Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan tilberede salmalaks?

#1

daffy sa for siden:

Kan jeg få din beste oppskrift med Salmalaks? Tilbehør og eventuell behandling av laksen. Men den er vel kanskje best rå, eller?


#2

banana sa for siden:

Vi lager laksetartar, eller griller den i grillpanne så den er nesten rå inni. Av og til ovnsbaker vi den i form uten lokk eller folie, ca. 8 minutter er nok. Den er av så høy kvalitet (ut fra det jeg er i stand til å bedømme, i allefall, luktfri og smaker nydelig) at det nesten er synd å varmbehandle den. Vi har undersøkt med produsenten og den er trygg å spise rå. Det finnes nokså mange oppskrifter på internettsiden deres.


#3

Benzo sa for siden:

Spiser rett fra pakka. :flau:


#4

safran sa for siden:

:nikker: Og gjerne med litt hakket koriander fra glass.Og masse wasabi i soyasausen, og syltet ingefær mellom hver bit. Noen ganger lager jeg makiruller av den, men det tar jo litt lenger tid.


#5

DM sa for siden:

Jeg skulle ønske jeg var så modig! Men om jeg skal forsøke meg på noe rått, så må jo salmalaks være det beste å forsøke seg på ... :gruble:

#6

Candy Darling sa for siden:

Vi bruker den som sashimi, ja, med soya, ingefær og wasabi til. Nam.


#7

Stikka sa for siden:

Salmalaksen er vel eneste fisken med sushikvalitet som selges i norske butikker nå, så den kan helt fint spises rå.

Litt limejuice over tynne, rå lakseskiver er også godt. Limejuicen reagerer med laksen så den føles ikke helt rå.

Forrige uke stod det en mann og serverte smaksprøver på salmalaks i butikken her. Han hadde stekt biter litt i stekepanne og så tømt en boks creme fraiche og tre spiseskjeer soyasauce over. La det putre litt og server. Det var utrolig godt.


#8

Fruktflua sa for siden:

Vi har spist salma med japansk soyasaus, syltet ingefær og avocado i dag. Den laksen er nydelig.


#9

Kanina sa for siden:

Må signere Hattifnatten! Lakse-sushi er det beste jeg vet, og det letteste å like hvis man er nybegynner. Tenk deg røykelaks (hvis du liker det). Så tenker du deg at konsistensen er litt mer spenstig (men likevel myk og mør), og så tenker du deg at røykt-smaken er borte, og at det bare smaker friskt! Kokt fisk er trevlete i forhold, og smaker faktisk gjern mer "fisk" enn rå fisk (av god kvalitet).


#10

DM sa for siden:

Jeg har egentlig aldri spist det, - den er jo "rå". :knegg: Men jeg må forsøke dette. Jeg kan jo ikke fortsette å være pyse.

#11

Stikka sa for siden:

Har du aldri spist sushi heller?


#12

Fruktflua sa for siden:

Du må jo starte med feks. Califonia-maki. Der får du maki med grønnsaker og en bitteliten bit laks (eksempelvis). En god start. :)


#13

ArneJohan sa for siden:

Dette blir for dumt. Fisk utan at det smakar fisk? Kva er då vitsen?


#14

Ru sa for siden:

Vitsen er at du da faktisk er sikret at den er fersk.
Fisk som lukter fisk, er som kjent ikke akkurat fersk fra havet ...


#15

Kanina sa for siden:

:knegg: Det kan du si. Det smaker jo "fisk" slik det skal smake. Kokt fisk smaker til sammenligning gjerne litt "tran"-aktig.


#16

Pebbles sa for siden:

Jeg leste "Hvordan tilberede salmiakklaks". Det vil jeg bestemt fraråde, altså. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.