Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor best fotobok?

#1

apan sa for siden:

Jeg har tidligere lagd en fotobok på FotoKnudsen. Ble sånn middels fornøyd med kvalitet og trykk. Hva anbefaler dere? Jeg er mest opptatt av at produktet blir bra, selv om det er fint om den applikasjonen man bruker for å lage er noenlunde brukervennlig også.


#2

Veronal sa for siden:

Har laget fotobok fra FotoKnudsen, Allfoto og Japan foto. Den siste vi laget var Japan foto. Kvalitetsmessig har Japan foto vært best. De var også best på leveringstid da vi bestilte før jul i fjor. (Under 1 uke.)


#3

Nin sa for siden:

nfoto.no
Jeg er kjempefornøyd med dem. Super kvalitet og kjapp levering. Fotoknudsen er kjempedårlig i forhold.


#4

Amic@ sa for siden:

Japan photo. Og også enklest med best og raskest måte å lage layout på syns jeg!


#5

Anne C sa for siden:

Jeg liker Japan Photo.


#6

Elise sa for siden:

Elkjøp sin var jeg fornøyd med iallfall.


#7

Muskat sa for siden:

Jeg brukte www.blurb.com og ble veldig fornøyd, uten at jeg har noen andre å sammeligne med. Der kan du også legge ut boken slik at andre kan se deler av den, eller bestille den til seg selv. Og så ligger det ute masse bøker som andre har laget, inspirerende og morsomme å kikke i. :nikker:


#8

gurgle sa for siden:

Jeg har ikke personlig erfaring, men eurofoto.no har fått en ny fotobok som ser ganske bra ut. Har planer om å teste den litt nærmere jul. ;)


#9

Katta sa for siden:

Jeg har bestilt hos ifolor, det var et veldig greit program å bruke, bra muligheter til å variere og kjapt og greit på alle måter. Resultatet i trykken var imidlertid middelmådig mhp billedkvalitet.

Så prøvde jeg fotoknudsen, de er mye dyrere. Programmet er noe dritt, det er helt håpløst å bruke hvis man ikke vil gjøre akkurat slik de har tenkt. Hvis man ikke vil lage alt fra grunnen av i in-design eller tilsvarende, men da forsvinner noe av poenget med en lettvint løsning. Resultatet var noe bedre enn ifolor sin, men absolutt ikke verdt prisen. Og veldig langt fra fotokvalitet. Så jeg er på jakt etter en ny til neste forsøk.


#10

Mex sa for siden:

Elkjøp sin har jeg vært kjempefornøyd med! :)


#11

Fara sa for siden:

Jeg har samme erfaringen:nemlig:


#12

zeppelin sa for siden:

har hørt lovord om postfoto sin, men ikke prøvd noen av dem selv enda. Skal bestille noen nå i sommer er planen ;)


#13

rine sa for siden:

Drar opp igjen denne tråden. Satte i gang med Elkøps fotobok i dag, men det er et par ting jeg sliter litt med:

-Får ikke til å skrive tekst på mer enn ett bilde på hver side. I tillegg ser det ut til at teksten må skrives bildet, finner ikke en plass der jeg kan skrive ved siden av bildene? Noen som vet noe om dette?

-Synes det er vanskelig å zoome ut og inn bilder slik at de passer i rammene- gode råd for hvordan gjøre dette på en enkel måte?

-Har prøve "fotoassistent" men det virker enklere å gjøre jobben selv- hva tenker dere om det?

Blir kjempetakknemlig for svar. :jupp:


#14

Svanen sa for siden:

Jeg bruker den, og enig at ting var litt vanskelig første gangen. Ikke den beste "hjelp" akkurat, måtte prøve meg mye frem og ble ganske frustert.

Tekstboksene kan du flytte akkurat der du vil, trykk på den gule rammen rundt. Vil du ha flere tekstbokser trykker du på "T*-knappen" og flytter den dit du vil ha den. Størrelsen og fasongen regulerer du med firkantene i hjørnene på boksen.

Jeg bestemmer meg for ca fasongen på bildet på samme måten som tekstboksene (må klikke på den først selvsagt så du får den gule kanten). Så zoomer jeg med + og - på verktøylinja (ganske langt til høyre), og du kan klikke og dra på selve bildet til du får plassert den slik du vil i rammen sin.

Jeg bruker ikke assitenten, for jeg vil bestemme selv hvor mange bilder på hver enkelt side, vil at de som hører samme skal komme på samme side. da er det noen ganger 2, noen ganger 4 bilder per side. Bare drar de bildene jeg vil ha på riktig plass.

Ble det mer forståelig dette da?

Har laget ei bok der fra da vi var til New York i påsken. Fornøyd med den. hentet den på Elkjøp ca 6-7 dager etter jeg sendte over. Lagde på "vanlig" papir, og det var mer enn bra nok for meg, men de har mulighet til å ha på fotopapir, som da er tykkere og blankere antakeligvis.
Holder nå på med ei bok til mor mi sin 60 årsdag.


#15

rine sa for siden:

Tusen takk PC. (Artig forkortelse, hva? :humre: ) Joda, jeg ga meg ikke, og klarte det til slutt. :lykkelig: Har brukt hele kvelden (fra 19.00 til nå...) på å lage en stor bok på 66 sider. Ble ganske fin til slutt. :stolt:
Har bare lagret den, ikke bestilt. Vet du (eller andre) om man velger cover og papir når man kommer til selve bestillingen? Fikk iallfall ikke mulighet til å velge det nå.
Lurer også på om det er forsiden på boken som ligger på høyre side når man plasserer bildene som skal utgjøre coveret. Vil gjerne ha det fineste bildet på forsiden, naturlig nok.

Tror jeg tar kvelden mens jeg venter på svar...:natta:


#16

Svanen sa for siden:

Så flink du er!
Størrelsen på boka valgte du vel da du startet, men coveret/innbindingen ser du under produktegenskaper oppe til venstre, der du også kan velge antall sider. Der står det f.eks på min hardcover, med valgene kunstlerret og luksuslerret også. Jeg vet ikke om en kan velge lerret om en har bilde på coveret. Husker ikke når en velger papir, får det sikkert når du bestiller.

Fremsiden er iallfall til høyre, og du kan ha tekst på ryggen på boka.

Jeg har en stund igjen på min bok (også 66 sider tror jeg), men har god tid. Jeg må "snoke" hos mor mi innimellom for å finne gamle bilder og skanne de (har ikke skanner selv). Men er ikke akkurat fornøyd med systemet hennes med bilder... Har en del i album, men mye uten system i konvolutter osv... jeg blir sprø. :gaah: Må selvsagt gjøre det når hun ikke er der og, så det tar litt tid. Mulig jeg må alliere meg med noen tanter for å finne litt hos de. (vil ha et par fra rundt konf. tida...) I dag fant jeg konfirmasjonsgruppebilde da, har lett etter det en stund.


#17

Aiza sa for siden:

Jeg har lest i flere tester at man skal holde seg langt unna japan foto, men at eurofoto var best, men dette varierer vell litt fra test til test også.


#18

Abigael sa for siden:

Jeg har bestilt mange hos japanphoto, og har alltid vært veldig fornøyd :-)


#19

Katta sa for siden:

Nå har jeg prøvd japanfoto, den med fotopapir. Knall kvalitet, og programmet er enkelt å bruke. Anbefales virkelig, jeg kommer til å bestille flere derfra.


#20

Tuddelu sa for siden:

Det har jeg aldri hørt :niks: Tvert i mot har jeg sett at Japans CEWE fotobok har kommet best ut i test :jupp: Jeg har tittet på en del alternativer og synes at Japan photo sin er desidert best mht brukervennlighet og fleksibilitet i oppsett. Den ene fotoboka jeg har bestilt ble veldig fin :jupp: Og jeg fikk til og med to med ei ukes mellomrom, selv om jeg bare bestilte og betalte for én. Men det var nok en feil, da, og ikke noe å regne med :hehehe:


#21

C3PO sa for siden:

Jeg har laget to hos Eurofoto i høst, og har vært fornøyd med kvaliteten. Først laget jeg kvadratisk 30x30, så A4, og må nok si at jeg kommer til å fortsette med A fremover. Det koster en del mindre, og jeg pleier å ha like mange bilder på hver side uansett. Jeg var også heldig med at jeg hadde begynt å lage fotobok nr. 2 da jeg fikk mail om det ville være spesialtilbud på den og den dag, så da gjaldt det å lage ferdig boka, men vente med å bestille den. Og da fikk jeg spart en god del kroner.


#22

Crimina sa for siden:

Jeg er kjempefornøyd med Japan foto. Handler en del der, og har alltid vært fornøyd med kvalitet og service.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.