Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva serverer man til sjokolademousse?

#1

Floksa sa for siden:

Har slåttefolk til middag i dag:D og tenkte de skulle få sjokolademousse til dessert.
Men hva i alledager har man til?
Vaniljesaus?
Kjøpte to sånne med ferdigkrem, men ble plutselig usikker på om det er krem man har til?
Eller bruker man ikke noe?
Og hvor mye mousse spiser en voksen mann som har drevet med kroppsarbeid ( jaja, akkurat det er relativt, de kjører traktor) en hel dag?

Holder 5 pakker ( dvs 1 liter melk) til 6 voksene og 3 barn?


#2

Chanett sa for siden:

Bær. Bringebær, jordbær, rips.



#4

Floksa sa for siden:

I nei :eek: det har jo ikke jeg for hånden sånn uten videre..

  • ute å prøver å få bringebæra til å bli moden på ca 2 timer *

#5

Chanett sa for siden:

Jeg har alltid frosne bær i fryseren som jeg rører sammen. Det beste av alt. Krem til mousse blir jo som krem med krem.


#6

Floksa sa for siden:

Blande blåbær og rips?

Har rips og blåbær i frysen...og en pose med smoothies blanding :D


#7

Slettet bruker sa for siden:

Bare moussen og konjakk er min favoritt. Når skal jeg komme og prøve sa du? :blafre:


#8

Floksa sa for siden:

Konjakk ja, da tenker jeg det skulle blitt sus over traktorkjøringen ja :ja:

Middagen serveres kl 15, hjertlig velkommen :p


#9

Honda sa for siden:

Vaniljesaus


#10

Fersken sa for siden:

Vaniljesaus, krem, bær eller helt bar. Sjokolademousse er godt uansett. :nemlig:


#11

gnuri sa for siden:

Jeg vil tro at blåbær og rips blir godt sammen med moussen :riktig:
Jeg liker i allefall noe friskt sammen med slikt, for da blir det ikke alt for søtt..


#12

Dixie Diner sa for siden:

Jeg serverer den alltid bar.


#13

LittLemen sa for siden:

Sjokolademousse skal ikke besudles med masse annet - noen få friske bær til pynt dersom man skal gjøre den litt ekstra lekker, men den kan godt serveres bar :jupp:


#14

Honda sa for siden:

Det blir jo veldig sterkt (ikke rette ordet men kommer ikke på ordet som jeg vil ha ut :tom i hode:)

Jeg klarer ikke å spise sjokolademousse bart. ungene mine liker det heller ikke bart.Vi bruker vanilkesaus. Liker ikke krem.


#15

Marge sa for siden:

Vi elsker å spise sjokolademousse bar. Vi lager den alltid selv fra bunnen av, det er kjempelett og utrolig godt.


#16

Claire sa for siden:

Best bar. :nemlig:


#17

Ina sa for siden:

Bar eller med bær.


#18

Dronningen sa for siden:

og krem - blir for mektig uten, som nok var ordet du lette etter over. :D


#19

Maxine sa for siden:

Uten noe, eller med bær til.

For øvrig spiser èn slåttekar som regel dessert for en halv familie. :erfaren gardskjærring:


#20

Robyn sa for siden:

Jeg serverer alltid vaniljesaus til. Men det funker både uten noe og med krem også.

Bær har jeg ikke prøvd, men det høres jo godt ut. (Men ikke nødvendig i mine øyne i allefall.)


#21

Skytte sa for siden:

Oppskrift? :blafre:

Jeg fikk plutselig veldig lyst på sjokolademousse...


#22

Chanett sa for siden:

Denne lager jeg. Farlig, farlig.

Sjokolademousse
1 1/2 plate lys kokesjokolade
2 eggeplommer

2 ss sterk kaffe
3 dl kremfløte
2 eggehviter

Smelt sjokoladen i vannbad. Bland sammen smeltet sjokolade, eggeplommer og kaffe under kraftig visping til blandingen er kjølig.
Visp kremfløten og bland den i sjokoladeblandingen. Visp eggehvitene stive og bland dem veldig forsiktig i sjokolade- og kremfløteblandingen.
Du kan enten helle moussen i porsjonsformer eller i stor glass-skål. Strø hakket sjokolade på toppen og sett i kjøleskapet.


#23

Marge sa for siden:

For å unngå at moussen blir kornete, er det viktig å ikke vispe kremen for hardt og for lenge. Den skal være fløyelsmyk.

Cattelins sjokolademousse:
(4 personer)
3 dl kremfløte
1/2 dl ferdigkokt kaffe
100 g mørk kokesjokolade
1 eggeplomme

  1. Ha kaffen i en kjele, la sjokoladen smelte langsomt i kaffen. Ikke for sterk varme.
  2. La sjokoladekaffen avkjøles, rør i en eggeplomme.
  3. Visp fløten omtrent som til bløtekake
  4. Bland kremen og sjokoladekaffen forsiktig
  5. Hell opp i en skål og sett i kjøleskapet. Server tidligst etter to timer.

Dette er den oppskriften jeg oftest bruker:
Sjokolademousse: (4 personer)
3 egg
100 g mørk kokesjokolade. Jeg bruker alltid Freia selskapssjokolade. Synes den er best på smak.
3 dl kremfløte

  1. Smelt sjokoladen i et vannbad (legg sjokoladen i en skål som får plass oppi en kjele. Det skal kun være vann i kjelen.) Evt. smelt sjokoladen direkte i kasserollen sammen med et par spiseskjeer vann.
  2. Visp fløten som til bløtekake
  3. Skill eggeplommene fra hvitene. Ta så halvparten av hvitene og pisk dem stive.
  4. Visp eggeplommene luftige, bland de sammen med den smeltede sjokoladen.
  5. Bland kremen forsiktig med sjokoladen.
  6. Rør forsiktig inn eggehvitene.
  7. Sette kaldt minst en time før servering.

:nam:


#24

Floksa sa for siden:

Ble en del igjen :deler ut:

Smakte jammen bra med jordbær ( fant i fryseren jo!!) og blåbær til.
Veldig fornøyde slåttekarer.
Og oppskriftene på hjemmelaget ser farlig ut!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.