Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

God saus til skalldyr

#1

Line sa for siden:

Tenkte å lage en god saus til reker/sjøkreps.
Noen som har en god og enkel oppskrift?


#2

Claire sa for siden:

Jeg synes egentlig aioli er det aller beste til skalldyr. Ev. en rømmesaus med sitron og masse dill oppi.


#3

Lykken sa for siden:

Det er mer enn dressing, men jeg bruker den alltid til skalldyr.

1-2 beger Creme Fraiche eller lettrømme
1/2-1 presset hvitløk
ca 4 ss mango chutney hot (fås på glass)
Litt pepper og urtesalt
må smakes litt til.


#4

amylin sa for siden:

Til sjøkreps er det veldig godt å ta smør, bladpersille, fersk sopp, purre og litt fersk chili og kjøre det i food processor til smøret er luftig. Bre det over halve sjøkreps og sett det i ovnen til smøret er smeltet. Blir veldig godt.


#5

Elin sa for siden:

En enkel kald saus som er knallgod til reker (som alternativ til irriterende kjedelig majones...):

  • beger lettrømme
  • beger rød lodderogn
  • finhakket rødløk
  • 1 ss sweet chilisaus
  • litt dill
  • et fed eller to med hakket hvitløk

alt røres sammen til mølje. Kan med fordel lages noen timer før servering, sånn at den får "satt seg".


#6

eka sa for siden:

Så mye spennende. Skal servere reker om et par helger, så her følger jeg med. :)


#7

Xian sa for siden:

Denne står og godgjør seg i kjøleskapet nå. Den smakte helt nydelig alene, og skal nok gjøre seg godt sammen med reker og kamskjell i kveld. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.