Jeg har fått med meg at mange lager havregrøt til frokost hver dag og at det er ulike måter å gjøre det på. Med eller uten melk, med eller uten sukker, tykk/tynn konsistens, diverse frukt, rosiner, nøtter osv i.
Jeg lager den slik:
1,5 - 2 dl havregryn (bytter ut litt av mengden med hirseflak)
2,5 dl vann
2,5 dl melk
1 most banan
kanel
kardemomme
litt salt
Kokes opp og la det småkoke til den har ønsket konsistens. Når jeg tar den av platen har jeg oppi en liten klunk god, kaldpresset olje uten mye smak. Avocadoolje, f.eks. Kanskje også en eggeplomme.
Knerten er kjedelig. Han vil ha sin havregrøt enkel: 1 dl havregryn, 1 dl vann, 1 dl melk og et par saltkorn. Kjøres i mikro 2 x 1 minutt (rører mellom de to gangene).
Vi har forsøkt å gjøre den mer spennende, men det vil han ikke ha. Han får havregrøt hver kveld ... når vi er hjemme.
Jeg lager det på slump. Jeg tar en neve havregryn i kjelen, bittelitt vann, varmer opp og sper med melk. Når det er ferdig tar jeg en bitteliten klunk sunn olje oppi (avocado, oliven eller valnøtt), rosiner og kanel. Av og til annen frukt i biter også. Serveres med liten smørklatt.
En neve eller to havregryn
Passe mengde vann til at den blir en tykk grøt når den har kokt opp
Spe med skummet melk til passe konsistens
En dæsj salt
Mos en banan i tallerkenen og rør inn grøt.
Voila- klar til spising. Mannen mener det er drapsforsøk de gangene jeg prøver å servere det til ham da.
Veldig enkel variant her. litt vann, et par never havremel, kokes til passe tykk. Har i litt salt i vannet. Spises med sukker og melk på. Evt blandes med en moset banan. Eller med eplemos og kanel på.
Vi følger oppskriften ifht lettkokte havregryn, og bruker halvparten av væskemengden med vann og halvparten med Q-melk ekstra lett. Jeg fristes ikke av havregrøt på vann. Er dessverre ikke så kreativ når det gjelder hva man putter oppi, så for egen del blir det en dæsj sukker. Poden får som regel litt rosiner. Jeg spiser ikke havregrøt jevnlig.
Da jeg var liten brukte jeg å lage grøten ganske tykk (med hel havre, ikke lettkokt) fylte tallerkenen med grøt og hadde på en del melk. Da ble kantene stive, det syntes jeg var skikkelig digg. Havregrøt varmet opp gang nummer to var det aller beste.
"Kjedelig" havregrøt er en vinner her i huset: Til to store, sultne unger bruker jeg: 3 dl økologiske havregryn, 3 dl lett-melk, 3 dl vann, en klype salt. Kokes i tre minutter.
Vi lager stort sett havregrøt av vann, lettkokte gryn + litt salt. koker i gryte eller mikro. Serveres med litt sukker, evt. rosiner, syltetøy, eplebiter, yoghurt, melk, surmelk e.l.
Jada. Det går an å lage på bare vann, men jeg syns det er vassent. Soyamelk er det jeg syns blir best, for å få den litt "tykke" følelsen av melk. Rismelk blir vassent og veldig søtt.
Vel, jeg svarte bare på spørsmålet ditt. De har soyamelk i de fleste matvarebutikker. Og hvis du ikke vil lage vassen havregrøt som ikke har vanlig melk, så har du behov for det nå. ;)
ok.Jeg får prøve en gang uten melk først
:ikke spist noen form for grøt på 10 år :sær: : :knegg:
Så får jeg helle kjøpe soyamelk om det trengs. Takk for tips:)
Ungene drikker jo melk.Så tenkte å kanskje prøve noe nytt til kvelds i dag:D
Jeg klarer ikke lage grøt, men mannen lager den slik som er beskrevet bak på posen til lettkokte havregryn. Koker den med melk og tilsetter linfrø. Når den er ferdig tar vi i avocadoolje og bittelitt vaniljesukker. Serveres med kanel, sukker og bittelitt smør (for de sære ungene.).
Ein neve eller to med havregryn, passelig med vatn - i microen til den har fått den rette konsistensen. Litt salt og sukker, sper ut med soya-erstatningen for fløyte. Min litle mjølkeallergikar får det til kvelds, veldig populært.
Havregryn og helmelk på slump, pluss en god dæsj med smør. Kanskje cottage cheese i tillegg hvis den er til meg. Skal gi energi lenge uansett hvem som spiser den.
Vi spise havregrøt til frokost hver dag, og Poden er kresen og vil ha den på akkurat sin måte, på lettkokte havregryn og lettmelk, så tykk som mulig, og aller helst med en lysebrun "skorpe" i bunnen (men ikke svidd!), servert med ganske mye smør og kanel. Sukker bruker vi aldri i, og frukt og nøtter og slikt vil ikke Poden ha. Jeg koker opp gryn og melk i teflonkjele på ganske sterk varme under omrøring til det begynner å stivne en skorpe i bunnen, så skrur jeg varmen helt ned og rører litt av og til mens jeg finner frem matbokser, grøtskåler, appelsinjuice og sånt, og når den er tykk nok, serveres den. Selv foretrekker jeg den på store havregryn i stedet, men jeg gidder ikke lage to sorter, så det blir vanligvis lettkokte. Jeg tar veldig lite grøt og har et halvt beger cottage cheese oppi, og en god neve delvis knuste valnøtter, så blir det fin lavkarbofrokost.
Her er det bare lillebror og meg som liker, så det blir av store havregryn, litt vann og så sper jeg med lettmelk. Har oppi en neve solsikkekjerner også. Serveres med bittelitt sukker og melk til han, splenda og ekstra lett til meg. Solid og godt frokost. Vi har av og til oppi litt rosiner også.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.