Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Portvinssaus- kan man fryse portvin og krydderurter?

#1

daffy sa for siden:

Jeg tenkte å prøve meg på dette forumets berømte portvinssaus. Men nå har det seg slik at jeg ikke drikker portvin særlig ofte (for å underdrive), og det rykker litt i økonomigenet mitt ved å skulle knerte en hel flaske for å bruke en desiliter. Er det noen som har prøvd å fryse portvin i isbitposer med hell?

Og samme med krydderurter, er det noen som har prøvd å fryse urter? Hva gjør dere med dem i forkant da? River dem opp og fryser i beholder? Noen som har forslag til hendige beholdere til dette formålet? Tenker da spesielt på timian som skal brukes i portvinsausen.


#2

scilla sa for siden:

Hei - jeg har god erfaring med å fryse vinskvetter .....i den grad det blir noen skvetter igjen,da...:sparke: . Bruker isposer som du foreslår. Skulle tro det går greit med portvin også.
Friske urter har jeg bare lagt i vanlige fryseposer og puttet i fryseren. De egner seg ikke til pynt etterpå, men er supert å bruke i sauser etc. Tar de bare ut av posen og smuldrer de oppi der de skal uten å tine dem først.
Lykke til :jupp:


#3

Harriet Vane sa for siden:

Gjør som scilla sier i fht urtene. Slik gjør jeg også. Vinskvetter pleier jeg å fryse. Men det blir liksom ikke rester slik det pleide å bli. :flau: Men portvin holder seg i flasken. Du trenger ikke å fryse den.



#5

Canisa sa for siden:

Jeg bruker portvin KUN i bacalao og sauser, men den holder seg fint i flasken. Har aldri måtte slå ut så mye som en dråpe.:)


#6

Harriet Vane sa for siden:

Eller man lager portvinsaus til mange med jevne mellomrom, og tar seg en stilton/portvinseanse i ny og ne. :dulte:


#7

Gaia sa for siden:

Hvis portvinen skal holde en stund så anbefaler jeg å velge en type som du ikke trenger å decantere, dvs. en tawny eller en LBV (late bottled vintage). Jeg syns portvinen ofte holder seg best i den originale flasken (med kork, vel og merke). Jeg oppbevarer i kjøleskap, da utvikler den seg ikke så raskt som i romtemperatur. (På den andre siden overlever sjelden portvin mer enn et par uker her i huset. ( : portvinsdranker: )


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.