Har slåttefolk til middag i dag:D og tenkte de skulle få sjokolademousse til dessert.
Men hva i alledager har man til?
Vaniljesaus?
Kjøpte to sånne med ferdigkrem, men ble plutselig usikker på om det er krem man har til?
Eller bruker man ikke noe?
Og hvor mye mousse spiser en voksen mann som har drevet med kroppsarbeid ( jaja, akkurat det er relativt, de kjører traktor) en hel dag?
Holder 5 pakker ( dvs 1 liter melk) til 6 voksene og 3 barn?
Jeg vil tro at blåbær og rips blir godt sammen med moussen :riktig:
Jeg liker i allefall noe friskt sammen med slikt, for da blir det ikke alt for søtt..
Sjokolademousse skal ikke besudles med masse annet - noen få friske bær til pynt dersom man skal gjøre den litt ekstra lekker, men den kan godt serveres bar :jupp:
Sjokolademousse 1 1/2 plate lys kokesjokolade
2 eggeplommer 2 ss sterk kaffe
3 dl kremfløte
2 eggehviter Smelt sjokoladen i vannbad. Bland sammen smeltet sjokolade, eggeplommer og kaffe under kraftig visping til blandingen er kjølig. Visp kremfløten og bland den i sjokoladeblandingen. Visp eggehvitene stive og bland dem veldig forsiktig i sjokolade- og kremfløteblandingen. Du kan enten helle moussen i porsjonsformer eller i stor glass-skål. Strø hakket sjokolade på toppen og sett i kjøleskapet.
For å unngå at moussen blir kornete, er det viktig å ikke vispe kremen for hardt og for lenge. Den skal være fløyelsmyk.
Cattelins sjokolademousse: (4 personer)
3 dl kremfløte
1/2 dl ferdigkokt kaffe
100 g mørk kokesjokolade
1 eggeplomme
Ha kaffen i en kjele, la sjokoladen smelte langsomt i kaffen. Ikke for sterk varme.
La sjokoladekaffen avkjøles, rør i en eggeplomme.
Visp fløten omtrent som til bløtekake
Bland kremen og sjokoladekaffen forsiktig
Hell opp i en skål og sett i kjøleskapet. Server tidligst etter to timer.
Dette er den oppskriften jeg oftest bruker: Sjokolademousse: (4 personer)
3 egg
100 g mørk kokesjokolade. Jeg bruker alltid Freia selskapssjokolade. Synes den er best på smak.
3 dl kremfløte
Smelt sjokoladen i et vannbad (legg sjokoladen i en skål som får plass oppi en kjele. Det skal kun være vann i kjelen.) Evt. smelt sjokoladen direkte i kasserollen sammen med et par spiseskjeer vann.
Visp fløten som til bløtekake
Skill eggeplommene fra hvitene. Ta så halvparten av hvitene og pisk dem stive.
Visp eggeplommene luftige, bland de sammen med den smeltede sjokoladen.