt på et sted du får levere tilbake det du ikke bruker. Det sparer deg for mye bekymringer for om det blir for lite av noe. Feks drikke.

Vi hadde bok og penn hengende på veggen inne på toalettene. Altså ved vaskene, ikke ved doene. ;) Der ble det skriblet mang en arti kommentar utover natten.
En venninne av meg tok en annen variant, og spraylakkerte en bladfri bjørk med sølv. Satte den i en krukke med singel, og la frem lapper, penner og bånd. Så kunne gjestene skrive hilsner og henge på treet. Dekorativt og morsomt.

Transport om middagen er i annet lokale enn selve festen. Så folk kan drikke vin til maten.

Og det beste tipset mitt er å ha kompetente folk til å hjelpe seg. Venner av foreldre og litt perifere venner av brudeparet er vanlig at hjelper til her i Trøndelag. Det er koselig og sosialt å hjelpe til i bryllup, og det gjør at brudeparet kan slappe av på dagen, og konsentrere seg om gjestene sine i stedet for å stresse rundt på kjøkkenet fordi noen ikke finner kakespadene. ;)


#32

Trixie sa for siden:

Tusen takk alle sammen, her skal det noteres.
Vi skal ha selskapet på ett sted hvor all maten blir servert. Og det blir ikke noe fest, det blir ett lite selskap.


#33

Jålebeinet sa for siden:

Hvis det skal tas bilder etter sermonien, ha frukt tilgjengelig til gjestene. Det kan fort ta tid å ta bilder.

Ha en "krisepakke" på damedo: gnagesårplaster o.l.


#34

Tussa sa for siden:

Ha vielsen tidligast mulig på dag slik at det blir en lang, god dag! Ellers sa Teofelia det viktigaste, legg til rette for at gjestane skal kose seg.

Vi skilte har lov å svare her ja...? :sparke:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.