Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mat til én

#1

pulverheksa sa for siden:

Jeg trenger inspirasjon til hva jeg kan lage til middag bare til meg.
I dag tror jeg det blir blomkålsuppe, men jeg har to dager til helt for meg selv. Jeg har mye i skapene, men det blir så mye mat bare til meg. Det er tydeligvis for lenge siden jeg var ensom student, og det kostholdet jeg hadde da er ikke like spennende lenger.
Har dere noen gode forslag, oppskrifter og tips til mat for en?


#2

Frøy sa for siden:

Bakt potet?


#3

pulverheksa sa for siden:

Nam. Hva fyller en disse med? Noen gode forslag? Jeg pleier å putte oppi restemat fra f.eks. taco, men det er ikke alltid jeg har i hus glad i taco.


#4

Frøy sa for siden:

Rømme, hvitløkssmør, bacon, potetkrydder, kjøttdeig med godt krydder på.


#5

LittLemen sa for siden:

Sjelden jeg spiser middag alene, men når det skjer steker jeg ofte en kyllingfilet, skjærer opp litt passende salatgrønnsaker og danderer det pent på tallerkenen. Kverne litt salt og pepper over salaten, en dæsj eddik og olje over og har litt sweet-and-sour-saus over kyllingfileten. Godt, raskt og enkelt :)


#6

Albertine sa for siden:

Det enkleste er jo å lage en middag for to i morgen og så spise restene i overmorgen.


#7

Skytte sa for siden:

I dag stekte jeg meg en mørbradbiff og hadde masse wokgrønnsaker (1/2 pose frossen varian) med en håndfull usaltede cashewnøtter til. Hadde litt teriayakisaus over grønnsakene og serverte (meg selv :humre: ) kesam til. Det var supergodt! Kjapp og god mat. Ganske så sunt også. :glis: Funker sikkert veldig bra med kylling, svin eller laks også.


#8

turi sa for siden:

Grønnsaksuppe, den holder seg over flere dager og det er knallgodt med godt brød!


#9

Mjau sa for siden:

Pitabrød med diverse fyll :)
Jeg har dilla på det nå. Spiser med rømmedressing (tzatsiki), salat og litt av en løvstek.


#10

Señora sa for siden:

Legg fisk/grønnsaker/poteter i skiver i folie med salt/pepper, samt en marinade eller oystersaus. Smekk i ovnen på 250 grader til fisken er ferdig (aner ikke hvor lenge), evt. grill på gassgrill om du har. Lettvindt og veldig godt.


#11

Che sa for siden:

Laks selges jo i pakker som er delt opp stykkvis. Den som er marinert i sitron og pepper er kjempegod. Stekes i ovnen og serveres med gode poteter, rømme og agurksalat. Alt kan med enkelhet lages i små porsjoner.

Ellers så steker du en kyllingfilet i biter, koker båndspaghetti, tar frossen spinat, purre, hvitløk, pittelitt vann og creme fraiche i en kasserolle og koker det opp til en saus. Denne sausen funker godt til kylling og spaghetti.


#12

Jinx sa for siden:

En kyllingfilet i stekeovnen med pesto over, varm litt hakka tomater med urter og litt pasta.


#13

Hjertensfryd sa for siden:

Viss du skal ha de veldig enkelt så lager du deg ein omelett, med salat og brød til.


#14

Obelix sa for siden:

Fjordland.


#15

pulverheksa sa for siden:

Pleier å lage pannekakeomelett til frokost.
Ett egg, en desj melk, halvannet ss jyttemel og det jeg har av godt i kjøleskapet som ost, paprika, vårløk, mais, skinke, pølser, rester etc. Serveres med salat til.


#16

pulverheksa sa for siden:

Smaker det godt?
Har ikke smakt annet enn pastaen (som forøvrig er god den).


#17

Che sa for siden:

Fjordland smaker høgg. Ikke en gang bikkja vår spiste fjordland. (Den spiste sin egen drit - for å sette ting i perspektiv) Med mindre du liker maten oversaltet da....


#18

Jinx sa for siden:

Jeg syns Fjordland er god,mye av den da. Den laks med urtesaus syns jeg er veldig god.Ikke liker jeg saltet mat,også er jeg ganske kresen. ;)


#19

Arona sa for siden:

Da spiser jeg alltid det gubben ikke liker!!!

Som regel fisk.

Kjøper en ordentelig fin filet av det jeg måtte ønske og steker i ovnen (stort sett). Har ofte salat og ris til, samt bearnaise. Sikkert kjedelig for mange, men jeg elsker det.

Fra singeldagene, kan jeg nevne at det ble laget en del porsjonspizza (eller stor pizzs med rester til frokost/brunsj/lunsj dagen etter), bakt potet med bacon, mais, kryddersmør og rømme, kyllingfilet eller strimlet svinefilet i pitabrød.


#20

Sundae sa for siden:

Lag en pai. Det er godt. Bunn er laget på null og niks, og så fyller du med det du liker (skinke, ost, broccoli, grønsaker etc etc). Da kan du ta en bit idag og en bit imorgen og så fryser du resten. :nikker:


#21

Benzo sa for siden:

Mac&cheese. :nam:


#22

Señora sa for siden:

Pitapizza, del et pitabrød i to, smør på pizzasaus eller lignende, ta på det du har av pålegg, skinke, spekepølse, noe pølserester, løk, sopp, paprika, tomat eller lignende etc. ost på toppen, litt oregano. Stekes til osten er gyllen.


#23

Señora sa for siden:

Fersk pasta kokes ferdig, bland i creme fraiche, finhakket løk, litt hvitløk, en boks reker/blåskjell, litt kokt brokkoli, bland, spis.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.