Jeg trenger inspirasjon til hva jeg kan lage til middag bare til meg.
I dag tror jeg det blir blomkålsuppe, men jeg har to dager til helt for meg selv. Jeg har mye i skapene, men det blir så mye mat bare til meg. Det er tydeligvis for lenge siden jeg var ensom student, og det kostholdet jeg hadde da er ikke like spennende lenger.
Har dere noen gode forslag, oppskrifter og tips til mat for en?
Sjelden jeg spiser middag alene, men når det skjer steker jeg ofte en kyllingfilet, skjærer opp litt passende salatgrønnsaker og danderer det pent på tallerkenen. Kverne litt salt og pepper over salaten, en dæsj eddik og olje over og har litt sweet-and-sour-saus over kyllingfileten. Godt, raskt og enkelt :)
I dag stekte jeg meg en mørbradbiff og hadde masse wokgrønnsaker (1/2 pose frossen varian) med en håndfull usaltede cashewnøtter til. Hadde litt teriayakisaus over grønnsakene og serverte (meg selv :humre: ) kesam til. Det var supergodt! Kjapp og god mat. Ganske så sunt også. :glis: Funker sikkert veldig bra med kylling, svin eller laks også.
Legg fisk/grønnsaker/poteter i skiver i folie med salt/pepper, samt en marinade eller oystersaus. Smekk i ovnen på 250 grader til fisken er ferdig (aner ikke hvor lenge), evt. grill på gassgrill om du har. Lettvindt og veldig godt.
Laks selges jo i pakker som er delt opp stykkvis. Den som er marinert i sitron og pepper er kjempegod. Stekes i ovnen og serveres med gode poteter, rømme og agurksalat. Alt kan med enkelhet lages i små porsjoner.
Ellers så steker du en kyllingfilet i biter, koker båndspaghetti, tar frossen spinat, purre, hvitløk, pittelitt vann og creme fraiche i en kasserolle og koker det opp til en saus. Denne sausen funker godt til kylling og spaghetti.
Pleier å lage pannekakeomelett til frokost.
Ett egg, en desj melk, halvannet ss jyttemel og det jeg har av godt i kjøleskapet som ost, paprika, vårløk, mais, skinke, pølser, rester etc. Serveres med salat til.
Fjordland smaker høgg. Ikke en gang bikkja vår spiste fjordland. (Den spiste sin egen drit - for å sette ting i perspektiv) Med mindre du liker maten oversaltet da....
Kjøper en ordentelig fin filet av det jeg måtte ønske og steker i ovnen (stort sett). Har ofte salat og ris til, samt bearnaise. Sikkert kjedelig for mange, men jeg elsker det.
Fra singeldagene, kan jeg nevne at det ble laget en del porsjonspizza (eller stor pizzs med rester til frokost/brunsj/lunsj dagen etter), bakt potet med bacon, mais, kryddersmør og rømme, kyllingfilet eller strimlet svinefilet i pitabrød.
Lag en pai. Det er godt. Bunn er laget på null og niks, og så fyller du med det du liker (skinke, ost, broccoli, grønsaker etc etc). Da kan du ta en bit idag og en bit imorgen og så fryser du resten. :nikker:
Pitapizza, del et pitabrød i to, smør på pizzasaus eller lignende, ta på det du har av pålegg, skinke, spekepølse, noe pølserester, løk, sopp, paprika, tomat eller lignende etc. ost på toppen, litt oregano. Stekes til osten er gyllen.