LittLemen sa for siden:
Jeg har alltid hørt at man ikke skal skylle jordbær, men hvorfor skal man ikke det, egentlig? Eller kan/skal man skylle dem?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
LittLemen sa for siden:
Jeg har alltid hørt at man ikke skal skylle jordbær, men hvorfor skal man ikke det, egentlig? Eller kan/skal man skylle dem?
torsk sa for siden:
Jeg skyller alltid jordbær, for å få av smårusk. Eventuelle bakterier fra uhygeniske jordbærplukkere velger jeg å ikke tenke for mye på. :knegg:
Dixie Diner sa for siden:
De kan få vannete smak av å skylles, spesielt om man tar av hamsen først. Jeg skyller dem med hamsen på, men skyller ikke for lenge, bare fort under. Avføringsbakterier lar seg uansett ikke bare skylles bort sånn, da må man vaske jordbærene med såpe. :knegg:
Irma sa for siden:
Det er på grunn av smaken. Jeg skyller stort sett allikevel. Clostridiumbakterier fra jorda frister ikke. :niks:
Hulda sa for siden:
Skyller dem alltid.
Estrella sa for siden:
Skyller de alltid.
Tallulah sa for siden:
Greier man å fjerne dem ved litt skylling?
Jeg skyller alltid jordbær, men det er på grunn av støv og rusk.
Fibi sa for siden:
Skyller alltid. Vil ikke ha sand og dritt i munnen når jeg spiser, takk.
DM sa for siden:
Jeg skyller og så renser jeg.
Camomilla sa for siden:
Jeg skyller så renser jeg de, men var helt gæern her om dagen og spiste de rett fra kurven uvasket. Kommer til å dø sikkert :knegg:
Irma sa for siden:
Jeg aner ikke. Men siden de bakteriene gjerne finnes i jord og man ved børsting/skylling fjerner jorda, så tror og håper jeg at risikoen minskes.
Skytte sa for siden:
Jeg skyller. Liker ikke jordbær som knaser. :humre:
Che sa for siden:
Jeg skyller også. Renser etterpå.
Lisa sa for siden:
Jeg skyller aldri jordbær, synes det tar vekk så mye av den deilige smaken.
Men så er jeg en enkel sjel som tross alt vokste opp på landet også :knegg: gode minner av jordbær og jord i munnen som liten
Tåtti sa for siden:
Jeg trenger ikke å skylle, for vi har egenplukkede jordbær og derfor full oversikt over plukkernes hygiene. :knegg: Dessuten har vi lagt plastduk i bedene, så bærene får ikke jord og skitt på seg. :)
Jordbær med fløte på,
det er så godt å få.
Det var det første vers,
nå kommer andre vers.
Jordbær med fløte på
...
(gjentas til man er mett)
:lykkelig:
ElinM sa for siden:
Jeg skyller kun når jeg har vært gravid, og syns det er noe herk. Ikke kan jeg da spise bær rett fra kurva kjøpt på torget, og masse jobb er det, og bæra blir lett vassne og ikke så gode. Rusk og jord er det dessuten fint lite av de bære jeg vanligvis kjøper.
Skremmern sa for siden:
Jeg skyller aldri, men har likevel ikke opplevd jordbær som knaser. :hehehe:
Claire sa for siden:
Skyller aldri jordbær. Eller sopp.
Eventuell rusk og insekter plukkes bort. Soppen børstes.
Men jeg er vel antagelig også foruroligende lite bekymret for bakterier.
Tallulah sa for siden:
Jeg skyller sopp også, ikke på grunn av bakterier, de tror jeg ikke forsvinner ved skylling uansett, men på grunn av jord og stein. Jeg har opplevd å få soppstuing på restaurant full av sand.
Soppen blir like fin hvis man skyller den forsiktig og tørrsteker den før man tilsetter smør.
Jordbær spiser jeg ikke selv, så om den er bedre uskyllet vet jeg ikke. :knegg: Markjordbær går rett i munnen.
Dali sa for siden:
Skylle bort smaken av urene, polske hender? Aldri!
Seriøst: jeg skyller svært sjelden jordbærene.
Mor til 4 sa for siden:
Nei jeg skyller ikke jordbær.
Susse sa for siden:
Jeg skyller om vi skal spise dem hjemme og de bærene som skal syltes eller fryses. Når jeg kjøper en kurv til lunsj tenker jeg ikke tanken engang.
Malama sa for siden:
Mannen skyller alltid.
Jeg skyller ikke.
Mannen insiterte på å skylle mine også når jeg var gravid, det aksepterte jeg. Men spiste ikke så mange da...
Guttungen får skylte om mannen gir ham, og uskylte om jeg gir ham.
Slik lever vi lykkelig, på vårt eget vis :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.