Nå som jordbærsesongen snart nærmer seg slutten tenkte jeg komme med et lite tips:)
Verdens beste jordbærsyltetøy lager du enkelt på en-to-tre:
Rør/mos jordbærerne i en bolle, tilsett deretter sukker samt certo frysepulver og sett bollen i fryseren. Vips så har du deilig friskt jordbærsyltetøy til vinteren! :riktig:
Jeg har gjort det selv mange ganger og det er veldig enkelt samt gir verdens beste jordbærsyltetøy :nikker: Prøv det!
Har så lyst til å lage i år og, men me finner jo ikkje fine jordbær. Og dersom dei er fine så koster dei 35,- korga. Og det betaler me ikkje.
Butikkane her har til no hatt overmodne og stygge jordbær som ein ikkje får gjort noko med. Kun ein gong i år har me hatt jordbær til dessert. :sukk:
Jeg kjører bærene i blender - liker det best helt uten klumper.
På Rema her i byen har de solgt bær for 10 kroner kurven i noen dager nå. Bærene er helt ok - og iallefall perfekte til syltetøylaging:)
Da må du gå i butikken ofte. Jordbærprisen varierer jo stort bare fra dag til dag. Har ikke funnet jordbær billigere enn 15 kr i år, med unntak av en eneste dag på Obs hvor de var både fine og billige (10 kr per kurv).
Når det er sagt trenger du jo ikke å ha fine jordbær for å lage jordbærsyltetøy. I hvert fall ikke kokt. De store, fine jordbærene er som oftest av sorten Corona. Selv om man helt fint kan lage syltetøy av det også er det andre sorter som egner seg bedre (Corona kan bli noe skummete og blast).
Jeg ahr ikke laget syltetøy i år. Prøvde i fjor, men det ble mislykket, og da mistet jeg litt lysten. Men tenkte ikke over at jeg kunne lage rørt syltetøy, får prøve det neste år (eller i år om jeg skulle være heldig å finne billigbær fortsatt). Har fryst ned endel hele jordbær da. En og en på et brett slik at de holder seg bedre og kan tas opp i passende mengde.