Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Portvinssaus

#1

daffy sa for siden:

Jeg tenkte å prøve meg på dette forumets berømte portvinssaus. Men nå har det seg slik at jeg ikke drikker portvin særlig ofte (for å underdrive), og det rykker litt i økonomigenet mitt ved å skulle knerte en hel flaske for å bruke en desiliter. Er det noen som har prøvd å fryse portvin i isbitposer med hell?

Og samme med krydderurter, er det noen som har prøvd å fryse urter? Hva gjør dere med dem i forkant da? River dem opp og fryser i beholder? Noen som har forslag til hendige beholdere til dette formålet? Tenker da spesielt på timian som skal brukes i portvinsausen.


#2

Filifjonka sa for siden:

Jeg har ikke prøvd å fryse portvin, men den er ganske holdbar tror jeg. Har hatt stående en flaske temmelig lenge. Det finnes jo også halvflasker. Ellers er en liten klunk portvin i ny og ne ikke å forakte. ;) :gammeldame:

Krydderurter kan fryses.


#3

Claire sa for siden:

Man kan ev. bruke portvinsgele i stedet for portvin. (Uten at jeg har prøvd det.)


#4

Skilpadda sa for siden:

Maximillia har rett, portvin kan stå ganske lenge etter åpning; korkene er slike som kan settes på igjen. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.