Hvordan i all verden kan man finne på å lage noe så ekkelt og kunstigsmakende? Jeg tok ved en feiltagelse med boksen med mager vaniljekesam og har bare en ting å si om den: (forhåpentligvis) aldri mer.
(Jeg kommer aldri til å bli tilhenger av dette med å ta ut deler av det naturlige innholdet i maten og erstatte det med andre ting for å få en kopi av et produkt, en kopi som liksom skal være sunnere.)
Helt enig, derfor bruker vi aldri lettprodukter, bare rent meierismør, helmelk og lignende. Bruker lettrømme siden jeg synes det smaker best og man kan få den økologisk, men ellers fint lite light her i gården. Skjønner virkelig ikke hvorfor mange sverger til unaturlige lettprodukter. Fysj og fy.
Usj, den smakte skikkelig syntetisk og ekkelt.:mad: Den "vanlige" inneholder dessuten ikke så vanvittig mye fett. Da tror jeg folk heller bør se på andre sider ved kostholdet sitt.
Eg har ikkje smakt denne magre vaniljekesamen, men det å velge magre alternativ for å unngå fett har eg positive erfaringar med. Jordbær med en klatt vaniljekesam er et betraktelig bedre alternativ enn jordbær med fløte for oss som passe vekta og fettinnholdet.
Ja, men det går ikke egentlig ut på det samme. Kesam/kvarg er et naturlig alternativ, og vanlig vaniljekesam har 7,4% fett, altså ikke særlig mye. Den nye, "lette" har bare 0,6%, og er tilsatt flere hjelpestoffer, og sukkerinnholdet er faktisk det samme i begge to. Men den lette varianten er også tilsatt oligofruktose som visstnok ikke gir samme effekt på blodsukkeret som vanlig sukker.
Det blir nesten det samme som med yoghurt; ta bort fett og sukker, og tilsett masse kunstige søtstoffer i stedet. Youplait 0,1% er kanskje bortimot fettfri, men noe særlig sunn er den ikke. Forbrukerne blir dessverre lurt i en felle som tilsier at "mager=sunn".
Her gjelder de samme "reglene". Ren mat er det som står i fokus her. Jeg er hellig overbevist om at helmelk er sunnere enn skummet og ekstra lett, da den trossalt er (nesten) slik den var da den kom ut av kua. (Den er jo bare pasteurisert og homogenisert.) Det ble en liten diskusjon med HS om det i går, ja. For ungene må ikke bli fete, må vite. :himle:
Vi bruker også lettrømme om rømmen skal spises kald. Rett og slett fordi den føles "lettere" i munnen, og ikke så sleip på en måte. Men skal rømmen brukes i rømmesaus osv. så bruker vi seterrømme.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.