Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan lager du iskaffe?

#1

Palmen sa for siden:

elsker is-latte og andre varianter av iskaffe nå om sommeren. Hvordan lager du din? Jeg tenker på rekkefølgen og mengden ingredienser slik at den blir god og kald men ikke utvannet.


#2

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg har ikke fått til å lage den så bra som jeg får ute ennå, men i går fulgte jeg nøye med på en barista som laget mocca frappé. Det var isbiter (ganske mye), sjokolade (jeg har kjøpt Hersheys sirup, den er god synes jeg), litegrann melk og tilslutt en espressoshot, alt sammen oppi blenderen. Brum brum, og du har en slushlignende iskaffe. Den var kjempegod. Når jeg tidligere har prøvd meg på frappé her hjemme har jeg nok brukt for lite isbiter, jeg ble overrasket over mengdene han brukte. Han fylte hele pappkruset med isbiter før han deiset det over i blenderen.


#3

banana sa for siden:

Jeg tar den enkle varianten: løser opp litt espressopulver (instant) i kaldt vann, fyller opp med helmelk, og rører evt. ut litt sirup med vaniljesmak. Gidder ikke styre med is og slikt, men slenger kanskje oppi et par isbiter.


#4

Olympia sa for siden:

Jeg lager den slik jeg har fått den i Hellas, heeelt plain and simple:

1 ts pulverkaffe, sukker etter ønske, tre-fire små dråper vann for å røre alt flytende, også fylle opp med kald melk. Og isbiter, selvsagt.

Det blir jo en melkedrikk mer enn en kaffedrikk, men jeg liker det best slik. Dessuten tar det kun et halvt minutt og er ypperlig å lage hvis man har dårlig tid om morgenen.


#5

Olympia sa for siden:

Der ser jeg at banana var litt raskere enn meg. ;)


#6

Palmen sa for siden:

Takk for tips! Skal prøve pulvervarianten. :jupp:
Jeg har en nespressomaskin så jeg får forholdsvis store espresso-shots, hvordan kjøler jeg ned de raskest da tro? Kanskje jeg kan bruke samme fremgangsmåten som til slushen, altså is og melk først, og kaffe til slutt?


#7

banana sa for siden:

Jepp, det var etter en tur til Kreta jeg begynte med dette, inspirert av den gode iskaffen vi fikk servert i barene der.


#8

Nessie sa for siden:

Ah, der minnet du meg på at jeg kan lage iskaffe (kaffe latte) med den Aeroccino + greia jeg har! :jupp: Det hadde jeg glemt. At man kan stime kald melk der. :D


#9

IOA sa for siden:

Jeg fyller glasset 3/4 fullt med isbiter. Tar bittelitt sukker over. Så heller jeg espresso over, til glasset er ca halvfullt. Og fyller opp med melk. Enkelt og greit, og mulig å få til med en baby på armen. :nikker:


#10

safran sa for siden:

Jeg gjør som IOA, minus sukkeret.


#11

Joika sa for siden:

Løser opp litt espressopulver i kaldt vann, sammen med sukker. Rører masse (tar litt mer tid med kaldt enn varmt vann). Sper på med mer kaldt vann og heller på melk. Har isbiter på toppen eller sender det en tur i blenderen om jeg får ånden over meg. Det er også godt med en dæsj vanlijeis oppi.


#12

Pepper Lemon sa for siden:

Hvis du lager liten espressoshot så blir den instant kald idet den treffer isen og melken altså. Hvis du er redd for at det blir for varmt kan du jo bare la den stå i et glass i et minutt eller så før du heller den oppi resten.


#13

IOA sa for siden:

Det burde jeg også gjøre. :rødme:

Jeg rakk ikke å skrive i stad at hvis jeg får ånden over meg og jeg har ledige armer til det, så kjører jeg alt i blenderen. Det blir enda bedre! :nam:


#14

thnp sa for siden:

Liker denne!

Forberedelser:

  1. Lag isbiter av espresso
  2. Lag en kopp espresso og sett i fryseren til det har dannet seg is på toppen

The making:

  1. Kast isbiter + espressokoppen (+- 0 celcius) i en mixer
  2. Mos til du sitter med en fin slushblanding av espresso
  3. Hell oppi en slump med melk + sukker + noen sjokoladebiter
  4. Mix ei stund til
  5. Hell i en kopp, kjør på med 2-3-4 cm kremtopp og sjokoladepulver

Kan godt utvides med en god klunk sterke saker evt. vaniljeis :)


#15

Kanina sa for siden:

Jeg bruker en veldig enkel oppskrift. Lager vanlig traktekaffe, siden det er det jeg har, litt strekere enn vanlig. Blander i litt sukker mens den er varm, så det løser seg opp. Har ca en halv kopp kaffe i en shaker sammen med 4-6 isbiter og fyller opp med melk, og rister. Setter resten av kaffen i kjøleskapet til neste dagsdose. :nemlig:


#16

Filifjonka sa for siden:

Jeg fikk så utrolig lyst på iskaffe etter å ha lest denne tråden. Ikke en eneste isbit igjen, så nå venter jeg veldig på at de skal bli frosne.


#17

Veronal sa for siden:

1 espresso helles over isbiter og så fyller jeg opp glasset med melkeskum (bruker ekstra lett melk).


#18

Agent Scully sa for siden:

Hvordan lage kald melkesteam med aerochino?


#19

Veronal sa for siden:

Kaldt melkeskum? Holde knappen inne til den lyser blått. (Et kort trykk gir rødt lys og varmt skum.)


#20

Agent Scully sa for siden:

Oh. Det høres ut som en fancy variant som jeg ikke har. Jeg har første generasjons. Hm. Jeg har riktignok ikke lest bruksanvisningen ... :gruble:


#21

Veronal sa for siden:

Lyser din rødt når du trykker. Prøv å hold inn lengre så ser d om det er fingeren eller lyset som blir blått.


#22

Enhjørning sa for siden:

:knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.