Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva bruker jeg rester av kalkun til?

#1

Magica sa for siden:

Noen forslag til spennende retter, gryteretter, former, paier, supper? Jeg har rester etter kalkun og jeg har revet alt opp i småbiter.

Ingen ulempe hvis det er litt sunt i disse januartider. :rolleyes:


#2

Chanett sa for siden:

Jeg har brukt kalkunrester til fersk pasta og lys pastasaus. Deilig. Salat med bacon og kalkun er også godt.


#3

cilen sa for siden:

En form med karrisaus-kalkunbiter-makaroni-paprika-sopp-osv.. med ost på toppen?


#4

Kaz sa for siden:

Tikka Masala! :glis:


#5

Nenne sa for siden:

Jeg har et par poser med kalkunrester i fryseren selv jeg og planlegger i hvert fall en lørdagsmiddag med kalkun og asparges i tykk, hvit saus laget med masse hønsekraft servert i terteskjell. Gammeldag, men utrolig godt synes vi.

Ellers tror jeg at jeg kommer til å lage fajitas eller noe annet der jeg vanligvis bruker kyllingfilet.


#6

livit sa for siden:

Kalkun i karrisaus med ris til er snadder-mat :nam:


#7

Honda sa for siden:

Taco :)


#8

Magica sa for siden:

Mmmm... mye godt her!


#9

Tinka sa for siden:

Pizza med kalkun i.

Lapskaus.

Grønnsak suppe med kalkun i.


#10

Pepper Lemon sa for siden:

Sandwich!

Grovt brød, ristet
Guacamole (avocado, hvitløk, tomat, chili og stavmikser)
Kalkun
Tomatskiver
Salatblad
Rødløk
Hvitost (bruk gjerne lettost for å gjøre måltidet magrere)
Pickles, eller andre ting med litt smak som du liker

Det er kjempegodt!


#11

Føniks sa for siden:

Vi kjøper alltid en god del mer kalkun en vi trenger til hovedmiddagen og kjører sandwich dagen derpå. Baker gjerne landbrød og lasser på med alle godsaker vi vet.


#12

Fluke sa for siden:

Club Sandwich! :nam:


#13

Dragen sa for siden:

Kalkunsalat:

Kalkunbiter
Ruccola
Rød løk
Appelsin i skiver
Pinjekjerner
Oliven


#14

Magica sa for siden:

Tusen takk for mange inspirerende svar!

I dag gikk første runde med kalkunrester. Det ble wok med sursøt saus.

Innhold: hvitløk, gulrot, løk, sukkererter, vannkastanjer, kalkun. Ris som tilbehør. Ble kjempegodt.


#15

Harriet Vane sa for siden:

Pai med grønnsaker og kalkunrester! Deilig!

Hva med noe sånt?

Paibunn:
50 gram smør
1 dl kesam
2 dl siktet hvetemel
1 dl grovbakstmel
2 ss eddik

Kna alt sammen, klem ut i paiskallet. Sett skallet i frysen så lenge du har tid til. Sett formen i ovnen på 200 og stek i 20 min. Imens ordner du fyllet.

Fyll:
4 kokte poteter i terninger (Ikke nødvendig. Har du ikke kokte, dropp det, eller skrell et par og stek i bittesmå terninger)
rester av kalkun
1 liten brokkoli i små buketter
en neve frossen spinat
1 rød paprika
1/4 sellerirot i terninger
1 rødløk
2 1/2 dl melk
4 egg
1 ts salt
1/2 ts pepper
150 gram revet ost

Stek løken, spinaten, sellerien,brokkolien og paprikaen i olje. Når det er ferdig stekt, hell det i det forstekte paiskallet, sammen med kalkunrester og potetbitene.

Visp sammen egg, melk, salt og pepper, og hell det over grønnsakene.

Dryss over revet ost.

Stek paien i ovnen på 200 grader, i cirka 20-30 minutter, til paien har fått en gylden farge.

Salat til. Du kan også lage en varm salat, som du serverer når den er lunken.

Her kan du variere innholdet med spinat, løk eller purre og sjampinjong som stekes i panne med blader av kinakål, grønnkål eller savoykål som stekes med. Ha gjerne i noen spirer. Krydre med soyasaus eller balsamico/olje.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.