Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan jeg bruke eggeplommer til? (Eggeplommer til overs)

#1

nam sa for siden:

Hehehe.. Driver å dietterer litt, så spiser kalorifattig og proteinrikt. Derfor så har det begynt å gå med en god del eggehvitter. Men hva kan jeg gjøre med alle eggeplommene som blir til overs? Byr meg imot å kaste de. Men spise de kaloribombene selv utgår. ;)

(Jeg har ei tuppe på snart 3 som gjerne skulle hatt litt mer fett på kroppen, og en mann som alltid tar i mot alt fettrikt.)


#2

Niobe sa for siden:

Man kan blande dem i smoothie.




#5

DM sa for siden:

Sjokoladekakefyll.


#6

Teflona sa for siden:

Du kan bruke dem som maske -i ansiktet :riktig:


#7

amelia sa for siden:

hva med eggedosis? til de andre i familien da selvsagt:p


#8

Rabarbra sa for siden:

Rå egg? Jeg er visst en smule hysterisk på sånt. Spiser dere rå egg?


#9

Fibi sa for siden:

Is! :D


#10

Ru sa for siden:

Man kan det ja. Visstnok.
Det er jo rå egg i eggedosis, også.

Jeg for min del spiser ikke det. :niks:


#11

Rabarbra sa for siden:

Is? Is er frosset... innbiller meg at rare bakterier dauer som fluer i fryseren...

Hvorfor skal en være skep når egg ikke er gjennomkokte når man er på ferie? Er det bare i utlandet? (eller; er det bare i min familie? ;)


#12

Mirasol sa for siden:

Jeg tenker det er mest pga faren for salmonella-smittte via egg, som det er mye av i utlandet, men tilnærmet ikke-eksisterende her i landet så vidt jeg vet. Men jeg er ikke sikker da. Jeg bruker rå egg i eggedosis hvertfall. ;)


#13

Skilpadda sa for siden:

Det er gjerne salmonella man er redd for i egg, og det er det veldig lite av i norske egg. (Det er ikke veldig mye av det alle andre steder heller, men det er mange som velger å bare spise gjennomstekt/gjennomkokt egg på ferie - det er jo også litt ekstra kjipt å bli magesyk på ferie.) Men det hjelper ikke med frysing for å ta knekken på salmonella, så hvis du spiser frosne, rå egg, kan du like gjerne spise ufrosne. :) (Og nei, jeg har ingen skrupler med å spise eller servere rå egg, i smoothie eller is eller smørkrem eller annet.)


#14

safran sa for siden:

Biff tartar, bland den i havregrøt, lag majones eller aioli. :nam: Bland den i vaffelrøre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.