daffy sa for siden:
Langsom, økonomisk metode; river av hamsen og pirker bort alt av stilk og grønt
Rask og sløsete metode; renser ved å skjære tvers over jordbæret
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
daffy sa for siden:
Langsom, økonomisk metode; river av hamsen og pirker bort alt av stilk og grønt
Rask og sløsete metode; renser ved å skjære tvers over jordbæret
Veronal sa for siden:
Skjærer av på en økonomisk måte.
Filifjonka sa for siden:
Det varierer litt etter hvordan jordbærene er, hvor god tid jeg har og hvor lite lyst på røde negler jeg har der og da.
Ole Brumm sa for siden:
Økonomisk!
Tåtti sa for siden:
Raskt og økonomisk med kniv, nærmest vipper av hamsen. Jeg har alltid for kortklipte negler til å få noe godt tak med fingrene.
Jeg kunne ikke svare i pollen da.
Snippa sa for siden:
Pirker bort? Næ. Men jeg tar av hamsen med fingrene, ja.
Skilpadda sa for siden:
Ingen av delene; jeg bruker en liten kniv til å holde imot med for å få ordentlig tak på hamsen.
Left sa for siden:
Samme her
Turban Smukk sa for siden:
River/pirker av hamsen med tommelfingerneglen, går eventuelt over med kniv på økonomisk vis dersom det ble for dårlig. Skjærer av alle myke og/eller mistenkelige områder på bæret med liten kniv. Skyller godt i dørslag. Skjærer ofte alle bær i litt mindre biter.
LittLemen sa for siden:
Samme her :jupp:
Tjorven sa for siden:
Her skulle jeg hatt et tilleggsalternativ. Mannen spiser ikke jordbær, men snuppa elsker det. Jeg er måtelig interessert, men spiser når det blir servert. Snuppa er nå blitt 4, så hun får rense dem selv hvis hun vil ha. Jeg har gitt instruksjon om at hun forsiktig skal plukke bort hams og stilk med fingere. Når bærene kommer på bordet ser det ut til at hun har fulgt min instruksjon.
Er jeg DårligMorTM når jeg forlanger barnearbeid av denne typen?
Irma sa for siden:
I sommer har jeg renset jordbær med sugerør. :jupp: Ingen av alternativene passet. Tidligere har jeg gjort litt begge deler (kniv og rive av toppen), men mest knivrensing kanskje.
Retz sa for siden:
Kjapp og økonomisk; river av hamsen i en én-gang. Sitter det fremdeles noe stilk/grønt igjen spiser jeg det.
Pingis sa for siden:
Jeg renser med teskje hvis jeg skal renske mye, og med fingrene hvis jeg bare skal rense noen få.
Malama sa for siden:
Spørs hva jeg skal med dem, og hvor mange jeg skal rense. Noen få, til å spise selv, river av med fingrene. Mange, gjerne til å servere til flere, bruker en kniv til å rive av med. Skjærer dem gjerne opp også da.
Men prike bort at mulig dill? Det blir med når jeg fjerner det som skal bort. Og jeg skjærer jo ikke selv om jeg bruker kniv heller...
Mrs. Longbottom sa for siden:
Vi har en jordbærrensedings, som gjør som alt. 1 like raskt som alt. 2.
maggypop sa for siden:
Jeg skjærer av toppen, og deler gjerne bæret i 2 etterpå.
Den aller øverste delen er ofte litt grønn og hard, og jeg synes det lille tapet i mengde langt overveies av økningen i kvalitet.
Tallulah sa for siden:
Ingen av delene, jeg skjærer ut hams og stilk med en liten kniv.
Skilpadda sa for siden:
Nei, du er GodMor som ansvarliggjør datteren din og lar henne lære seg nødvendige teknikker på egen hånd. :jupp:
Tåtti sa for siden:
Knotten på drøye to år plukker jordbær og tar av hamsen selv. Utfordringen er å få ham til å skjønne at han bare skal ta de røde. :nemlig:
Ibidelma sa for siden:
Her også :) Men hun nekter å spise jordbæret hvis det er "deformert" :knegg:
turi sa for siden:
Spørs hvor kjapt jeg vil ha i meg bæret! Og viste ikke at det het hams. :blånn:
Irma sa for siden:
Er hams noe dialektgreier, eller heter det hams? Jeg har alltid kalt det stilk.
Gwen sa for siden:
Jeg har en slik "jorbærstilkavplukketpinsett" som jeg fikk av svigermor. Den er super til å klype fast stilk og blader og bare rykke det ut. :jupp:
Veronal sa for siden:
Nei. Hams og stilk er to anatomisk forskjellige deler. Hamsen er bladene. Stilken er den delen som gjør at jordbæret henger på resten av planten.
Ellers er jordbær en fortykket blomsterbunn og ikke et bær. :nemlig:
Maverick sa for siden:
Jøss, heter det hams? :hyper:
Jeg dælker den ut, på en eller annen måte.
Lykkelig77 sa for siden:
Litt forskjellig fra gang til gang. Som regel er jeg rask og uøkonomisk..
Mani sa for siden:
Skjærer vekk stilken med kniv. Tar fint lite av det røde, så derfor ingen av svaralternativene.
Mani sa for siden:
Ja og ungene er helt ville i jordbærlandet her også. De plukker og spiser så det tyter av dem, så koselig :)
Vianne Rocher sa for siden:
Jeg bruker en teskje og fjerner hamsen før jeg deler bæret på tvers.
Ikke en veldig økonomisk metode da det gjerne går veldig fort og en del av bæret som regel blir med hamsen i søpla. Stilken spiser jeg.
... Men det smaker godt fordi altså :humre:
Che sa for siden:
Hæ? spiser du stilken? Nå lurer jeg på hva som heter stilk hos dere. Det hvite inni bæret (midten) eller den grønne ovenfor hamsen, liksom? skeptisk til å spise bær hos vianne om sistnevnte er alternativet
Jeg er uøkonomisk og bruker kniv. (Eller skjei om man spiser og renser på en gang)
Grøten sa for siden:
Jeg har et jordbær-sett som jeg fikk av mamma etter dem var på reise.
Det innholder en skål som ser ut som et jordbær med masse huller.
En jordbær-deler som ser ut som en eggdeler og lager flotte skiver.
Og en slik som tar bort hamsen. Ser ut som en mini t-skje. Litt spiss
så den tar vekk det som skal bort på en rask, effektiv og økonomisk
måte. Ikke mye bær som går tapt. Kjekk ting. :jupp:
Bomull sa for siden:
Skjærer av på en ikke-sløsende måte; er nokså kjapp, men allikevel nøye! :)
Susse sa for siden:
Stort sett med kniv om jeg renser til syltetøy, om jeg renser til spising direkte bruker jeg fingrene.
Blåbær sa for siden:
:nikker:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.