LilleT sa for siden:
Oppskrift anyone? :blafre:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
LilleT sa for siden:
Oppskrift anyone? :blafre:
Nessie sa for siden:
Denne ser god ut iallefall?
Ingredienser:
Ant : 4
2 porsjoner med Makaroni
1 kylling
1 boks mais
1 løk eller purre
1 rød paprika
1 krt. rømme
1 krt. fløte
Revet ost
Fremgangsmåte:
Makaronien kokes på vanlig måte Kyllingen renses og skjæres opp i biter. Løk el. Purre og paprika kuttes opp i små biter.
Makaroni, kylling, løk el. purre og mais, rømme og fløte helles og blandes i en ildfast form. Smak til med salt & pepper, eller annet krydder, og ha godt med revet ost på toppen.
Gratineres på 225° i ovnen ca. 15 minutter eller til osten er gylden. Serveres med baguett/smør og blandet salat! Hvis det er mer igjen av denne deilige retten, anbefaler jeg at du varmer den opp dagen etter i en vanlig kasserolle. Det er kjempegodt. Bon Apetitt!
Drikkeforslag:
Velg en ukomplisert hvitvin: Loosen Riesling Kabinett 2007, kr 79.90 (34784 - basisutvalg (distriktsortiment))
Nessie sa for siden:
Her er en annen:
Ingredienser
ca 5 stk kyllinglår naturell
1 stk knollselleri (sellerirot) i litt store biter
3 ½ stk gulrot i litt store biter
1 ½ stk løk i båter
1 stk hvitløk (kan sløyfes)
noen kvister timian
ca 2 dl matfløte
salt og pepper
Fremgangsmåte
Stek kyllinglårene i smør i en gryte. Ha i grønnsaker, timian, fløte, salt og pepper og la det hele trekke til kjøtt og grønnsaker er møre. Server ris til.
Nessie sa for siden:
Ingredienser
1 stk kylling (ca. 1500 g)
olje til steking
salt og kvernet pepper
5 dl hvitvin
2 dl tomatjuice
1 ss tomatpuré
1 stk hønsebuljongterning
2 stilk frisk rosmarin
6 blad frisk salvie
2 stk laurbærblad
6 stk potet
1 stk løk i båter
1 stk finhakket rød chili
1 stk grønn paprika i strimler
1 stk bifftomat
3 skive bacon i strimler
salt og kvernet pepper
ei klype sukker
Fremgangsmåte
Del kyllingen i 8 biter. Stek bitene i olivenolje og ha på salt og kvernet pepper.
Legg bitene over i en gryte. Kok ut pannen med litt vann og en buljongterning og ha det i gryten. Tilsett vin, tomatjus, tomatpuré, urter og laurbærblad. La det småkoke/trekke under lokk i ca. 15 minutter.
Skrell poteter og del dem i kløfter. Ha poteter, løkbåter og chili i gryten og la det koke ca. 10 minutter eller til potetene er møre. Tilsett paprikastrimler, tomater i grove biter og bacon mot slutten av koketiden. Smak til med salt og kvernet pepper.
Kyllinggryten serveres rykende varm i dype tallerkener med godt brød til. Pynt eventuelt med litt sprøtt bacon og urter.
Nessie sa for siden:
Her er flere!
www.egg.no/RecipeResult.aspx?freetext=kyllinggryte&bgstyle=&mnu1id=&mnu2id=&mnu3id=
Nenne sa for siden:
Her er en jeg har funnet her, det er mer enn ovnsrett enn en gryte:
Gratinert Kyllinggryte
Ant : 4
2 porsjoner med Makaroni
1 kylling
1 boks mais
1 løk eller purre
1 rød paprika
1 krt. rømme
1 krt. fløte
Revet ost
Fremgangsmåte:
Makaronien kokes på vanlig måte Kyllingen renses og skjæres opp i biter. Løk el. Purre og paprika kuttes opp i små biter.
Makaroni, kylling, løk el. purre og mais, rømme og fløte helles og blandes i en ildfast form. Smak til med salt & pepper, eller annet krydder, og ha godt med revet ost på toppen.
Gratineres på 225° i ovnen ca. 15 minutter eller til osten er gylden. Serveres som den er eller med baguett/smør og blandet salat!
Benzo sa for siden:
5 kyllingfileter eller 1 grillet kylling
1-2 løk
2 fedd hvitløk
2 ts karri
1 ts paprikapulver
1 ts pepper
4 ts estragon
1 boks knuste tomater
1 beger creme fraiche
4 ss søt chilli saus
1 ss mango chutney
1 dl. Vann --
2 ts buljongpulver- eller flytende kyllingbuljong
Surr løken blank, tilsett hvitløk og krydder og bland godt, la alt surre et par minutter og tilsett de øvrige ingrediensene. La det småputre 10-15 min
Serveres med salat, ris & nan-brød
LilleT sa for siden:
Takk skal dere ha! :neie:
LittLemen sa for siden:
Skjær et passende antall kyllingfileter i biter. Stek i en stor gryte.
Skjær opp masse grønnsaker (En toliters isboks full brukte jeg sist til 650 g fileter - løk og paprika passer godt, jeg pleier også å ha i mye annet - det jeg har)
Hell grønnsakene over kyllingbitene og fres det litt sammen.
Hell over et glass salsa og en liten kartong matfløte. Kokes opp. La det småkoke til kyllingen er gjennomkokt.
Enkelt og godt :)
IOA sa for siden:
Jeg pleier også å lage en variant av denne, den er som LittLemen sier veldig enkel og god. En vinner hos barn!
LilleT sa for siden:
Takk! Serverer du ris til?
LittLemen sa for siden:
Ris er godt til, ja :)
LilleT sa for siden:
Hm, jeg tror jeg skal prøve meg på den, LittLemen. Hvor mye kylling ville du ha beregnet til seks personer?
LittLemen sa for siden:
Tja, kommer litt an på hvor store og hvor sultne de er, men kanskje 1,5-2 fileter pr. pers?
Nessie sa for siden:
1,5 må vel holde? 2 stk er i overkant mye pr pers synes jeg, når man har en del tilbehør (Brød? Ris? Salat?)
LilleT sa for siden:
Hm ... Hvor store fileter snakker vi om nå? Jeg har harrypakninger, og de filetene er store ...
daffy sa for siden:
Denne er enkel og utrolig god;
Stek kyllingfileter på begge sider i sautépanne så de får fin stekeskorpe. Ta kyllingfiletene ut av pannen mens du myksteker sjalottløk og mass hakket paprika i pannen. Ha på en dl tørr vermut eller hvitvin (eller litt eplesideredikk eller sitron. Noe surt altså), og la det surre litt så alkoholen fordamper. Ha i et beger Creme Fraishe, en ss Dijonsennep og masse timian (fersk eller tørket). Ha også i like mye buljong (Helios sin grønnsakbuljong er veldig fin, eller så kan du bruke kyllingbuljong) som Creme Fraishe. Bland alt godt og legg tilbake kyllingfiletene i pannen og la surre til filetene er ferdige. Kyllingen blir veldig mør både av sausen og av den forsiktige varmebehandlingen når du gjør det på denne måten.
Jeg pleier å servere denne med ris til.
Nessie sa for siden:
Da holder det i grunn med 1 pr stk synes jeg. Om man er 6 stk da så kan du kanskje ta 7-8 fileter. Maks.
LilleT sa for siden:
Da tenkte vi akkurat likt. Jeg tok akkurat ut sju fileter av fryseren. :nikker:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.