Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hund for de med allergi


#2

Lyppa sa for siden:

Du får nok litt problemer med å skaffe en allergivennlig hund med muskler og tenner. De mest allergivennlige er vel puddel og vannhund. Men man kan reagere på dem også. En stor kongepuddel er egentlig ikke så dum hvis den er helt kortklipt, ikke i en sånn fjasete klipp med kuler på bena! lerhøyt


#3

Avatar sa for siden:

Jeg er veldig allergisk og har denne:

Hun har muskler og tenner. :nemlig:


#4

Lyppa sa for siden:

Er det en slags mynde?


#5

Irma sa for siden:

Jeg er allergisk mot pelsdyr, og det finnes vel knapt noen dyr jeg reagerer mer på en såkalte allergihunder. Jeg ville ikke ha forsøkt å overtale en allergisk partner til å kjøpe en såkalt allergihund.



#7

Propella sa for siden:

Jeg må si at jeg er veldig skeptisk til dette med såkalte allergi-hunder. Er man allegisk mot pelsdyr eller hund synes ikke jeg at man bør skaffe seg det. Sjansen for at man før eller siden også utvikler allergi mot hunden man har er stor. Har man hundeallergi og man blir utsatt for det allergenet hele tiden jobber immunforvaret hele tiden. Man trigger allergien og det kan bli mye verre.


#8

Irma sa for siden:

For meg høres allergi ut som en god nok grunn i seg selv. Tror du han tøyser når han sier at han er allergisk mot hund, siden du mener at han bruker det som et påskudd?


#9

Hjertensfryd sa for siden:

Eg fekk uventa beskjed hjå legen min at eg var allergisk mot hund. Då skjønte eg kvifor eg alltid blei så snufsete når me var hjå svigers.
No når dei ikkje har hund lengre har eg faktisk ikkje utslag lengre heller.

Aldri i livet om eg hadde skaffa oss hund, sjølv om eg aldri så masse har lyst på det. Å risikera å trigge ein liten allergi til ein "stor" allergi og måtte gje vekk hund og alt det måtte medføre vil eg ikkje utsetta familien for.


#10

Magica sa for siden:

Vi har hund, en alpinsk dachsbracke (sjelden vare, ligner drever og beagle), den har kort hår, men ikke pinnkort. Jakthund. Realt tøff i trynet og viser tenner mot alt (for mye) jaktbart. :knegg: Utrolig god og snill familiehund!

Vi trodde eldste sønnen kunne reagere (han er allergisk mot en del annet) og vi hadde to lånehunder: en dachs (samme pelstype) og en boxer (mer korthåret). Disse lånte vi hver sin helg, av venner.

Gutten vår reagerer ikke på hund, fant vi da ut etter disse helgene, og etter allergiprøver.

Vi har snart hatt vår hund i 1,5 år. Det er en jakthund. Nå viser det seg overraskende nok at JEG er allergisk mot hund. Det fant jeg da ut etter besøk først hos, så av en Jack Russel terrier. Positivt utslag på allergitest som jeg tok etter denne noe overraskende reaksjonen. Jeg reagerer overhode ikke på vår hund, flaks der. Jeg reagert heller ikke på de to overnevnte låne-hundene. :)

Valpe-Mira:


#11

Skvetten sa for siden:

Dette er hunden sin det!
Bruke dere den til jakt eller spor?


#12

Magica sa for siden:

Mira er en jagende hund som brukes til drev på rådyr og hjort av oss. I opprinnelsen, Tyskland/Østerrike brukes den til villsvin, hare og mye annet. Ligner mye på dachs men har lengre bein og fungerer bedre på snø/terreng, og dessuten har hun kortere drev (ca 20 min), dachs kan jo være over alle daler og hauger, og borte et par dager.

Vi har trent mye på blodspor og hun har snart bestått prøven. Hun bestod faktisk nesten i dag, helt til en liten søt fugl spratt opp rett før siste del av sporet. Men hun lar seg altså distrahere, hun er ung og litt vill på alt som rører seg. Snart er det i boks, og da får vi i tillegg en godkjent ettersøkshund. :)

For interesserte: www.dachsbracke.no/

Et litt nyere bilde fra en 5-års dag i mai, hunden var med og det var stor stas for alle. :knegg:


#13

Skvetten sa for siden:

Selv har jeg drevet med dachs, hatt to godkjente ettersøkshunder og drevet med jakt, storvilt med den strihårete jeg hadde. Fantastiske hunder disse kortbente drivende hundene på drev.


#14

GydaG sa for siden:

Jeg har to portugisiske vannhunder, og det er store hunder i mellomformat, og vi kipper de helt ned noen ganger i året og gidder ikke styre med denne raseklippen som mange syns er litt rar ;)
Man vet jo aldri hva man reagerer på, men vi har lånt ut våre til flere familier her i Oslo-Akershus for at de skal få teste om dette er en rase som passer for dem. Du får si fra om dere har lyst til å ta dere en tur å hilse på våre, og så kan jeg jo legge ved et bilde av de kule bikkjene mine ;)


#15

Benzo sa for siden:

Jeg reagerer på de såkalte allergivennlige hundene. Kanskje ikke så mye astmatisk, men intens kløe i øynene og utslett.


#16

Floksa sa for siden:

Det som er viktig er å sjekke godt med rasen først, allerhelst låne et individ over noe tid.
Også må mannen din bruke mye tid i valpekassa hos oppdretter og plukke den valpen han reagerer minst på.
Det er visstnok store individ forksjeller på hva man reagerer på ( pussig nok).

Og det er vel ingen hemlighet at det finnes folk der ute som er "noe" opphengt i allergien sin og misbruker den uten at jeg skal si noe som helst om TS sin partner :)


#17

Candy Darling sa for siden:

Hvis man er allergisk, er sjansen stor for at man vil utvikle stadig sterkere reaksjoner hvis man blir eksponert for allergenene. Det eneste som hjelper, er å holde seg unna. Man kan vel også øke sannsynligheten for å utvikle allergi eller kryssallergi for andre ting også, hvis man går rundt i "allergisk tilstand".

Det finnes ikke pelsdyr som ikke gir allergi overhodet, så hvis man absolutt skal ha hund, ville jeg definitivt prøvd i en uke eller to før jeg hadde anskaffet meg hund.

Sneipen har pr. i dag bare kontaktallergi mot hund, dvs. han reagerer bare hvis han tar på hund og gnir seg i øynene. Jeg ønsker ikke at han skal utvikle sterkere allergi, og holder ham unna hunder så godt jeg kan. Alvorlig pelsdyrallergi kan være veldig plagsomt i det offentlige rom, som flere her inne kan fortelle om. :)


#18

Propella sa for siden:

www.naaf.no/no/Fakta/Pollen/Faktaark_kryssreaksjoner_revidert_21_juni_2006/

www.naaf.no/no/Fakta/Allergi/Dyreallergi/

www.nettdoktor.no/sykdommer/fakta/allergikjaeledyr.php

[/LIST]


#19

Candy Darling sa for siden:

Det er ikke nødvendigvis noen sammenheng mellom ulike pelsdyr, tror jeg. Men jeg synes du sa at han allerede var allergisk for hund? :litt forvirret:


#20

indie sa for siden:

Det jeg har hørt er at det er vanligst å reagere på hest og katt, mens hund kan være noe mer "allergivennlig", om noe kan kalles det. Om det er noen sammenheng mellom de forskjellige dyrene vet jeg ikke.

Når det er sagt er jeg enig med Scarlett. Sambo vokste opp med dyr i huset, og han var nok generelt mer allergisk mot alt etter noen år med husdyr, selv om han ikke viste noen symptomer da de anskaffet seg husdyret. Selv er jeg veldig glad i katter, og den dagen det kommer en kur for allergi eller noe, så skal jeg ha en katt med en gang. Før det kommer jeg aldri til å få en katt, av hensyn til sambo, samme hvor mye jeg savner å ha en. Stoler med andre ord ikke på såkalt allergivennlige husdyr.


#21

Avatar sa for siden:

Helt fantastisk! Lettlært og god. Rolig inne og full fart om hun får løpe ute.
Flott med barna, rolig og tålmodig!

Ja. En Whippet. Ingen over, mange under! :riktig:


#22

Skvetten sa for siden:

Pelsdyr inkluderer også marsvin, kanin og alt annet med pels, hest inkludert.


#23

gnuri sa for siden:

Det er i allefall VELDIG viktig å prøve den aktuelle rasen godt på forhånd. Jeg er veldig allergisk, og reagerte også på noen av de såkalte allergivennlige hundene, men den vi kjøpte går fint. (Vi har hatt ham i ett år snart nå, og jeg har aldri reagert noe som helst på ham. Men han blir også dusjet minst en gang i uka, så det spiller muligens også inn ? )

Katter får jeg astmaanfall av etter kort tid. Vi prøvde å få oss katt, men måtte gi de videre etter kun et døgn. Da var jeg syk i 14 dager etterpå.

I allefall lykke til med valg :klem:


#24

Che sa for siden:

Som tidligere whippeteier, så sier jeg meg veldig enig i hvor fantastisk denne hunden er. MEN, den anses ikke som en allergivennlig hund. Den har bare ett lag pels mot 3 som de fleste andre hunder han, så den er jo lett å holde ren - men den røyter. De vennene jeg har hatt har reagert på whippet altså.


#25

Avatar sa for siden:

Jeg anbefalte den ikke som en allergivennlig hund altså.
Sa bare at jeg har en slik. Jeg visste ikke at jeg var allergisk før etter at vi fikk den.

Whippet røyter? Da har dere vært uheldige tror jeg.
Den er jo kjent for å ikke røyte. Her er det i alle fall ikke ett eneste hår!
Bliss bruker stoffstolen vår til å tørke seg på/gni seg inntil når hun er våt.
Selv da ligger det ikke igjen ett eneste hår etter henne. Veldig deilig!

Uansett, det er vel ikke hårene man reagerer på, men midden i huden. Eller?


#26

Pelen sa for siden:

Jeg er allergisk og har hatt Bichon Havanaise som er en allergivennlig hund. Men jeg var allergisk og det var slitsomt og jeg fikk mer ogm er astma så når han var 8 år så fikk han et nytt kjærlig hjem av folk vi og han kjenner. Fryktelig trist. Nå er dette en hund som ikke er stor, men jeg ber deg om å tenke igjennom det nøye uansett. La mannen din gå med på det på hans premisser. Jeg lånte en av samme rase et døgn, men jeg kjente litt allergi da også, men hos oss var det jeg som ville ha hund.


#27

Magica sa for siden:

Ja, jeg ante heller ikke at jeg var allergisk. Min dach-lignende hund er vel heller ikke typisk allergivennlig? Men jeg reagerer ikke i det hele tatt på denne.


#28

turi sa for siden:

Noe som jeg veldig ville tatt i betraktning om jeg visste at det var allergi i familien, og jeg tenkte på å få meg hund, var: ønsker jeg å utsette barna for den forferdelige opplevelsen det er å eventuelt måtte levere fra seg en hund etter 6 mnd, fordi en da finner ut at en ikke kan ha hund alikevel. Og ønsker jeg å utsette en hund for det?


#29

Che sa for siden:

Han røyta lite normalt sett, men i perioder (Hamnskifte) røyta han mye. Vår hund var jo så lys i tillegg, så det vistes veldig godt.

Det er jo ikke pelsen man reagerer på nei...


#30

Candy Darling sa for siden:

Allergi er ganske arvelig, ja, men det er ikke sikkert at de vil reagere på hund hvis de blir allergisk.

Både Rhett og jeg er allergiske, selv om ingen av oss er veldig plaget lenger. Begge barna våre er atopiske, og jeg vil aldri anskaffe noen form for pelsdyr. Jeg synes ikke det er verdt det vs. risikoen for å utvikle allergi.


#31

Fruktflua sa for siden:

En jeg kjenner som er hyperallergisk mot alt som heter pelsdyr, traff ei dame med en Jack Russell. Den reagerte han overhodet ikke på, så etter bruddet ble hunden boende hos ham.


#32

amelia sa for siden:

Ellers er jo labradoodle blitt en veldig populær rase. Den er jo passe stor og har både tenner og muskler:riktig:



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.