Jeg tenkte å prøve meg på dette forumets berømte portvinssaus. Men nå har det seg slik at jeg ikke drikker portvin særlig ofte (for å underdrive), og det rykker litt i økonomigenet mitt ved å skulle knerte en hel flaske for å bruke en desiliter. Er det noen som har prøvd å fryse portvin i isbitposer med hell?
Og samme med krydderurter, er det noen som har prøvd å fryse urter? Hva gjør dere med dem i forkant da? River dem opp og fryser i beholder? Noen som har forslag til hendige beholdere til dette formålet? Tenker da spesielt på timian som skal brukes i portvinsausen.
Hei - jeg har god erfaring med å fryse vinskvetter .....i den grad det blir noen skvetter igjen,da...:sparke: . Bruker isposer som du foreslår. Skulle tro det går greit med portvin også.
Friske urter har jeg bare lagt i vanlige fryseposer og puttet i fryseren. De egner seg ikke til pynt etterpå, men er supert å bruke i sauser etc. Tar de bare ut av posen og smuldrer de oppi der de skal uten å tine dem først.
Lykke til :jupp:
Gjør som scilla sier i fht urtene. Slik gjør jeg også. Vinskvetter pleier jeg å fryse. Men det blir liksom ikke rester slik det pleide å bli. :flau: Men portvin holder seg i flasken. Du trenger ikke å fryse den.
Hvis portvinen skal holde en stund så anbefaler jeg å velge en type som du ikke trenger å decantere, dvs. en tawny eller en LBV (late bottled vintage). Jeg syns portvinen ofte holder seg best i den originale flasken (med kork, vel og merke). Jeg oppbevarer i kjøleskap, da utvikler den seg ikke så raskt som i romtemperatur. (På den andre siden overlever sjelden portvin mer enn et par uker her i huset. ( : portvinsdranker: )
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.