Vi var i selskap her om dagen og der sto det et fat med tomat, rødløk og feta ost.
Er det alt? eller heller de over noe olje? smakte egentlig ikke sånn.
Å hvilken feta ost? så i butikken i går og det er jo mange forskjellige, men de vi fikk var det noen grønne prikker i, kjøpte den med persille og hvitløk i går, men disse prikkene var lysere i grønnfargen enn det vi fikk.
Det er mange måter å lage tomatsalat på, alle er like "riktige". Jeg tror du må snakke med vertskapet hvis du vil vite nøyaktig hvilken fetaost de brukte. og evt. hva slags dressing.
Jeg pleier å lage av finhakket tomat, hvitløk, rødløk og basilikum med dressing av hvitvinseddik, god olje, salt og pepper. Det heller jeg over skiver av fersk mozarella.
Litt god olivenolje må til syns jeg. Og samme med salt (maldonsalt for eksempel) og grovkvernet pepper. Ellers kan man variere med rødløk, hvitløk, mozarellaost, fetaost, urter etc.
Jeg lager tomatsalat ved å kappe tomatene i skiver, ha løk i skiver over, hakket hvitløk, salt og pepper, for så å "drysse" olivenolje (jomfru) og litt balsamicoeddik over.
Jeg synes den fetaosten som er i en grønn kartong er best.
hvis du lager en god vinagraitte (olje + edikk, krydder osv) så kan du egentlig ikke gjøre feil. Du kan ha tomat og løk i skiver, med eller uten ost til. Eller du kan ha tomat i skiver med finhakket rødløk. Eller du kan finhakke både tomat og løk og hvitløk som nevnt over. Det synes jeg er det aller beste. Veldig godt til til en focaccia, eller ristet landbrød - tar du dette 'grapset' på og så en skive god spekeskinke, da har du et deilig lite måltid.
MEN - det bør være gode tomater. Ligg unna de billigste i løsvekt.
En ekstremt god tomatsalat er denne.
Gode tomater grovhakkes og has i en bolle. Oppaa der strör man hakket fennikkel. Hele greien, ogsaa de dillaktige bladene. Saa kverner man over masser av salt og pepper og har paa en hel presset sitron og samme mengde god olivenolje. Oppaa toppen smuldrer man fetaost. Jeg har enda ikke prövd med en type som ikke blir god, men naturell skal den vaere.
Versjonen du fikk servert høres ut som en forenklet variant av gresk salat. Den lages som oftest med rødløk i skiver, agurk, tomat, oliven og fetaost. Samt olje-/vineddikdressing.
Ellers liker jeg godt caprese-varianten med plommetomater, fersk mozzarella, fersk basilikum, god olivenolje og salt og pepper.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.