Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Potetmos

#1

Chanett sa for siden:

Jeg har laget det en gang fra bunnen, men ingen i heimen likten den (utenom meg da). Nå trenger jeg ei god og idiotsikker oppskrift.


#2

Vimsen sa for siden:

Poteter, melk, smør, salt og pepper kanskje?


#3

Chanett sa for siden:

Ja, og så?


#4

Filifjonka sa for siden:

Del opp poteter i biter og kok til de er møre. Hell av vannet og la dem dampe av seg litt. Mos dem med en "stappegreie", og ha i en klatt smør, salt, pepper og melk eller fløte til passe konsistens. Fløte er best, men jeg bruker melk til hverdags som regel. Ellers er det godt å ha i noen biter sellerirot eller en gulrot sammen med potetene.


#5

Vimsen sa for siden:

Koke poteter. Mose poteter. Ha i melk, smør og krydder.


#6

Blå sa for siden:

Jeg lager potetmos på to måter (en til hverdag og en til fest).

Grunnsoppskriften: skreller poteter og deler dem i biter. Koker til de er så myke at de kan moses. Heller vannet av og lar bitene stå og tørke litt i pannen (ellers blir mosen lett vassen). Moser og blander med smør og melk.

Den litt mer forseggjorte: koker potetene som i grunnoppskriften. Koker opp melk med smør og noen fedd hvitløk i. Moser dette inn i potetbitene. Eventuelt, skiller tre egg, blander plommen i potetstappen og pisker eggehviten. Blander den piskede eggehviten forsiktig i potetstappen og steker det i ovn på 200 grader i 10-20 minutter. Da blir den deilig og luftig.


#7

Chanett sa for siden:

Da blir det potetmos i morgen. Potetmos og kjøttboller. planlegger

Men har dere saus på potetmos?


#8

Vimsen sa for siden:

Brun saus i såfall. Vi pleier ikke det.

Om du kan holde av den 18. så kanskje du kan få et hos meg?


#9

Blå sa for siden:

Det er veldig godt med saus til potetmos :synes jeg:. Jeg foretrekker derfor den amerikanske måten med potetmos til kalkun, fordi det er så godt med saus på potetmosen.


#10

allium sa for siden:

Jeg lager ikke saus spesielt når vi har potetmos, men har ofte potetmos til gryteretter om vinteren, og da blir det jo litt saus.

Ellers kan mye grønnsaker gjemmes i potetmos.

Jeg koker potetene med skallet på, deler dem i to og presser dem med snittflaten ned gjennom potetpresse (som en stor hvitløkspresse), da kan jeg bare plukke ut skallet etterpå.


#11

malena sa for siden:

Til hverdags pleier jeg å koke potetene med skallet på og så skreller jeg dem etterpå.
Moser med smør, melk, salt og pepper. Hvitløk er godt i. Og vårløk.
Og så er det viktig å ha i nok væske så den blir myk og kremete i konsistensen.


#12

Chanett sa for siden:

  1. er klubbkveld. 17. også.

#13

Vimsen sa for siden:

Min bursdag også. :(


#14

Chanett sa for siden:

Du blir 22 i år også? :hyper:


#15

Vimsen sa for siden:

21.:stolt:


#16

Chanett sa for siden:

Jammen meg blir det ikke potetmos i dag. Femåringen er helt i ekstase for hun har kuttet potetene. Får bare håpe at den smaker.


#17

Vimsen sa for siden:

No er eg spent.


#18

Chanett sa for siden:

Det ble bra. Ja, eldste var ikke særlig begeistra, men det hadde nok mest med at vi hadde fisk.


#19

Señora sa for siden:

Jeg har revet muskatnøtt i potetmosen i tillegg til smør, melk, salt og pepper.


#20

007 sa for siden:

Du kan jo ta hakket fisk + løk i potetmosen = plukkfisk.
Kjempegodt med smør og flatbrød til.


#21

Chanett sa for siden:

Den går hun aldri på. Hun liker nemlig ikke blandet mat. :gal:


#22

007 sa for siden:

Synd - plukkfisk er favorittrett her i huset. :)
Både hos små og store.


#23

Chanett sa for siden:

Hun spiser mye forskjellig, men legger de ulike tingene ved siden av hverandre. Det eneste som blandes er saus og poteter. Vi håper at hun vokser det av seg.


#24

Lilleville sa for siden:

Selv om det kanskje ikke er noe for ei kresen frøken forsøkte jeg en variant hvor jeg itillegg til det vanlige hadde litt kikerter og grønne erter som jeg moste sammen med potetene. Frøkna her synes det var stas med erter i (kan ev. serverer noen hele i eller på mosen). Ellers er enten muskat eller hvitløk veldig godt i!:)


#25

Røverdatter sa for siden:

Jeg var nøyaktig lik datteren din da jeg var liten. Bare at jeg likte ikke saus heller. Faktisk likte jeg nesten ingenting med flytende konsistens. Alt lå i pene sorterte bunker på tallerken og jeg spiste i flg. rekkefølge: grønnsakene, potetene, kjøtt/fisk/fugl.

Jeg vokste det av meg, men det tok jammen tid.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.