Jeg skal ha med en tapasrett til ett utdrikkingslag på lørdag. Det er ca. 2 timer å kjøre dit og ikke all verdens kokemuligheter. Det skal ta maks en halvtime å lage, evt. varme opp.
Jeg er veldig glad i scampi og vil gjerne lage noe med det. Noen som har tips? Kan jeg legge frosne ferdigkokte scampi i en marinade og varme opp når de skal lages? Tips til god marinade (gjerne hvitløksmarinade)?
Jeg marinerer scampi i masse grovhakket chili, hvitløk, en haug med koriander , lime og olje. Har bare prøvd det med rå, og så stekt dem etter ca et døgn i marinaden. Men det går sikkert med ferdig kokte også, og så bare varme dem litt.
Noe annet som er veldig godt som er enkelt og ikke krever oppvarming er :
Du tar en tortillalefse, smører på rømme, legger på spekeskinke, legger på litt ruccula og soltørka tomat, drypper over litt balsamico og ruller sammen. Skjær i passe biter. Kjempedigg :-))
Du kan marinere rå scampi og steke de på plass. Stekingen tar ikke mer enn 2-3 min. på sterk varme.
En god marinade (til ca. 30 scampi):
4 ss olivenolje
2 ts soyasaus
2 ts sitronsaft
4 knuste hvitløksfedd
1 ts salt
2 krm grovkvernet pepper
Skal marineres i minst 2 timer - akkurat passe til kjøreturen.
Solmettet tomatsaus er nydelig til, sammen med litt ruccula eller hjertesalat:
3 middels store tomater
1 ts honning
1 krm salt
2 ss olivenolje
20 g soltørkede tomater
2 ss rødløk
2 ts knust rosépepper
1/2 ts finhakket chili
Del tomatene og fjern kjernene. Finhakk tomatene i en food processor. Tilsett honning, salt, finhakkede soltørkede tomater og olje. Finhakk rødløken og bland den inn sammen med rosépepper og chili.
En annen ting som er UTROLIG godt er å vikle inn små klumper med mozarella med parmaskinke. Sett en liten tannpirker i hver. Varmes i ovnen på 200 grader i 10 min. Snacks!!
Ellers kan jeg anbefalle Asparges i bacon og parmasan
4 porsoner
20 asparges
ca 10 baconskiver
1 dl revet parmasanost
Skrell aspargenene og fjern roten. Kok i et min. Avkjøles
Surr en bacon rundt aspargesen og legg dem ved siden av hverandre i ilfast form.
Dryss over parmasan
Dette gjør du hjemme før du drar.
Så er det bare å gratinere dem i ovnen på 225 grader i ca 10 minutter