Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bærnovise trenger hjelp

#1

Kaija sa for siden:

Hva gjør jeg med all ripsen min? Vi har to ripsbusker i nyhagen vår, og JC og jeg rensket dem for nesten overmodne bær i dag. Etter fråtsing i rips med sukker og vaniljesaus, har vi fremdeles mange liter bær igjen. Jeg har sukret og pakket for frysing, men vet ærlig talt ikke hva jeg skal bruke dem til.

Vi har også et svært tre med masser av kirsebær som snart er modne. Problemet med disse bærene er at de er kjempesure, og ikke gode å mumse. Så hva bruker jeg surkirsebær til? (Tror forrige huseier brukte dem til vin, men det høres litt for komplisert ut for meg.)


#2

Mjau sa for siden:

Ripsen kan også fryses usukret og brukes som pynt på kaker, og i paier, for ikke å snakke om som fyll på toppen av pavlova. :)

Kirsebær har jeg ingen erfaring med annet enn til likør. Og det er jo godt, og kan være fine julegaver :)


#3

Che sa for siden:

Kirsebærlikør er det eneste jeg kan bidra med på kirsebærfronten.

Det er veldig enkelt iallefall:
likorlaging.gnet.no/bar.htm

Når det kommer til rips, så er jo ripsgele godt, samt rips og solbærsyltetøy blandet kjempegodt.

Og å ta frem rips om vinteren, for så å spise med vaniljesaus og sukker er jo en smak av sommer. Og veldig godt:)


#4

Acsa sa for siden:

Mørk saftig sjokoladekake med hele rips... mmmm...


#5

Dali sa for siden:

Lage saft eller gele av ripsen kanskje? Det er veldig godt. Eller syltetøy. :nam:


#6

Beckett sa for siden:

Ripsgelé er kjempegodt. Og dersom du har solbær kan du lage verdens beste gele: solbær/rips. :nam:


#7

trøtt sa for siden:

Rips er fint å fryse og spise med vaniljesaus og sukker om vinteren. Den gjør seg også godt i fruktsalat. Ripssaft er godt, men jeg syns det er best blandet med solbær.


#8

Kaija sa for siden:

Tusen takk for hjelp. Tar gjerne imot flere tips også. :)


#9

Kaprifol sa for siden:

Kirsebær egner seg godt til likør. Bruk 60% sprit (kjøpes på Vinmonopolet) og sukker. Jeg bruker gamle, store Norgesglass. Fyller dem med kirsebær 2/3 opp, deretter heller over sukker til det dekker helt og så sprit tilslutt. Spriten må dekke bærene, men bærene vil flyte opp og etterhvert skrumpe inn. For å løse opp sukkeret snur du på glassene til sukkeret er borte, typisk snu glasset på hodet morgen og kveld. Hvis du beholder steinene i bærene får du en bitrere/kraftigere kirsebærsmak, men du kan også ta ut steinene. Jeg har faktisk anskaffet en kirsebærutsteiner til formålet.

Er det mye kirsebær kan man steine ut og lage syltetøy. Det går en del sukker kan man si, men det blir veldig godt. Jeg har også laget en slags kompott der jeg kokte bærene med vaniljestang og sukker, serveres med vaniljeis. Dessuten kan bærene med masse sukker brukes som fyll i pai/kake.

Jeg har oppskrift på en god ripskake hjemme, prinsippet er å fylle kaka med vaniljekrem og rips, utrolig godt. Kan sjekke oppskrift når jeg kommer hjem.


#10

Pingis sa for siden:

Jeg synes rips og bringebær rørt sammen er supergodt!


#11

eka sa for siden:

Mammaen min lager alltid saft og syltetøy av kirsebærene. Ellers lager hun kompott av bærene, men det egner seg vel kanskje ikke til frysing?


#12

cilen sa for siden:

Har bilder av ripspaien min inne på bloggen min. Den er superenkel og veldig god!


#13

Kaija sa for siden:

Problemet med kirsebærene er at de er skrekkelig sure. Virkelig fæle å spise uten tilbereding. Egner de seg fremdeles til kompotter, likør, syltetøy og alt det der?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.