Hehehe.. Driver å dietterer litt, så spiser kalorifattig og proteinrikt. Derfor så har det begynt å gå med en god del eggehvitter. Men hva kan jeg gjøre med alle eggeplommene som blir til overs? Byr meg imot å kaste de. Men spise de kaloribombene selv utgår. ;)
(Jeg har ei tuppe på snart 3 som gjerne skulle hatt litt mer fett på kroppen, og en mann som alltid tar i mot alt fettrikt.)
Jeg tenker det er mest pga faren for salmonella-smittte via egg, som det er mye av i utlandet, men tilnærmet ikke-eksisterende her i landet så vidt jeg vet. Men jeg er ikke sikker da. Jeg bruker rå egg i eggedosis hvertfall. ;)
Det er gjerne salmonella man er redd for i egg, og det er det veldig lite av i norske egg. (Det er ikke veldig mye av det alle andre steder heller, men det er mange som velger å bare spise gjennomstekt/gjennomkokt egg på ferie - det er jo også litt ekstra kjipt å bli magesyk på ferie.) Men det hjelper ikke med frysing for å ta knekken på salmonella, så hvis du spiser frosne, rå egg, kan du like gjerne spise ufrosne. :) (Og nei, jeg har ingen skrupler med å spise eller servere rå egg, i smoothie eller is eller smørkrem eller annet.)