Hei. Jeg er helt fersk her inne og har registrert meg i en fei fordi jeg har en syk baby som bare gråter og gråter. Men så har jeg to små til, en på snart fem og en på to år. Disse må jo ha middag. Jeg er stort sett gressenke og alene med barna. Er det noen som har noen gode middagstips som kan lages i farten, med en sutrete baby på armen? Jeg er helt blank og helt utslitt.:(
Beklager en hastig melding. Har lenge tenkt på å registrere meg på et forum igjen, er noen år siden sist jeg var særlig aktiv. Men får ikke fullregistrert meg akkurat nå, og heller ikke korrekturlest, for dem som henger seg opp i sånt. :flau:
Kutt opp masse kyllingfilet mens baby sover, ha i porsjonspakker og frys ned. Stek og ha i frosne wokgrønnsaker og en eller annen ferdigwoksaus. Kok ris eller nudler. Funker med baby på arm og treåring rundt beinet. Liker ikke barna woksaus så dropp den.
Ja, og så stekte fiskekaker med potet/potetmos/ris/pasta. Kjapt og enkelt, og populært hos de små.
Frossen grønnsaksblanding, posepotetmos og fiskekaker var en vanlig kjappmiddag for meg og eldstedatteren da vi bodde alene. Veldig raskt og enkelt å lage, selv med en baby som krever oppmerksomhet.
Har du forresten bæresjal til babyen? Anbefales på det varmeste for å få litt flere ledige hender :jupp:
Kjøpt ferdigbunn, italiensk type med to bunner i en pakke fra Rema 1000 (ikke tine sin, den smaker høgg).
Smør på med dolmiosaus eller Peppes pizzasaus.
Ha på ost- valgfri type
Ha på fyll. Jeg pleier å kjøpe inn Peppes pepperoni, cherrytomater, løk, grillede artiskokker og kanskje noen oliven- men her kan man jo bare variere alt etter som hva barna liker.
Krydre med litt pepper,salt og plenty oregano. Sleng i ovnen og spis når osten er gylden.
Magre, røkte pølser, kutt i biter, brun i panna med løk. Krydre med krydder dere alle liker.
Jeg lager potetmos av kokte poteter, men i nøden spiser fanden fluer - lag posemos. Ha pølsebitene over. Det er godt, og enkelt.
1 pose lapskausblanding, en slump buljong, ca 1 liter vann, magre pølser i småbiter - kok opp - voila - suppe. Server den med godt brød til, så har du en enkel og god middag.
Laksefileter i ovnen er veldig kjapt og greit (og billig og sunt), og det har vi sikkert én gang i uken. Bare putt frosne fileter i form/langpanne og sett dem i ovnen på 225 grader i et kvarters tid. Du kan ha litt smør og krydder på, eller helle soyasaus eller teriyakisaus over først, men du trenger ikke. Kok pasta og brokkoli mens laksen står i ovnen, server med pesto.
Pasta med kjøttsaus er også en lettvint gjenganger her, vi bruker alltid kyllingkjøttdeig og grov pasta og stort sett alltid ferdig pastasaus på glass. Har jeg tid og ingredienser, steker jeg hvitløk og en oppkuttet squash sammen med kjøttdeigen før jeg heller i sausen, og så pleier jeg å ha en skvett fløte eller creme fraiche oppi til slutt. Pleier å ha brokkoli og cherrytomater til (det er stort sett det vi har av grønnsaker til absolutt alle middagene våre).
Koker du ekstra ris eller pasta, så tar ikke det lengre tid; putt restene i kjøleskapet og lag pasta-/rissalat dagen etter, eller eventuelt stekt ris. (Stekt ris er veldig lettvint mat; stek grønnsaker, hvitløk og f.eks. kyllingbiter, bland i kald ris og stek til alt er varmt og passe stekt, rør inn noen sammenvispede egg og rør til det har stivnet. Server med soyasaus.)
Pølsebønnegryte: skjær en løk i strimler, fres i litt smør i en gryte, skjær 4-500 g pølse i terninger og stek litt sammen med løken. Ha i to bokser med hermetiske tomatbønner, la putre litt og krydre med salt/pepper/annet krydder man liker. Serveres med litt potetmos (pose er jo definitivt kjappest). Doble oppskriften, så har du nok til en restemiddag/varm lunsj også.
Grønnsakssuppe med pølse: en pose lapskausblanding, passe mengde vann (tror jeg bruker rundt 7-8 dl) og (kjøtt)buljongterninger tilsvarende vannmengden, skjær pølse i terninger og ha i. La putre litt.
Doble oppskriften og lag lapskaus på det som blir igjen: lag jevning av mel og vann i et glass med lokk eller shaker el.l, hell i og la det koke litt til det tykner. Ha i jevning til passe konsistens. Ha i litt sukkerkulør til en brunfarge du kan leve med.
Pastasalat. Kan lage stor porsjon og ha i kjøleskapet. Holder til lunsj og middag/kvelds et par dager. Deilig nå i varmen.
Sørg for å ha godt, sunt og proteinrikt pålegg, så kan brødskiver fint erstatte middag innimellom. Stekt egg og tomatbønner ved siden av grove skiver er også godt og enkelt.
Mannen min jobber skift, så annenhver uke er jeg alene med ungene når jeg lager middag. Mitt beste tips er å lage store porsjoner av alt som kan fryses. I tillegg: lag maten når du har sjans, og varm heller opp. Jeg gjør feks poteter klare til koking på formiddagen når Lillebror sover. Ha et par krisepizzaer eller annen enkel mat i fryseren for de dagene der alt går galt.